Ухвала
від 08.04.2019 по справі 759/6496/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/2241/19

ун. № 759/6496/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2019 року слідчий суддя Святошинського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,розглянувши клопотання старшого слідчого восьмого СВРКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у досудовому розслідуванні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015100050000621 від 22.01.2015 року,-

ВСТАНОВИВ:

05.04.2019 року старший слідчий восьмого СВРКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 та просить надати дозвіл старшому слідчому восьмого СВРКП СУФР ГУ ДФС у м. ОСОБА_5 , слідчим слідчої групи ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів документів, які містяться в реєстраційній справіТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме:описи документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії; заяви про державну реєстрацію створення юридичної особи, про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу; протокол загальних зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; реєстраційна заява платника податку на додану вартість; договорів, наказів, довідок, довіреностей; реєстраційних карток (форми №1, №2, №3, №4, №5, №6, №7,№8, №9); Статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що затверджений протоколом загальних зборів учасників; свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи; довідки з Єдиного державного реєстру підприємців та організацій України; документи, що підтверджують внесення реєстраційного збору (копія квитанції, виданої банком, або копія платіжного доручення з відміткою банку); інші документи, які знаходяться в реєстраційні справі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 , з моменту реєстраціїТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та по дату постановлення ухвали слідчим суддею.

Клопотання обґрунтовано тим, що службові особи ПП ВКФ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ухилились від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток в сумі понад 7 млн. грн., що є особливо великим розміром. Крім того встановлено підконтрольні підприємства з ознаками «фіктивності »: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ПП « ОСОБА_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРОПУ НОМЕР_13 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_18 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_19 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_19 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_22 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (код НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_24 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_25 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_25 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_26 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_27 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_27 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_28 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_28 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_29 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_29 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_30 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_30 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_31 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_31 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_32 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_32 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_33 ).

Під час здійснення досудового розслідування даного кримінального провадження допитано в процесуальному статусі свідка - засновника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_12 , відповідно до показань якого, встановлено, що він зареєструвавТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на прохання малознайомої особи за грошову винагороду без наміру здійснення фінансово-господарської діяльності. Основні види діяльності, фактична та юридична адреси, а також службові особи підприємств-контрагентів йому не відомі, він не здійснював ніяких фінансово-господарських операцій, не надавав звітності до контролюючих органів та не підписував жодних первинних фінансово-господарських документів на закупівлю/ постачання ТМЦ (робіт, послуг) від імені даного підприємств не підписував.

Згідно даних аналітичної системи ДФС України «Податковий блок» встановлено, щоТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » зареєстроване ІНФОРМАЦІЯ_33 06.06.2016 за №10000000642317. Місцезнаходження ІНФОРМАЦІЯ_34 : АДРЕСА_1 .

Враховуючи те, що ІНФОРМАЦІЯ_35 є уповноважениморганом, який відповідає за формування, ведення, облік та зберігання реєстраційних, установчих документів юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, документи, необхідність у доступі до яких порушується в клопотанні, перебувають у його володінні.

Враховуючи вищевикладене, виникла необхідність отримати тимчасовий доступ до оригіналів документів, що містяться в реєстраційній справіТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_36 можливістю їх вилучення, володільцем якої є ІНФОРМАЦІЯ_35 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . А саме: описи документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії; заяви про державну реєстрацію створення юридичної особи, про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу; протокол загальних зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; реєстраційна заява платника податку на додану вартість; договорів, наказів, довідок, довіреностей; реєстраційних карток (форми №1, №2, №3, №4, №5, №6, №7, №8 №9); Статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що затверджений протоколом загальних зборів учасників; свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи; довідки з Єдиного державного реєстру підприємців та організацій України; документи, що підтверджують внесення реєстраційного збору (копія квитанції, виданої банком, або копія платіжного доручення з відміткою банку); інші документи, які знаходяться в реєстраційні справі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

У матеріалах реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » наявні відомості, які можуть бути використані під час досудового розслідування як докази. Вказаний ступінь втручання в права і свободи осіб є виправданим, оскільки іншим способом довести обставини, окрім як за допомогою вказаних вище документів не визнається можливим.

В судове засідання слідча не з`явилася, надала заяву в якій просить розглядати клопотання у її відсутність.

Згідно ч.2 ст.163КПК України слідчий суддя вважає за можливе розглянути клопотання без виклику представників ІНФОРМАЦІЯ_34 , оскільки існує реальна загроза зміни або знищення відповідної інформації.

Розглянувши дане клопотання, долучені до нього матеріали, вислухавши думку слідчого, слідчий суддя дійшов висновку про задоволення зазначеного клопотання, виходячи з наступного.

Керуючись Законом України «Про судову експертизу» та відповідно до пп. 1.1 п. 1 Розділу 1 «Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень», затверджених Наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 № 53/5, для проведення почеркознавчих досліджень рукописних записів та підписів надаються оригінали документів.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться таку речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст.131КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Згідно ч. 4ст. 132 КПК України, для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159 - 164, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого восьмого СВРКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у досудовому розслідуванні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015100050000621 від 22.01.2015 року задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому восьмого СВРКП СУФР ГУ ДФС у м. ОСОБА_5 , слідчим слідчої групи ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів документів, які містяться в реєстраційній справіТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме:описи документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії; заяви про державну реєстрацію створення юридичної особи, про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу; протокол загальних зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; реєстраційна заява платника податку на додану вартість; договорів, наказів, довідок, довіреностей; реєстраційних карток (форми №1, №2, №3, №4, №5, №6, №7,№8, №9); Статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що затверджений протоколом загальних зборів учасників; свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи; довідки з Єдиного державного реєстру підприємців та організацій України; документи, що підтверджують внесення реєстраційного збору (копія квитанції, виданої банком, або копія платіжного доручення з відміткою банку); інші документи, які знаходяться в реєстраційні справі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_34 розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , з моменту реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та по дату постановлення ухвали слідчим суддею.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів, підлягає обов`язковому виконанню. У разі невиконання ухвали слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано тимчасовий доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням ст. 166 КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.04.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —759/6496/19

Ухвала від 08.04.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Журибеда О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні