Ухвала
від 11.04.2019 по справі 709/362/18
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/362/18

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 квітня 2019 року смт. Чорнобай

Чорнобаївський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

представника органу з питань пробації - ОСОБА_3 ,

прокурора - ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області подання Чорнобаївського районного сектору філії Державної установи "Центр пробації" в Черкаській області стосовно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,який проживає у

АДРЕСА_1 , засудженого вироком Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 14 березня 2018року за ч.2ст.185КК Українидо 3 років позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком 1 рік,

про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку, -

в с т а н о в и в:

До Чорнобаївського районного суду Черкаської області надійшло подання Чорнобаївського РС філії ДУ "Центр пробації" в Черкаській області (далі - Чорнобаївський РС з питань пробації) про звільнення ОСОБА_5 від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Зі змісту вказаного подання вбачається, що засуджений за час перебування на іспитовому терміні не порушував умови та порядок відбування покарання. До адміністративної відповідальності не притягувався, нових злочинів не вчинив. Станом на 14 березня 2019 року іспитово-випробувальний термін закінчився, в зв`язку з чим до суду подано відповідне подання.

У судовому засіданні представник органу з питань пробації ОСОБА_3 вказане подання підтримав та просив його задовольнити з підстав, викладених у ньому.

Прокурор ОСОБА_4 проти задоволення подання не заперечував.

Засуджений ОСОБА_5 у судове засідання не з`явився, подав до суду заяву, в якій просив слухати справу без його участі, клопотання просив задовольнити (а.с. 19).

Враховуючи норми абз. 2 ч. 5 ст. 539 КПК України, згідно з якими неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття, суд дійшов висновку про розгляд подання за відсутності засудженого ОСОБА_5 .

Розглянувши матеріали подання Чорнобаївського РС з питань пробації, заслухавши пояснення представника Чорнобаївського РС з питань пробації ОСОБА_3 , врахувавши думку прокурора ОСОБА_4 , суд встановив таке.

Вироком Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 14 березня 2018 року ОСОБА_5 засуджено за ч. 2 ст. 185 КК України до 3 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуваннямз іспитовимстроком 1рік (а.с. 2-4).

На облік до Чорнобаївського РС з питань пробації засуджений ОСОБА_5 взятий

25 квітня 2018 року, а з порядком та умовами відбування покарання ознайомлений 08 травня

2018 року, про що свідчить підписка засудженого ОСОБА_5 (а.с. 7).

Відповідно до змісту подання Чорнобаївського РС з питань пробації за час перебування на іспитово-випробувальному терміні засуджений ОСОБА_5 покладені судом обов`язки не порушував.

Згідно з копією довідки-характеристики від 17 грудня 2018 року № 1142/02-44, виданої Васютинською сільською радою Чорнобаївського району Черкаської області, засуджений

ОСОБА_5 проживає в будинку за адресою: АДРЕСА_1 , зловживає спиртними напоями (а.с. 13).

Засуджений ОСОБА_5 до кримінальної відповідальності в період іспитового строку не притягувався, що підтверджується копією довідки № 1253 від 29 грудня 2018 року (а.с. 12).

Станом на 14 березня 2019 року іспитово-випробувальний термін закінчився.

Згідно з ч. 1 ст.78КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Частиною 2 ст. 165 КВК України встановлено, що після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 537 КПК України під час виконання вироків суд, визначений

ч. 2 ст. 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання, з-поміж іншого, про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

З огляду на викладене, враховуючи думку прокурора, суд вважає, що подання Чорнобаївського РС з питань пробації підлягає до задоволення.

На підставі викладеного вище, керуючись ст.ст. 369-372, 537, 539 КПК України, суд -

у х в а л и в:

Подання Чорнобаївського РС філії ДУ "Центр пробації" в Черкаській області - задовольнити.

Звільнити засудженого ОСОБА_5 відпокарання,призначеного вирокомЧорнобаївського районногосуду Черкаськоїобласті від14березня2018 року за ч. 2

ст. 185 КК України, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Припинити нагляд за поведінкою засудженого ОСОБА_5 і зняти з обліку Чорнобаївського РС філії ДУ "Центр пробації" в Черкаській області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Черкаської області протягом семи днів з дня її оголошення шляхом подання апеляційної скарги через Чорнобаївський районний суд Черкаської області.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.04.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81295274
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —709/362/18

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Вирок від 14.03.2018

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 23.02.2018

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні