Постанова
від 19.07.2007 по справі а30/301-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А30/301-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

  

19.07.07р.

Справа № А30/301-07

16 год. 20 хв., м. Дніпропетровськ, вул. Куйбишева, 1а, к.9

За позовом:  управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська, м. Дніпропетровськ 

До відповідача:  товариства з обмеженою відповідальністю "Ладос", м. Дніпропетровськ 

Про: стягнення заборгованості в сумі  139,40 грн.

                                                                                Суддя   Євстигнеєва Н.М.

Секретар судового засідання Ворошило О.М.

ПРЕДСТАВНИКИ:

Від позивача: Лісковська О.А., довіреність № 5681/07-28 від 29.12.2006 року, начальник юридичного відділу

Від відповідача: не з'явився

СУТЬ СПОРУ:

Позивач, управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська (м. Дніпропетровськ) звернувся до господарського суду із адміністративним позовом, яким просить стягнути з відповідача, товариства з обмеженою відповідальністю "Ладос" (м. Дніпропетровськ) заборгованість по сплаті внесків  на загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування в розмірі 139,40 грн.

В обґрунтування позовних вимог зазначає, що відповідач зареєстрований як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в управлінні Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська за №04-24210 та зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Однак, відповідач не виконує покладених на нього законодавством обов'язків щодо своєчасної та в повному обсязі сплати страхових внесків у зв'язку  з чим у нього виникла недоїмка за липень 2004 року в розмірі 139,40 грн.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про день, час, місце розгляду справи був повідомлений належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

Відзиву на позов товариство з обмеженою відповідальністю "Ладос" не надало.

Клопотання про застосування засобів технічної фіксації судового процесу представником позивача не заявлялось.

При розгляді справи судом досліджені письмові докази, що містяться в матеріалах справи.

В судовому засіданні оголошені вступна та резолютивна частини постанови.

Заслухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, господарський суд, -

В С Т А Н О В И В:

Відповідно до ст. 14 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"  страхувальниками є підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання.

          Відповідач, товариство з обмеженою відповідальністю "Ладос", зареєстрований як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в управлінні Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська за №04-24210 у відповідності до статті 15 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Порядок сплати внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування передбачено Законом України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” №1058-ІV від 09.07.2003 року та Інструкцією “Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та зареєстрованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України”, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 року та зареєстрованої в Міністерстві юстиції 16.01.2004 року за №64/8663, відповідно до яких на відповідача покладено обов'язки по нарахуванню, обчисленню і сплати в установлені строки та в повному обсязі страхових внесків на загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування.

Відповідно до п.5 Інструкції “Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та зареєстрованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України”, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 року підприємства, установи і організації створені відповідно до законодавства України, незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання, проводять щомісячне  нарахування страхових внесків на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення)  або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу). Страхові внески нараховуються незалежно від джерел їх фінансування, форми, порядку, місця виплати та використання, а також незалежно від того, чи були зазначені суми фактично виплачені після їх нарахування до сплати. Нараховані за відповідний  базовий звітний календарний місяць страхові внески сплачуються  платниками шляхом перерахування безготівкових сум  з їх банківських рахунків не пізніше ніж  через 20 календарних днів після закінчення  цього періоду незалежно  від виплати заробітної плати (доходу), на суми яких нараховуються страхові внески. Суми страхових внесків своєчасно не сплачені страхувальниками у зазначені  вище строки, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (недоїмкою) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням  фінансових санкцій.

Відповідно до ст. 20 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період не пізніше ніж через 20 днів із дня закінчення цього періоду. Базовим звітним періодом є календарний місяць.

Відповідно до наданого управлінню Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська   розрахунку суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування товариством з обмеженою відповідальністю "Ладос" нараховані страхові внески на суму 139,40 грн. за  липень 2004 року зі строком сплати до 20.08.2004 року

Відповідно на наданої управлінням Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська  довідки (вих. №3349/08-29 від 27.06.2007 року) товариство з обмеженою відповідальністю "Ладос" має заборгованість по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 139,40 грн.   

Доказів сплати заборгованості в розмірі 139,40 грн. товариство з обмеженою відповідальністю "Ладос"  до суду не надало.

Право позивача на звернення з позовом до суду про стягнення недоїмки –простроченої заборгованості зі сплати страхових внесків передбачено статтею 106 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”.

Враховуючи вищевикладене, принцип обов'язковості сплати страхових внесків страхувальниками позовні вимоги підлягають задоволенню у повному обсязі.

Згідно п.3 розділу VІІ „Прикінцеві та перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України” до набрання чинності законом,  який регулює порядок сплати і розміри судового збору судовий  збір  при  зверненні  до  адміністративного  суду сплачується у порядку, встановленому законодавством для державного мита. Позивач звільнений від сплати державного мита на підставі п.34 ст.4 Декрету Кабінету Міністрів України „Про державне мито” від 21.12.1993 року №7-93, тому при зверненні до суду судовий збір не сплачувався.

Відповідно до вимог статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись Законом України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” №1058-ІV від 09.07.2003 року та Інструкцією “Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та зареєстрованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України”, затвердженою Постановою правління Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 року та зареєстрованої в Міністерстві юстиції 16.01.2004 року за №64/8663, ст.ст. 87,94,98,161-163, розділом VІІ Прикінцеві та перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Ладос" (49000, м. Дніпропетровськ,  вул. Коцюбинського, 12, рахунок 26001630440100 в ДОД ВАТ “Райффайзен Банк Аваль, МФО 305653, код 32405672)  на користь управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська (49000, м. Дніпропетровськ, вул. Пісаржевського, 1а, рахунок 25602303013177 в ДОУ ВАТ “Державний ощадний банк України”, МФО 305482, код 21910657) заборгованість по сплаті внесків  на загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування в розмірі 139,40 грн.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подання до господарського суду Дніпропетровської області заяви на протязі 10 днів із дня складання постанови у повному обсязі або без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви на апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили у відповідності до ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                                                    Н.М. Євстигнеєва                                         

(Дата складання постанови у повному обсязі відповідно до

вимог статті 163 КАС України, - 23.07.2007 року)

Дата ухвалення рішення19.07.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу813532
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а30/301-07

Ухвала від 05.07.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Н.М.

Постанова від 19.07.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні