Постанова
від 24.11.2009 по справі 2а-5733/09/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа 2а-5733/09/1370

24.11.2009 року м. Львів

Львівський окружний адмін істративний суд, в складі:

Головуючої-судді: Гулкевич І .З.

при секретарі: Оларь В.О.

за участю представників по зивача Щудло Н.О., Федчи ни Р.Б.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом упр авління Пенсійного фонду Укр аїни у Сокальському районі Л ьвівської області до Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Перемога» про стягненн я заборгованості по відшкоду ванню фактичних витрат на ви плату та доставку пільгової пенсій, призначених на пільг ових умовах, в сумі 2423, 70 грн.,-

встановив:

Управління Пенсійного ф онду України у Сокальському районі Львівської області (д алі - УПФУ у Сокальському ра йоні Львівської області) зве рнулося до Львівського окруж ного адміністративного суду із позовом до Товариства з об меженою відповідальністю «П еремога» (далі ТзОВ «Перемог а»). Просить суд стягнути з від повідача заборгованість за п еріод з червня по липень 2009 рок у по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставк у пільгової пенсії в сумі 2423, 70 г рн., призначених відповідно д о пунктів «б»-«з» ст. 13 Закону У країни «Про пенсійне забезпе чення». В обґрунтування позо вних вимог покликається на т е, що УПФУ у Сокальському райо ні Львівської області виплач ена пільгова пенсія колишнім працівникам відповідача О СОБА_4, ОСОБА_5 в сумі 2423, 70 гр н.

В судовому засіданні предс тавники позивача позовні вим оги підтримали повністю, поя снення дали аналогічні до ви кладеного у позовній заяві, п росилив позов задовольнити т а стягнути заборгованість за червень, липень 2009 року по відш кодуванню фактичних витрат н а виплату та доставку пільго вої пенсії, в сумі 2423, 70 грн.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , однак подав суд у заяву, в які й позовні вимоги визнає повн істю та просить проводити ро згляд справи без участі його представника.

На підставі ст. 128 КАС України суд ухвалив розглянути спра ву на підставі наявних у ній д оказів.

Розглянув матеріали спр ави, заслухав пояснення пред ставника позивача, дослідив долучені до матеріалів справ и докази та оцінивши їх в суку пності, суд вважає, що позов пі длягає до задоволення з огля ду на наступне.

Відповідач - ТзОВ «Перемо га» є суб'єктом підприємниць кої діяльності, зареєстрован е в Єдиному державному реєст рі юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців (ідентифі каційний код 05524570) та є платнико м збору на обов'язкове держав не пенсійне страхування.

Відповідно до п.п. «б»-«з» ст . 13 Закону України «Про пенсій не забезпечення», підприємст во повинно відшкодовувати фа ктичні витрати на виплату та доставку пільгових пенсій.

Згідно п. 6.4 Інструкції «Про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування до Пенсі йного фонду України», розмір сум до відшкодування на пото чний рік визначається відділ ами надходження доходів орга нів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках факти чних витрат на виплату та дос тавку пільгових пенсій, приз начених відповідно до частин и 2 Прикінцевих положень Зако ну України «Про загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування», які надсилаютьс я підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 д нів з новопризначених (перер ахованих) пенсій.

Згідно п. 6.8. «Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрах ованими особами внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пен сійного фонду України», підп риємства щомісяця до 25-го числ а вносять до Пенсійного фонд у зазначену в повідомленні м ісячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсі й, призначених на пільгових у мовах.

На підставі ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довес ти ті обставини, на яких ґрунт уються її вимоги та заперече ння, крім випадків встановле них ст. 72 цього Кодексу.

Факт направлення, отриманн я та неоскарження розрахункі в сторонами не заперечується .

Склад витрат та факт їх поне сення УПФУ у Сокальському ра йоні Львівської області за п еріод часу з червня по липень 2009 року виплачених колишньом у працівнику відповідача - гр . ОСОБА_4, ОСОБА_5 в сумі 2 423, 70 грн., підтверджується розр ахунком фактичних витрат на виплату та доставку пенсій п ризначених відповідно до час тини 2 Прикінцевих положень З акону України «Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування».

Станом на дату судового зас ідання відповідачем не викон ано вимог ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» , а саме - не відшкодовано поне сені позивачем фактичні витр ати на виплату та доставку пі льгових пенсій у сумі 2423, 7 0 грн. Отже, позовні вимоги УПФ У у Сокальському районі Льві вської області є обґрунтован ими та підлягають до задовол ення.

З урахуванням положень ст.94 КАС України судові витрати у формі судового збору у даній справі з відповідача не стяг уються.

Керуючись ст.ст. 2, 3, 11, 50, 70, 71, 72, 86, 94, 98, 159-163 Кодексу адміністративн ого судочинства України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

позов задовольнити пов ністю.

Стягнути з Товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Перемога» (80030, Львівсь ка обл.., Сокальський район, с. Б об?ятин; ідентифікаційний ко д юридичної особи 05524570) на корис ть У правління Пенс ійного Фонду України у Сокал ьському районі Львівської об ласті заборгованість по відш кодуванню фактичних витрат н а виплату та доставку пільго вої пенсії в сумі 2423 (дві тисячі чотириста двадцять три) грн. 7 0 коп.

Постанова набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, встановлен ого цим Кодексом, якщо таку за яву не було подано. Якщо було п одано заяву про апеляційне о скарження, але апеляційна ск арга не була подана у строк, вс тановлений цим Кодексом, пос танова набирає законної сили після закінчення цього стро ку. У разі подання апеляційно ї скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає за конної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и. Якщо строк апеляційного ос карження буде поновлено, то в важається, що постанова суду не набрала законної сили.

Заява про апеляційне оскар ження та апеляційна скарга п одаються до адміністративно го суду апеляційної інстанці ї через суд першої інстанції , який ухвалив оскаржуване су дове рішення. Копія апеляцій ної скарги одночасно надсила ється особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Заява про апеляційне оскарже ння постанови суду першої ін станції подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови в повному обсязі відпові дно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному обся зі. Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апел яційна скарга може бути пода на без попереднього подання заяви про апеляційне оскарже ння, якщо скарга подається у с трок, встановлений для подан ня заяви про апеляційне оска рження.

Суддя Гулкевич І .З .

Повний текст постанови виготовлено 30.11.2009 року.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.11.2009
Оприлюднено02.11.2010
Номер документу8129813
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5733/09/1370

Постанова від 24.11.2009

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні