Ухвала
від 19.04.2019 по справі 600/345/19
КОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 600/345/19

Справа № 2-о/600/58/2019

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

19 квітня 2019 року смт. Козова

Козівський районний суд Тернопільської області у складі судді Чорного І.А., ознайомившись із матеріалами заяви ОСОБА_1, заінтересована особа: Кривенська сільська рада Козівського району Тернопільської області про встановлення факту родинних відносин та встановлення факту належності правовстановлюючого документа,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звер нувся до суду із заявою в порядку окремого провадження про встановлення факту родинних відносин та встановлення факту належності правовстановлюючого документа.

Заява подана з додержанням вимог, викладених у статтях 175, 177, 315, 316, 318 ЦПК України та віднесена до юрисдикції Козівського районного суду Тернопільської області.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відтак, враховуючи вимоги ч. 1 ст. 187 ЦПК України, а саме, що відсутні підстави для залишення заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, суддя дійшов до висновку, що вказану заяву слід прийняти до розгляду та відкрити за такою провадження у справі.

Враховуючи положення ст.ст. 19, 293 ЦПК України, суддя вважає, що справа підлягає розгляду за правилами окремого провадження.

Частиною 7 ст. 81 ЦПК України встановлено, що суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов'язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Спірні правовідносини виникли у зв'язку із спадкуванням майна ОСОБА_2, після смерті якої відкрилася спадщина на належне їй майно, а тому для визначення кола спадкоємців підлягає витребуванню належним чином завірена копія спадкової справи, відсутність якої унеможливлює винесення рішення по справі.

Також заявник ОСОБА_1 у прохальній частині заяви просив викликати у судове засідання свідків ОСОБА_3, ОСОБА_4, жителів с. Криве, Козівського району Тернопільської області.

Частинами першою - третьою статті 91 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім'я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Як визначено частиною четвертою статті 91 Цивільного процесуального кодексу України, в ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про задоволення клопотання заявника щодо виклику свідків.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 19, 187, 293, 315, 316, 318 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 (47670, с. Криве, Козівського району, Тернопільської області), заінтересована особа: Кривенська сільська рада Козівського району Тернопільської області (47670, с. Криве, Козівського району Тернопільської області) про встановлення факту родинних відносин та встановлення факту належності правовстановлюючого документа.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Призначити судове засідання в приміщенні Козівського районного суду Тернопільської області (смт. Козова, вул. Гвардійська, 2, Козівського району, Тернопільської області, зал судових засідань №2) на 11.00 год. 10.05.2019 року.

У судове засідання викликати заявника та заінтересовану особу.

Копії даної ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно, з копією ухвали про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі надіслати заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати заінтересованій особі подати у строк до судового засідання відзив на заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Витребувати до 08 травня 2019 року:

- від державного нотаріуса Козівської державної нотаріальної контори ОСОБА_5 належним чином завірену копію спадкової справи, яка була заведена після смерті ОСОБА_2, яка померла 24.09.2018 року, а у разі не заведення або заведення іншим нотаріусом - витяг з відповідного реєстру.

Клопотання заявника ОСОБА_1 про виклик в судове засідання свідків задовольнити. Викликати в судове засідання свідків ОСОБА_3, ОСОБА_4, жителів с. Криве, Козівського району Тернопільської області.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://kz.te.court.gov.ua/.

Ухвала суду може бути оскаржена в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності до Тернопільського апеляційного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її складання та підписання суддею.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.А.Чорний

СудКозівський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення19.04.2019
Оприлюднено23.04.2019
Номер документу81314366
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —600/345/19

Рішення від 16.05.2019

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Чорний І. А.

Ухвала від 19.04.2019

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Чорний І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні