Ухвала
від 04.04.2019 по справі 127/9636/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/9636/19

Провадження №1-кс/127/5509/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 квітня 2019 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Управління СБ України у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що слідчим відділом Управління СБ України у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні 22018020000000017 від 24.04.2018 року, за фактом вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 258-5 КК України.

До даного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м.Луганськ, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 (фактично знаходиться на окупованій території), який маючи на меті отримання прибутку, розробив та організував протиправну схему поставок продуктів харчування, напоїв, предметів побутової хімії на вказану територію та їх реалізації незареєстрованим на підконтрольній українській владі території та у відповідності до законодавства України суб`єктам господарювання, які діють на території, підконтрольній «ЛНР». Для чого, попередньо домовившись з іншими особами про вчинення злочину, використавши документи суб`єктів господарської діяльності, як тих, які діють на території України, так і суб`єктів господарювання-нерезидентів, зокрема договори (контракти) та поставку товарів, які укладені в порушення ст.203 Цивільного кодексу України, відповідно до якої правочин має бути спрямований на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним; організував вивезення з території України на територію Російської Федерації вказаної вище продукції для, нібито, подальшої їх доставки іноземним контрагентам.

При цьому, відповідно до відомого всім співучасникам злочину плану, зазначена продукція, шляхом надання митним органам РФ нової товарно-супровідної документації та внесенням змін до раніше оформлених документів, транзитом через територію РФ, через непрацюючі пункти пропуску та митні пости (зокрема «Довжанський», «Ізварине»), поверталась на територію України, яка на даний час підконтрольна терористичній організації «ЛНР», де передавалась у розпорядження представників незаконно діючих суб`єктів господарювання, зокрема ТОВ «Форс Плюс» (м. Луганськ, вул. Лутугинська, 18, оф.1, код «ЄДРЮО ЛНР» 6113511).

Наслідком описаної діяльності стало матеріальне забезпечення вказаної терористичної організації, оскільки її економічний блок отримав товарно-матеріальні цінності, що стало підставою для сталого функціонування її економіки, «військового» та «правоохоронного» підрозділів як невід`ємних елементів терористичної організації, та дозволило підтримати статус квазідержавного ієрархічного утворення як прикриття терористичної організації. А до «бюджету» терористичної організації, відповідно до діючих на підконтрольній їй території правил («законів»), надійшли грошові кошти у вигляді «податків та зборів», в тому числі, митних, сплачених при поверненні зазначених товарів на територію України за вказаним вище маршрутом.

Для транспортування вказаних товарно-матеріальних цінностей безпосередньо на тимчасово окуповану територію (через територію РФ), або до Російської Федерації для перевантаження та доставки до м. Луганськ, ОСОБА_6 залучив ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , начальника відділу групи компаній «Прайм» (ТОВ «Праймкор», м. Харків, вул. Полтавський шлях, буд.33, код ЄДРПОУ 41379093).

Останній, знаючи про дійсне місце доставки товару, надавав для його перевезення транспортні засоби (сідлові тягачі та напівпричепи), які перебули у його власності та користуванні, відповідні документи та відомості, забезпечив належне оформлення товарно-супровідних документів, а також залучив до перевезень підлеглих йому водіїв та інших перевізників.

Таким чином, в діях ОСОБА_5 та ОСОБА_7 вбачаються окремі ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.258-5 КК України.

На даний час в ході досудового слідства встановлені факти забезпечення ОСОБА_7 поставок товарно-матеріальних цінностей на тимчасово окуповану територію України (м. Луганськ) на загальну суму понад 1 млн. 300 тис. грн.

З огляду на викладене, у слідства є достатні підстави вважати, що за місцем проживання ОСОБА_7 ( АДРЕСА_2 ) можуть знаходитись документальні матеріали, в тому числі видані, посвідчені представниками «органів влади», «суб`єктів господарювання» «ЛНР», «ДНР» щодо замовлення, купівлі-продажу, транспортування та поставок товарів за межі України (контракти, угоди, договори та додатки до них, комерційні інвойси, специфікації, рахунки, митні декларації, товарно-транспортні накладні, заявки на транспортні засоби тощо), документи щодо створення (реєстрації) та діяльності (в тому числі фінансово-економічної) суб`єктів господарювання (юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), дозволи, ліцензії, документи їх посадових осіб, працівників, водіїв, документи на транспортні засоби, в тому числі свідоцтва по реєстрацію; штампи та печатки суб`єктів господарювання (резидентів та нерезидентів України); зразки їх відтисків та підписів вказаних осіб; мобільні термінали, планшетні комп`ютери, ПЕОМ, ноутбуки, носії інформації, на яких збережені копії, в тому числі скан-копії, знімки вказаних документальних матеріалів та зразків, електронні листи, сліди використання електронних поштових скриньок, спілкування з іншими фігурантами провадження; грошові кошти та цінності, здобуті в результаті описаної протиправної діяльності; блокноти, записники, нотатки зі зразками почерку та підпису ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , інших фігурантів провадження та відомостями, що можуть свідчити про вчинення вказаного злочину, також інші предмети, речі та документи, що можуть мати значення для даного провадження.

Вказані предмети, речі та документи, у разі їх виявлення, матимуть суттєве значення для досудового розслідування, зокрема для з`ясування обставин вчинення вказаного злочину, осіб, які до цього причетні, можуть бути доказами під час судового розгляду та є необхідними для призначення судових експертиз.

Отримати доступ до зазначених речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, у добровільному порядку шляхом їх витребування, або за допомогою інших слідчих (розшукових) дій неможливо, оскільки існує ризик їх знищення чи пошкодження, а частина з них є знаряддям вчинення кримінального правопорушення.

Враховуючи викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, є необхідність у проведенні обшуку у квартирі АДРЕСА_2 .

Вказана квартира, згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, належить ОСОБА_14 , фактичним володільцем зазначеного приміщення є ОСОБА_7 , який у ній проживає.

Під час проведення обшуку планується відшукати зазначені вище предмети, речі та документи , керуючись ст. 110, ст. 234, КПК України, слідчий звернувся з даним клопотанням.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання в повному обсязі на підставі викладених обставин.

Дослідивши клопотання, додані письмові докази та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя находить, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи те,що зматеріалів кримінальногопровадження вбачаєтьсянаявність достатніхпідстав вважати,що у квартирі АДРЕСА_2 , яка належить ОСОБА_14 та у якій проживає ОСОБА_7 , можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл слідчим слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області ( ОСОБА_3 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 ) на проведення обшуку у квартирі АДРЕСА_2 , яка належить ОСОБА_14 та у якій проживає ОСОБА_7 , з метою відшукання і вилучення документальних матеріалів, в тому числі виданих, посвідчених представниками «органів влади», «суб`єктів господарювання» «ЛНР», «ДНР» щодо замовлення, купівлі-продажу, транспортування та поставок товарів за межі України (контрактів, угод, договорів та додатків до них, комерційних інвойсів, специфікацій, рахунків, митних декларацій, товарно-транспортних накладних, заявок на транспортні засоби тощо), документів щодо створення (реєстрації) та діяльності (в тому числі фінансово-економічної) суб`єктів господарювання (юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), дозволів, ліцензій, документів їх посадових осіб, працівників, водіїв, документів на транспортні засоби, в тому числі свідоцтв по реєстрацію; штампів та печаток суб`єктів господарювання (резидентів та нерезидентів України); зразків їх відтисків та підписів вказаних осіб; мобільних терміналів, планшетних комп`ютерів, ПЕОМ, ноутбуків, носіїв інформації, на яких збережені копії, в тому числі скан-копії, знімки вказаних документальних матеріалів та зразків, електронних листів, слідів використання електронних поштових скриньок, спілкування з іншими фігурантами провадження; грошових коштів та цінностей, здобутих в результаті описаної протиправної діяльності; блокнотів, записників, нотаток зі зразками почерку та підпису ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , інших фігурантів провадження та відомостями, що можуть свідчити про вчинення вказаного злочину, а також інших предметів, речей та документів, що можуть мати значення для даного провадження.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення04.04.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81209580
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —127/9636/19

Ухвала від 04.04.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

Ухвала від 04.04.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні