Постанова
від 10.11.2009 по справі 2а-4150/09/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ А ДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №2а-4150/09/1370

Постанова

Іменем України

10 листопада 2009 року м. Львів

Львівський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого-судді Гу лкевич І.З.

при секретарі Ол арь В.О.

з участю представника пози вача Томашівського О.Г.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Львові адміністративну справу за позовом Держав ної податкової інспекції у Л ичаківському районі м. Львов а до Товариства з обмеженою в ідповідальністю фірма «Йота » про припинення юридичної о соби, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інсп екція у Личаківському районі м. Львова (далі ДПІ у Личаківс ькому районі м. Львова) зверну лася до Львівського окружног о адміністративного суду з п озовом про припинення юридич ної особи - Товариства з обмеж еною відповідальністю "Йота" (далі ТзОВ "Йота"). В обґрунтува ння позовних вимог позивач п окликається на те, що ТзОВ "Йот а" зареєстроване Виконавчим комітетом Львівської міськ ої ради 30.12.1994 року. Однак з 2007 року по теперішній час відповіда ч не подає податкових деклар ацій та документів фінансово ї звітності. Заборгованості по платежах відповідача пере д бюджетом відсутня. Відпові дно до п. 2 ст. 38 Закону України "П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців" підставами для по становлення судового рішенн я щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкру тством, зокрема є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав з підстав, викла дених у позовній заяві та про сив позов задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , хоча про день, час та місце ро згляду справу повідомлявся н алежним чином. На підставі ст . 128 КАС України, суд розглядає с праву на підставі наявних у н ій доказів.

Заслухавши доводи предста вника позивача, з'ясувавши об ставини, на які позивач посил ається як на підставу своїх в имог, дослідивши докази, яким и вони обґрунтовуються, суд в важає, що позов підлягає до за доволення, мотивуючи це наст упним.

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання", платник податків і збор ів (обов'язкових платежів) зоб ов'язаний подавати до держав них податкових органів декла рації, бухгалтерську звітніс ть та інші документи і відомо сті, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (об ов'язкових платежів).

Відповідно до п. 3 статті 10 За кону України "Про державну по даткову службу в Україні", кон троль за своєчасністю поданн я платниками податків бухгал терських звітів та балансів, податкових декларацій, розр ахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням под атків, інших платежів поклад ено на податкову інспекцію. Згідно із п. 17 статті 11 зазнач еного Закону органи державно ї податкової служби у межах с воєї компетенції та у встано вленому законами порядку маю ть право звертатися до судов их органів із заявою про скас ування державної реєстрації суб'єкта підприємницької ді яльності.

Згідно Витягу з Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців ТзОВ "Йота" зареєстро ване Виконавчим комітетом Ль вівської міської ради 30.12.1994 рок у.

Відповідач узятий на облік як платник податків 21.02.1992 року за № 1072, що підтверджується дов ідкою ДПІ у Личаківському ра йоні м. Львова від 29.05.2009 року за № 13193/1.

Згідно Акту ДПІ у Личаків ському районі м. Львова від 15 к вітня 2009 року ТзОВ "Йота" подав останню податкову звітність за 2006 рік, тобто починаючи з 2007 р оку по теперішній час не пода є податкову звітність, у зв'яз ку з чим порушує п.2 ст.9 Закону У країни "Про систему оподатку вання" щодо обов'язків платни ка податків і зборів подават и податковому органу деклара ції, бухгалтерську звітність та інші документи й відомост і, пов'язані з обчисленням і сп латою податків і зборів.

Як вбачається із наявних в м атеріалах справи довідок, ві дповідач заборгованості зі с плати податків, зборів (обов'я зкових платежів) не має.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 38 З акону України "Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" о днією з підстав для постанов лення судом рішення щодо при пинення юридичної особи є не подання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

За таких обставин, суд вважа є, що позовні вимоги підставн і і обґрунтовані, а тому адмін істративний позов підлягає з адоволенню.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст. 94 К АС України, зокрема, частин 2 т а 4, судові витрати у формі суд ового збору, з відповідача не належить стягувати.

Керуючись ст.ст. 2, 3, 11, 50, 70, 71, 72, 86, 94, 98, 159-163 Кодексу адміністративн ого судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особ у - Товариство з обмеженою в ідповідальністю фірма «Йота » (79005, м. Львів, вул. Коцюбинськ ого, 1 квартира № 14 «а»; код ЄДР ПОУ 13814164).

Копію постанови суду, піс ля набрання нею законної сил и, направити державному реєс тратору Виконавчого комітет у Львівської міської ради дл я внесення до Єдиного держав ного реєстру запису про судо ве рішення щодо припинення ю ридичної особи.

Постанова набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, встановлен ого цим Кодексом, якщо таку за яву не було подано. Якщо було п одано заяву про апеляційне о скарження, але апеляційна ск арга не була подана у строк, вс тановлений цим Кодексом, пос танова набирає законної сили після закінчення цього стро ку. У разі подання апеляційно ї скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає за конної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и. Якщо строк апеляційного ос карження буде поновлено, то в важається, що постанова суду не набрала законної сили.

Заява про апеляційне оскар ження та апеляційна скарга п одаються до адміністративно го суду апеляційної інстанці ї через суд першої інстанції , який ухвалив оскаржуване су дове рішення. Копія апеляцій ної скарги одночасно надсила ється особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Заява про апеляційне оскарже ння постанови суду першої ін станції подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння. Апеляційна скарга на пос танову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апел яційна скарга може бути пода на без попереднього подання заяви про апеляційне оскарже ння, якщо скарга подається у с трок, встановлений для подан ня заяви про апеляційне оска рження.

Суддя Гулкевич І.З.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.11.2009
Оприлюднено01.11.2010
Номер документу8129790
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4150/09/1370

Постанова від 10.11.2009

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні