Ухвала
від 18.04.2019 по справі 325/330/19
ПРИАЗОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/325/142/2019

Справа № 325/330/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2019 року Приазовський районний суд Запорізької області в складі головуючого судді Пантилус О.П., за участю секретаря Орманджи Ф.К., представників ТОВ Приморська вітроелектростанція-2 - адвоката Мажара О.О. та Лубинського Б.Б., провівши в смт. Приазовське Запорізької області відкрите судове засідання у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Приморська вітроелектростанція-2 , до відповідача ОСОБА_3, третя особа: Запорізька обласна державна адміністрація, про встановлення земельного сервітуту,

ВСТАНОВИВ:

за клопотанням відповідача судове засідання призначене в режимі відео конференції із Комунарським районним судом м.Запоріжжя для участі ОСОБА_3 в судовому засіданні.

Відповідач, яка повідомлена про дату, час і місце судового засідання, до вказаного суду не з'явилася без повідомлення про причини неявки.

Представник третьої особи в поданій заяві просив провести підготовче засідання за його відсутності.

Представники позивача в судовому засіданні вважали можливим розглядати справу за відсутності відповідача, яка повідомлена про розгляд справи.

Із наданої позивачем інформації Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку встановлено, що на спірну земельну ділянку зареєстроване право оренди фермерського господарства Время , відповідно рішення суду щодо сервітуту частини орендованої земельної ділянки може вплинути на права та обов'язки фермерського господарства.

Судом на вирішення поставлене питання про залучення третьою особою вказане фермерське господарство.

Представники позивача вважають, що відсутні підстави для залучення третьої особи.

Суд, враховуючи вимоги ст.ст. 2, 53 ЦПК України, а також те, що предметом спору є земельна ділянка, яка перебуває у власності відповідача та в оренді фермерського господарства і тому рішення у справі може вплинути на права або обов'язки цієї особи, вважає необхідним залучити до участі у справі фермерське господарство Время , як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача.

У зв'язку з вказаними обставинами, для повідомлення третьої сторони про розгляд справи, згідно ст.. 240 ЦПК України, наявні підстави для відкладення розгляду справи.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Враховуючи раніше подане відповідачем клопотання, з метою забезпечення оперативності цивільного судочинства, слід провести судове засідання в режимі відеоконференції із Комунарським районним судом м. Запоріжжя для забезпечення участі в розгляді справи відповідача.

Керуючись ст.ст. 189, 197, 200, 260, 261, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

залучити до участі у справі фермерське господарство Время (ЄДРПОУ 20480858, юридична адреса: вул..Зарічна, 14, с.Бабанівка Приазовського району Запорізької області, 72431) як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача.

Зобов'язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії цієї ухвали направити третій особі копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Відкласти судове засідання у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Приморська вітроелектростанція-2 , представник позивача - адвокат Мажара Олена Олександрівна, до відповідача ОСОБА_3, треті особи: Запорізька обласна державна адміністрація, фермерське господарство Время про встановлення земельного сервітуту на 15:00 годині 08 травня 2019 року в приміщенні Приазовського районного суду за адресою: вул.Пушкіна,5, смт.Приазовське Запорізької області, в режимі відеоконференції із Комунарським районним судом міста Запоріжжя (69104, місто Запоріжжя, вулиця Європейська, 7).

Доручити Комунарському районному суду міста Запоріжжя забезпечити проведення відеоконференції, за участю відповідача ОСОБА_3 (адреса для листування: АДРЕСА_1, засоби зв'язку: тел..НОМЕР_1) з Приазовським районним судом Запорізької області в судовому засіданні, яке призначене на 15:00 годину 08 травня 2019 року.

Доручити уповноваженій на такі дії особі Комунарського районного суду м.Запоріжжя перевірити документи, що посвідчують особу відповідача та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання.

Копію цієї ухвали надіслати до Комунарського районного суду міста Запоріжжя для організації її виконання.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя О.П. Пантилус

Дата ухвалення рішення18.04.2019
Оприлюднено19.04.2019
Номер документу81245543
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення земельного сервітуту

Судовий реєстр по справі —325/330/19

Рішення від 08.05.2019

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Рішення від 08.05.2019

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Ухвала від 18.04.2019

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Ухвала від 21.03.2019

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Ухвала від 21.03.2019

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні