Ухвала
від 17.04.2019 по справі 664/824/19
ЦЮРУПИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17.04.19

Справа № 664/824/19

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

17 квітня 2019 року м. Олешки

Суддя Цюрупинського районного суду Херсонської області Никифоров Є.О., дослідивши матеріали позовної заяви за позовом Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області про забезпечення позову Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області до ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, - Виноградівська сільська об'єднана територіальна громада та державний інспектор у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України на території Херсонської області Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області ОСОБА_2, про стягнення 3314,56 грн. шкоди, заподіяної внаслідок самовільного заняття земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В :

Головне управління Держгеокадастру у Херсонській області, що знаходиться за адресою: м. Херсон, вул. Університетська, 136-а, ЄДРПОУ 39766281, звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1, зареєстроване місце проживання якого за адресою: Херсонська область, Олешківський район, с. Виноградове, вул. Соборна, 13, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, - Виноградівська сільська об'єднана територіальна громада, що знаходиться за адресою: Херсонська область, Олешківський район, с. Виноградове, вул. Ларіонова, 7, ЄДРПОУ 04402327, та державний інспектор у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України на території Херсонської області Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області ОСОБА_2, місце роботи якого зазначено за адресою: м. Херсон, вул. Університетська, 136-а, про стягнення 3314,56 грн. шкоди, заподіяної внаслідок самовільного заняття земельної ділянки, посилаючись на те, що відповідач за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у власність або надання її у користування (оренду) самовільно зайняв земельну ділянку, внаслідок чого заподів шкоду в розмірі 3314,56 грн., яку в добровільному порядку не відшкодував.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, справа підсудна Цюрупинському районному суду Херсонської області, підстав залишити позовну заяву без руху відповідно ст. 185 ЦПК України, а також підстав для відмови у відкритті провадження по справі згідно ст. 186 ЦПК України, - не встановлено.

Відповідно до ч. 1 ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом сторін.

Керуючись ст.ст. 13, 19, 187, 277 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

Відкрити спрощене позовне провадження у справі за позовом Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області про забезпечення позову Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області до ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, - Виноградівська сільська об'єднана територіальна громада та державний інспектор у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України на території Херсонської області Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області ОСОБА_2, про стягнення 3314,56 грн. шкоди, заподіяної внаслідок самовільного заняття земельної ділянки.

Перше судове засідання по розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження призначити на 17 травня 2019 року на 09:00 год. та проводити з повідомленням сторін в приміщенні Цюрупинського районного суду Херсонської області, яке розташоване за адресою: 75100, Херсонська область, м. Олешки, вул. Поштова, 48, каб. 205.

Відповідач має право у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Копії відзиву та доданих до нього документів одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

У разі ненаданням відповідачем відзиву у вищезазначений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Позивач має право у п'ятиденний строк з дня отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідач має право у п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив подати до суду заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Третя особа має право у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати до суду пояснення щодо позову або відзиву, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію зазначеної ухвали направити позивачу.

Копію зазначеної ухвали, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів направити відповідачу, третім особам.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою Цюрупинського районного суду Херсонської області: http://cr.ks.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Херсонського апеляційного суду через Цюрупинський районний суду Херсонської області протягом 15 (п'ятнадцяти) днів з дня її складення з приводу відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Суддя Є.О. Никифоров

Дата ухвалення рішення17.04.2019
Оприлюднено18.04.2019
Номер документу81231174
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —664/824/19

Рішення від 29.10.2019

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Никифоров Є. О.

Ухвала від 17.04.2019

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Никифоров Є. О.

Ухвала від 01.04.2019

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Никифоров Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні