Ухвала
від 18.04.2019 по справі 524/2644/19
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/2644/19

Провадження № 2-о/524/111/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2019 року Суддя Автозаводського районного суду м. Кременчука Нестеренко С.Г., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення,-

В С Т А Н О В И В:

11 квітня 2019 року до суду в системі Електронний суд надійшла заява ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення.

Згідно ухвали судді від 15 квітня 2019 року вказана заява була залишена без руху оскільки заявником вказано саме ОСОБА_1, який просить встановити факт народження, а саме, що мати ОСОБА_2 Гелиєвича - ОСОБА_3 (при народженні Правдивцева) ІНФОРМАЦІЯ_1, народилася у м. Горлівка Донецької області Української СРСР.

17 квітня 2019 року до суду надійшла заява ОСОБА_1 в якій він вказує, що надав дану заяву в інтересах ОСОБА_2 Гелиєвича, але без зазначення відомостей про належного заявника, його анкетних даних, місця проживання.

Однак, суддя звертає увагу на наступне.

Дана заява не відповідає вимогам ст. ст. 185, 318 ЦПК України.

У ч. ч. 1, 2,3 ст. 318 ЦПК України встановлено, що у заяві про встановлення факту, що має юридичне значення, повинно бути зазначено:

1) який факт заявник просить встановити та з якою метою;

2) причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт;

3) докази, що підтверджують факт.

До заяви додаються докази, що підтверджують викладені в заяві обставини, і довідка про неможливість відновлення втрачених документів.

Статтею 185 ЦПК України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Заява з додатками була подана в 2-х примірниках. До того ж, ОСОБА_1 вказує заінтересованою особою Державну міграційну службу України за адресою: м. Кременчук, проспект Свободи, буд. 166, хоча ДМС України знаходиться у місті Києві, по вул. Володимирська, буд. 9.

Суддя вважає за необхідне надати ОСОБА_1 повторно час для належного оформлення заяви із зазначенням дійсного заявника та його представника, заінтересованих осіб, вирішення питання щодо актів цивільного стану та дозволу на проживання з наданням заяви про встановлення факту з усуненням недоліків з додатками в кількості 6-ти примірників з необхідністю у подальшому вручення всім заінтересованим особам, яких потрібно залучати до участі у справі, зокрема: - Кременчуцький міський відділ ДРАЦС ГТУЮ у Полтавській області, - Печерський районний у місті Києві відділ ДРАЦС ГТУЮ у місті Києві, - Автозаводський районний відділ ДМС України у м. Кременчуці, - Печерський районний відділ ГУ ДМС України у м. Києві, - Державний архів Донецької області Донецької обласної державної адміністрації.

До того ж, у заяві не вказано про фактичне місце проживання ОСОБА_2 у теперішній час.

Суддя звертає увагу ОСОБА_1 на недопущення зловживання процесуальними правами, необхідністю виконання обов'язків представництва належним чином з метою прискорення відкриття провадження у справі та розгляду справи, оскільки ні суддя, ні суд не мають права оформлювати і переписувати відповідні заяви та готувати копії документів замість заявників (позивачів), їх представників.

За таких обставин, заяву ОСОБА_1 необхідно залишити без руху для усунення недоліків та виконання вищевказаних обов'язків.

Керуючись ст.ст. 185, 258, 260, 293-294, 297, 318 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення - залишити без руху.

Надати заявнику повторно строк для усунення вказаних в ухвалі недоліків не більше трьох днів з дня одержання копії ухвали, попередивши, що у супротивному випадку заява буде визнана неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудАвтозаводський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення18.04.2019
Оприлюднено19.04.2019
Номер документу81254409
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —524/2644/19

Рішення від 22.07.2019

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Рішення від 22.07.2019

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 22.04.2019

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 18.04.2019

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 15.04.2019

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні