Ухвала
від 23.04.2019 по справі 712/5505/19
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Ухвала

Іменем України

про тимчасовийдоступ доречей тадокументів

Справа №712/5505/19

Провадження №1- кс/712/3215/19

23 квітня 2019 року м. Черкаси

Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 про здійснення тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №32017250000000044 від 01 грудня 2017 року за ч.3 ст. 212 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До суду звернулася прокурор відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивує тим, що Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Черкаській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017250000000044 за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах ФОП ОСОБА_4 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України.

Встановлено, що ФОП ОСОБА_4 (реєстраційний номер НОМЕР_1 ), в період з 01.01.2014 по 31.12.2016, шляхом відображення в податковій звітності операцій з придбання та продажу товарів, не підтверджених первинними документами, умисно ухилився від сплати податку на додану вартість на суму 2 813 тис. грн. та податку з доходів фізичних осіб на суму 2 682 тис. грн., а всього на загальну суму 5 495 тис. грн.

Також у ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 , в період з 01.01.2014 по 31.12.2016 відображав у податковій звітності операції з придбання товарів у підприємств, які мають ознаки фіктивності, серед яких було ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

На даний час, для з`ясування всіх обставин фінансово-господарських взаємовідносин ФОП ОСОБА_4 з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), для призначення судово-почеркознавчої та судово-економічної експертиз, виникла необхідність у тимчасовому доступі з можливістю вилучення оригіналів документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), а саме: заяви, реєстраційні картки, статути, документи про внесення змін, які подаються до державного реєстратора, документи, що пов`язані з місцезнаходженням підприємства, протоколи загальних зборів учасників товариства, анкети щодо засновників та службових осіб, установчі договори, доручення та довіреності на представництво інтересів, довіреності на переуступку корпоративних прав, договори купівлі-продажу корпоративних прав, накази щодо призначення посадових осіб, протоколи загальних зборів учасників товариства та інших документів, що містяться в реєстраційній справі, яка, згідно з інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України, яка знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_2 .

У судове засідання прокурор не з`явилася, надала до суду заяву про розгляд клопотання без її участі. Заявлені вимоги підтримала в повному обсязі.

Особа, у володінні якої знаходиться інформація, доступ до якої є предметом клопотання повідомлена про розгляд клопотання та в судове засідання не з`явилася.

Згідно ізч.1ст.159КПК Українитимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні сторонікримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії тавилучити їх(здійснитиїх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в документах, належить: конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Дослідивши матеріаликлопотання,слідчий суддявважає,що данеклопотання підлягаєдо частковогозадоволення,оскільки уматеріалах кримінальногопровадження вбачаєтьсянаявність достатніхпідстав вважати,що здійсненнятимчасового доступудо документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), яка знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме: заяви, реєстраційні картки, статути, документи про внесення змін, які подаються до державного реєстратора, документи, що пов`язані з місцезнаходженням підприємства, протоколи загальних зборів учасників товариства, анкети щодо засновників та службових осіб, установчі договори, доручення та довіреності на представництво інтересів, довіреності на переуступку корпоративних прав, договори купівлі-продажу корпоративних прав, накази щодо призначення посадових осіб, протоколи загальних зборів учасників товариства та інші документи, що містяться в реєстраційній справі має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з`ясування всіх обставин фінансово-господарських взаємовідносин ФОП ОСОБА_4 з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), а в подальшому, використання отриманих документів як доказів.

Водночас, в матеріалах клопотання відсутні докази призначення та проведення експертних досліджень вказаних у клопотанні документів, а відтак клопотання прокурора підлягає до часткового задоволення з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів без вилучення їх оригіналів.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 159-165, 309, 369-372, 395 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до всіх документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), яка знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме: заяви, реєстраційні картки, статути, документи про внесення змін, які подаються до державного реєстратора, документи, що пов`язані з місцезнаходженням підприємства, протоколи загальних зборів учасників товариства, анкети щодо засновників та службових осіб, установчі договори, доручення та довіреності на представництво інтересів, довіреності на переуступку корпоративних прав, договори купівлі-продажу корпоративних прав, накази щодо призначення посадових осіб, протоколи загальних зборів учасників товариства та інші документи, що містяться в реєстраційній справі

з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів без вилучення їх оригіналів.

Організацію виконання ухвали покласти на старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області підполковника податкової міліції ОСОБА_5 , старшого оперуповноваженого з ОВС ОУ ГУ ДФС у Черкаській області капітана податкової міліції ОСОБА_6 , старшого оперуповноваженого з ОВС ОУ ГУ ДФС у Черкаській області капітана податкової міліції ОСОБА_7 , або на іншу особу органів ДФС за дорученням слідчого.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів, слідчим суддею може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк виконання даної ухвали 30 діб з моменту її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.04.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —712/5505/19

Ухвала від 23.04.2019

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні