Постанова
від 16.02.2010 по справі 2а-335/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа 2а-335/10/1370

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 лютого 2010 року Львівський окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого - суд ді Хоми О.П.,

при секретарі Янчак П.О.,

з участю представника пози вача Полійчук С.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м.Львові адміністративну справу за п озовом Державної податкової інспекції в Радехівському р айоні Львівської області до Спільного українсько-польсь кого підприємства «Ленполь» про припинення юридичної ос оби,

в с т а н о в и в :

Державна податкова інспе кція у Радехівському районі Львівської області звернула ся до суду з адміністративни м позовом до Спільного украї нсько-польського підприємст ва «Ленполь» про припинення юридичної особи, обґрунтовую чи свої позовні вимоги тим, що відповідач в порушення п. 2 ст . 9 Закону України «Про систему оподаткування» з 2008 року по да ний час не подає до ДПІ у Радех івському районі м. Львова под аткової звітності.

Представник позивача Пол ійчук С.В. в судовому засіда нні позовні вимоги підтримал а з підстав, викладених у позо вній заяві, просила позов зад овольнити.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, подав заяву про визнання позову розгля д справи проводити без участ і його представника.

Суд, заслухавши думку предс тавника позивача, з' ясувавш и обставини, на які він посила ється як на підставу своїх ви мог, дослідивши докази, якими вони обґрунтовуються, прихо дить до висновку що позов під лягає до задоволення, виходя чи з наступного.

Відповідач - Спільне укра їнсько-польське підприємств о «Ленполь», як суб' єкт підп риємницької діяльності - юри дична особа зареєстрований Г оловою Радехівської районно ї Ради народних депутатів Ль вівської області 27.05.1995 р. та зна ходиться на обліку платника податків в ДПІ у Радехівсько му районі Львівської області з 24.04.1995 року.

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання» платник податків і збо рів (обов' язкових платежів) зобов' язаний подавати до д ержавних податкових органів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчи сленням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плате жів).

Контроль за своєчасністю п одання платниками податків б ухгалтерських звітів та бала нсів, податкових декларацій, розрахунків та інших докуме нтів, пов' язаних з обчислен ням податків, інших платежів відповідно до пункту 3 статті 10 Закону України «Про державн у податкову службу в Україні » покладено на податкову інс пекцію.

Як вбачається зі складеног о державними податковими інс пекторами ДПІ у Радехівськом у районі Львівської області акту № 850/15-0/02128616 від 15.12.2009 року, відпо відач не подає звітності з 2008 р оку.

Відповідно до довідки ДПІ у Радехівському районі Львівс ької області від 15.12.2009 року за № 5838/9/24-023 про стан розрахунків з бю джетом, відповідач немає заб оргованості перед бюджетом.

Інструкцією про порядок об ліку платників податків, зат вердженою наказом Державної податкової адміністрації Ук раїни від 19.02.1998 №80, зареєстрован ого в Міністерстві юстиції У країни 14.12.1998 за №791/3231, передбачено , якщо платник податків не має заборгованості перед бюджет ом та у разі неподання протяг ом одного року в органи держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів бухгалтерської звітності, к ерівник органу державної под аткової служби приймає рішен ня у вигляді розпорядження в ідносно суб' єкта господарю вання - про звернення до суду а бо господарського суду із за явою (позовною заявою) про при пинення юридичної особи.

На виконання вказаних вимо г начальника ДПІ у Радехівсь кому районі Львівської облас ті винесено розпорядження ві д 08.12.2009 року № 21 про звернення з з азначеним позовом до суду.

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців» встановл ено, що підставами для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема є неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Правом звернення до судови х органів із заявою про скасу вання державної реєстрації с уб' єкта підприємницької ді яльності відповідно до пункт у 17 статті 11 Закону України «Пр о державну податкову службу в Україні» наділені органи д ержавної податкової служби.

Оцінюючи зібрані по справі докази в їх сукупності, суд пр иходить до висновку про обгр унтованість позовних вимог, а позов таким, що підлягає до з адоволення.

Відповідно до вимог статті 38 Закону України «Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців» суд, який постановив ріш ення щодо припинення юридичн ої особи, направляє його копі ю державному реєстратору для вчинення відповідних дій дл я проведення такого запису.

Судові витрати у формі судо вого збору відповідно до вим ог ч. 4 ст. 94 КАС України не підля гають стягненню з відповідач а.

Керуючись ст.ст. 7-14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163 , 167 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд

п о с т а н о в и в:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу С пільне українсько-польськог о підприємство «Ленполь» (мі сце знаходження: вул. промисл ова 21, смт. Лопатин, Радехівськ ий р-н., Львівська область, код ЄДРПОУ 02128616).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, н аправити державному реєстра тору Радехівської державної адміністрації Львівської об ласті для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судове рішення щодо прип инення юридичної особи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Львівського апеляційного а дміністративного суду через Львівський окружний адмініс тративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня ск ладення постанови в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом двадцяти днів апеляційної скарги.

Якщо постанову було прогол ошено у відсутності особи, як а бере участь у справі, то стро к подання заяви про апеляцій не оскарження обчислюється з дня отримання нею копії пост анови.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили в строк та в порядку, пе редбаченому ст. 254 Кодексу адм іністративного судочинства України.

Повний текст постанови виг отовлений 21 лютого 2010 року.

Суддя Хома О.П.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.02.2010
Оприлюднено01.11.2010
Номер документу8129774
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-335/10/1370

Постанова від 16.02.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Постанова від 16.02.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні