Ухвала
від 15.04.2019 по справі 200/967/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкладення підготовчого засідання

15 квітня 2019 р. Справа №200/967/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Грищенко Є.І., розглянувши у підготовчому засіданні в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Пролетарському районі міста Донецька про визнання дій неправомірними та зобов'язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулась до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до управління Пенсійного фонду України в Пролетарському районі міста Донецька про визнання протиправними дії щодо припинення виплати пенсії та зобов'язання відновити виплату пенсії, сплатити невиплачену суму пенсії одним платежем. Також позивач просив суд стягнути з відповідача судові витрати на професійну правничу допомогу у розмірі 8000 грн. та допустити негайне виконання рішення суду в частині присудження виплати пенсії в межах суми стягнення за один місяць.

Ухвалою суду від 20 лютого 2019 року відкрито спрощене провадження у справі (без виклику осіб, які беруть участь у справі, та проведення судового засідання).

Ухвалою суду від 19 березня 2019 року призначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 15 квітня 2019 року.

Позивач та представник відповідача, належним чином повідомлені про дату, час та місце підготовчого засідання, до суду не з'явились, витребувані судом докази представник відповідача до суду не надав.

Так, згідно з ч. 9 ст. 205 КАС України судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження.

Згідно п. 7 ч. 2 ст. 180 Кодексу адміністративного судочинства України у підготовчому засіданні суд з'ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання; вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Приписами ч. 2, 3 статті 77 КАС України визначено, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача. Докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

У зв'язку з викладеним, суд вважає за необхідне витребувати у відповідача: засвідчену належним чином копію пенсійної справи ОСОБА_1, довідку про нараховану та фактично виплачену пенсію ОСОБА_1, копію заяви ОСОБА_1 про поновлення виплати пенсії.

Суд зазначає, що згідно п. 5.27 Вимог до оформлювання документів ДСТУ 4163-2003, затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 7 квітня 2003 року № 55, відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів «Згідно з оригіналом» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії і проставляють нижче реквізиту 23.

Відповідно до пункту 3 частини 2 статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Згідно частини 8 статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Отже, суд відкладає проведення підготовчого засідання для надання відповідачем доказів витребуваних судом.

Разом з цим, відповідно до ч. 4 ст. 173 Кодексу адміністративного судочинства України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дні відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

На підставі наведеного, для належної підготовки справи для розгляду по суті, суд дійшов висновку про необхідність продовження строку проведення підготовчого провадження на тридцять днів.

Керуючись ст. 166, 167,180, 181, 205, 223 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Відкласти підготовче засідання по адміністративній справі позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Пролетарському районі міста Донецька про визнання дій неправомірними та зобов'язання вчинити дії до 25 квітня 2019 року об 12 год. 20 хв.

Зобов'язати управління Пенсійного фонду України в Пролетарському районі міста Донецька надати суду: засвідчену належним чином копію пенсійної справи ОСОБА_1, довідку про нараховану та фактично виплачену пенсію ОСОБА_1, копію заяви ОСОБА_1 про поновлення виплати пенсії.

Витребувані судом докази надати суду у строк до 25 квітня 2019 року.

Засвідчені у встановленому порядку копії цих документів направити на поштову адресу суду: 84112, Донецька обл., м. Слов'янськ, вул. Добровольського, 1.

Також суд роз'яснює, що відповідно до ч. 7 ст. 80 КАС України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

Продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Грищенко Є.І.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.04.2019
Оприлюднено17.04.2019
Номер документу81207899
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/967/19-а

Рішення від 12.06.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 28.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 14.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 14.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 25.04.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 15.04.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 10.04.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 19.03.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 20.02.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 22.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні