Ухвала
від 18.04.2019 по справі 186/1025/18
ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 186/1025/18

Провадження № 1-кс/0186/241/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2019 року слідчий суддя Першотравенського міського суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

секретар ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області погоджене прокурором Першотравенського відділу Павлоградської місцевої прокуратури Дніпропетровської області про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000078 від 16 лютого 2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.191 КК України,

В С Т А Н О В И Л А:

16 квітня 2019 року до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000078 від 16 лютого 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

Згідно клопотання слідчого, 16 лютого 2018 року до канцелярії Першотравенського відділення поліції надійшло звернення ОСОБА_3 про те, що ліквідаційна комісія ДВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » дочірнього підприємства державної холдингової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » використовуючи свої повноваження, розтратила майно ПШБУ №4, а саме: кран будівельний пневмоколісний марки КС 536 ЕД, кран козловий, офісну техніку та інше майно.

Дані відомості були внесені 16 лютого 2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000078 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

27 липня 2016 року між ІНФОРМАЦІЯ_3 в особі заступника директора УУБ ОСОБА_4 Код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 та Державним відкритим акціонерним товариством « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дочірнє підприємство Державної холдингової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ) було укладено угоду про виконання робіт по незалежній оцінці майна, мета оцінки: визначення ринкової вартості для відчуження в ході процедури ліквідації підприємства.

27 липня 2016 року експертом ІНФОРМАЦІЯ_5 було здійснено оцінку рухомого та нерухомого майна в кількості 24 позицій, балансоутримувач Державне відкрите акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дочірнє підприємство Державної холдингової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), що підтверджується звітом №Д-14/07/16 від 27.07.2016 року.

Враховуючи вищевикладене, слідчий просить слідчого суддю надати тимчасовий доступ до документів, з метою отримання оригіналу звіту № Д-14/07/16 від 27 липня 2016 року з незалежної оцінки рухомого та не рухомого майна в кількості 24 позицій, балансоутримувач - Державне відкрите акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дочірнє підприємство Державної холдингової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), що розташоване АДРЕСА_2 , що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , Код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , з можливістю його вилучення (здійснення виїмки) у ІНФОРМАЦІЯ_6 , код ЄРДПОУ НОМЕР_3 , що розташована за адресою: АДРЕСА_3 .

У судове засідання слідчий ОСОБА_5 не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності. Прохав слідчого суддю задовольнити клопотання.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_6 у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки не повідомив.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази, приходжу до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню, з наступних підстав.

Як вбачається з копії витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань, 16 лютого 2018 року до канцелярії Першотравенського відділення поліції надійшло звернення ОСОБА_3 про те, що ліквідаційна комісія ДВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » дочірнього підприємства державної холдингової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » використовуючи свої повноваження, розтратила майно ПШБУ №4, а саме: кран будівельний пневмоколісний марки КС 536 ЕД, кран козловий, офісну техніку та інше майно.

Відомості по даному факту були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040380000078 від 16 лютого 2018 року.

Відповідно до змісту ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно вимог ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Частиною 5 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Потреба в отриманні доступу до документів, а саме оригіналу звіту № Д-14/07/16 від 27 липня 2016 року з незалежної оцінки рухомого та не рухомого майна в кількості 24 позиції, балансоутримувач - Державне відкрите акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дочірнє підприємство Державної холдингової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), виникла у зв`язку з встановленням важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дані документи мають суттєве значення для розкриття даного злочину та встановлення особи, яка вчинила кримінальне правопорушення.

Отримання доступу до оригіналу звіту № Д-14/07/16 від 27 липня 2016 року з незалежної оцінки рухомого та не рухомого майна в кількості 24 позиції, балансоутримувач - Державне відкрите акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дочірнє підприємство Державної холдингової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_4 », надасть слідчому змогу спланувати подальший хід проведення досудового розслідування, висунути та відпрацювати інші можливі слідчі версії.

Оригінал звіту № Д-14/07/16 від 27 липня 2016 року з незалежної оцінки рухомого та не рухомого майна в кількості 24 позиції, балансоутримувач - Державне відкрите акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дочірнє підприємство Державної холдингової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_4 », має важливе доказове значення у кримінальному провадженні та зважаючи що іншим шляхом окрім, як на підставі ухвали слідчого судді отримати доступ до оригіналу звіту неможливо, в даному випадку є обґрунтована необхідність в застосуванні тимчасового доступу на підставі ухвали слідчого судді. В той же час, слідчий суддя вважає за необхідне відмовити слідчому в вилученні оригіналу звіту, дозволяючи вилучити йому належним чином завірену копію.

Відповідно до ч. 1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

На даний час неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою оригіналу звіту № Д-14/07/16 від 27 липня 2016 року з незалежної оцінки рухомого та не рухомого майна в кількості 24 позиції, балансоутримувач - Державне відкрите акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дочірнє підприємство Державної холдингової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_4 », до якого просить слідчий надати тимчасовий доступ, а тому, враховуючи вищевикладене керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159-160, 162, 166 КПК України, - слідчий суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Надати слідчому СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 тимчасовий доступ до оригіналу звіту № Д-14/07/16 від 27 липня 2016 року з незалежної оцінки рухомого та не рухомого майна в кількості 24 позиції, балансоутримувач - Державне відкрите акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дочірнє підприємство Державної холдингової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), що розташоване АДРЕСА_2 , що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , Код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , з можливістю вилучення належним чином завіреної копії (здійснення виїмки) у ІНФОРМАЦІЯ_6 , код ЄРДПОУ НОМЕР_3 , що розташована за адресою: АДРЕСА_3 ..

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто з 18 квітня 2019 року по 17 травня 2019 року включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Виконання ухвали покласти на слідчого СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_5 .

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення18.04.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81243517
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —186/1025/18

Ухвала від 10.12.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 19.04.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 06.07.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 06.07.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні