Ухвала
від 20.04.2019 по справі 549/183/19
ЧОРНУХИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №549/183/19

Провадження №2/549/96/19

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

20 квітня 2019 року смт. Чорнухи

Суддя Чорнухинського районного суду Полтавської області Глущенко Н.М. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Дружба про стягнення орендної плати,

встановив:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути з СТОВ "Дружба" на свою користь орендну плату.

Відповідно до ч.2 ст.161 ЦПК України - особа має право звернутись до суду з вимогами, визначеними у ч.1 ст.161 ЦПК України в наказному або в спрощеному позовному провадженні на свій вибір.

В даному випадку позивач звернувся до суду із вимогами про стягнення заборгованості у позовному провадженні.

Відповідно до ч.2, ч.4 ст.274 ЦПК України дана справа підлягає розгляду у порядку спрощеного позовного провадження, оскільки згідно із вказаною нормою - у порядку спрощеного або загального провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині 4 цієї статті, згідно із якою - спори про стягнення аліментів та поділ майна подружжя можуть розглядатись в порядку спрощеного позовного провадження.

Справа, відповідно до вимог ст.ст.27, 28 ЦПК України підсудна Чорнухинському районному суду Полтавської області.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Одночасно із позовною заявою позивачем подано клопотання про витребування доказів, а саме про витребування у СТОВ "Дружба" копії відомостей за 2016-2018 роки щодо виплати орендної плати ОСОБА_1 за оренду земельної ділянки з кадастровим номером НОМЕР_1, яка знаходиться в адміністративних межах Куріньківської сільської ради Чорнухинського району Полтавської області.

Враховуючи вищезазначене суд вважає за можливе розглянути клопотання позивача про витребування доказів.

Відповідно до ч.1ст.87 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати доказ, вправі подати клопотання про витребування доказів.

Згідно із ч.3 ст.87 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребує відповідно докази.

Для вирішення питання по суті та для об'єктивного розгляду справи, суд вважає за доцільне клопотання задовольнити та витребувати у СТОВ "Дружба" копії відомостей за 2016-2018 роки щодо виплати орендної плати ОСОБА_1 за оренду земельної ділянки з кадастровим номером НОМЕР_1, яка знаходиться в адміністративних межах Куріньківської сільської ради Чорнухинського району Полтавської області.

Вважаю, що по дану справу слід розглядати в порядку спрощеного позовного провадження, з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст.84, 161, 274, 277 ЦПК України,

ухвалив :

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Дружба про стягнення орендної плати.

Проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження о 09 год. 00 хв. 20 травня 2019 року, з повідомленням сторін.

Витребувати з СТОВ "Дружба" копії відомостей за 2016-2018 роки щодо виплати орендної плати ОСОБА_1 за оренду земельної ділянки з кадастровим номером НОМЕР_1, яка знаходиться в адміністративних межах Куріньківської сільської ради Чорнухинського району Полтавської області.

Затребувану інформацію, належним чином завірену, просимо надати в строк до 19 травня 2019 року.

Попередити що у разі неможливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, вони зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з'ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Копію ухвали надіслати учасникам судового розгляду, а відповідачу - копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз'яснити відповідачу, що він в п`ятиденний строк із дня вручення даної ухвали має право подати заяву із обґрунтованими запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідач має право подати відзив на позов протягом п'ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали.

Позивач має право подати відповідь на відзив в п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позов.

Копію даної ухвали та копію позовної заяви з додатками направити учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, http://court.gov.ua/.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом п'ятнадцяти днів з дня її оголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Полтавського апеляційного суду, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудЧорнухинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення20.04.2019
Оприлюднено22.04.2019
Номер документу81301142
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —549/183/19

Постанова від 21.12.2019

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Кривчун Т. О.

Ухвала від 04.11.2019

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Кривчун Т. О.

Ухвала від 29.10.2019

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Кривчун Т. О.

Ухвала від 25.09.2019

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Кривчун Т. О.

Рішення від 29.07.2019

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Рішення від 29.07.2019

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 26.06.2019

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 04.06.2019

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

Ухвала від 20.04.2019

Цивільне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Глущенко Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні