Ухвала
від 22.04.2019 по справі 812/2629/14
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відновлення втраченого судового провадження

22 квітня 2019 року СєвєродонецькСправа № 812/2629/14

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Петросян К.Є., розглянувши в порядку письмового провадження питання про відновлення втраченого судового провадження у справі №812/2629/14 за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю «Технополіс Плюс» про стягнення заборгованості в сумі 85,10 грн,-

ВСТАНОВИВ:

08.04.2019 до Луганського окружного адміністративного суду надійшла вищевказана заява.

У зв'язку з проведенням антитерористичної операції в деяких районах Луганської та Донецької областей головою Луганського окружного адміністративного суду видано наказ від 15 липня 2014 року № 26/С-од про призупинення роботи суду, дію якого в подальшому пролонговано до 15 листопада 2014 року.

На момент призупинення роботи суду всі адміністративні справи перебували за місцем розташування суду за адресою: вул. Поштова, 1, м. Луганськ.

Згідно з даними компютерної програми Діловодство спеціалізованого суду , вбачається, що в провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа №812/2629/14.

Орієнтовно у період з 17 липня 2014 року по 30 липня 2014 року невідомими озброєними людьми відбулося захоплення адміністративної будівлі Луганського окружного адміністративного суду, внаслідок чого з володіння суду вибули всі адміністративні справи, у тому числі й справа за № 812/2629/14.

Відповідно, на даний час адміністративна справа № 812/2629/14 є втраченою.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 09.04.2019 відкрито провадження з відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №812/2629/14.

Зобов'язано сторони протягом п'яти днів з дня отримання ухвали надати суду документи, що долучались до адміністративної справи № 812/2629/14, а саме: позовну заяву з додатками до неї, у тому числі уточнення та доповнення до позовної заяви, всі ухвалені судові рішення у справі, супровідні листи, якими надсилались судові рішення (у разі наявності), а також інші документи, які були приєднані до матеріалів справи.

Представник Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області у судове засідання не прибув, про час, дату та місце судового засідання повідомлявся належним чином, судовий розгляд просив проводити без його участі.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, про дату, час і місце судового розгляду справи повідомлений шляхом розміщення 09.04.2019 оголошення про виклик до суду, де також повідомлено про можливість ознайомлення з текстом ухвали суду від 09.04.2019 про призначення до розгляду питання про відновлення втраченого провадження в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Таким чином, судом вжито всіх заходів щодо належного повідомлення відповідача про дату, час та місце розгляду питання щодо відновлення втраченого провадження.

На виконання ухвали суду від 09.04.2019 відповідач жодних документів чи пояснень не надав.

Відповідно до частини 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не зявилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Розглянувши питання про відновлення втраченого судового провадження у справі №812/2629/14, суд дійшов до наступного.

За приписами ч.1 ст.384 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно з ч. 1 ст.385 КАС України втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Відповідно до розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Припинити управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. Порядок, черговість та інші питання, пов'язані з таким приєднанням, визначаються відповідними рішеннями правління Фонду соціального страхування України. Раніше прийняті рішення щодо припинення робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та його відділень привести у відповідність із цим Законом протягом 15 днів з дня державної реєстрації робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Згідно з пунктами 4, 5 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 № 1074, який визначає механізм здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (далі - органи виконавчої влади) та їх територіальних органів, орган виконавчої влади утворюється шляхом утворення нового органу виконавчої влади або в результаті реорганізації (злиття, поділу, перетворення) одного чи кількох органів виконавчої влади. Орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації.

Відповідно до пункту 6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 № 1074, права та обов'язки органів виконавчої влади переходять:

- у разі злиття органів виконавчої влади - до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття;

- у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади;

- у разі поділу органу виконавчої влади - до органів виконавчої влади, утворених внаслідок такого поділу;

- у разі перетворення органу виконавчої влади - до утвореного органу виконавчої влади;

- у разі ліквідації органу виконавчої влади і передачі його завдань та функцій іншим органам виконавчої влади - до органів виконавчої влади, визначених відповідним актом Кабінету Міністрів України.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 03.05.2017 утворено юридичну особу - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області, про що до реєстру внесено запис № 13831020000004580 (а.с.10-13).

Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області з метою відновлення втраченого провадження було надано копії наступних документів: постанови Луганського окружного адміністративного суду від 07.05.2014 у справі №812/2629/14, роздруковану з Єдиного державного реєстру судових рішень, лист Луганського міського відділу управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області від 21.09.2018 №11310/16.1-41, відповідно до якого вбачається, що на виконанні у відділі перебуває виконавчий лист №812/2629/14 (а.с.4,8,9).

Судом встановлено, що в провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебувала справа №812/2629/14 за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю «Технополіс Плюс» про стягнення заборгованості в сумі 85,10 грн.

Судом для відновлення втраченого провадження з комп'ютерної програми Діловодство спеціалізованого суду роздруковано копії процесуальних документів: ухвали про відкриття провадження у справі від 18.04.2014, постанови Луганського окружного адміністративного суду від 07.05.2014, якою стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Технополіс Плюс» заборгованість в сумі 85,10 грн. на користь виконавчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (а.с.16-19).

За приписами ч.1 ст.384 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно з ч. 1 ст. 385 КАС України втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 386 КАС України заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 389 КАС України при розгляді заяви про відновлення втраченого судового провадження суд бере до уваги: а) частину справи, яка збереглася (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду тощо); б) документи, надіслані (видані) адміністративним судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів; в) матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи; г) будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи; ґ) відомості Єдиного державного реєстру судових рішень; д) дані, що містяться в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі; е) будь-які інші відомості, документи тощо, отримані у законний спосіб з інших офіційних джерел.

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 390 КАС України на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд постановляє ухвалу про відновлення втраченого судового провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

В ухвалі суду про відновлення втраченого судового провадження зазначається, на підставі яких конкретно даних, поданих до суду і досліджених у судовому засіданні, суд вважає установленим зміст відновленого судового рішення, наводяться висновки суду про доведеність того, які докази досліджувалися судом і які процесуальні дії вчинялися з втраченого провадження.

Зміст відновлених процесуальних документів, постановлених у справі, встановлений судом на підставі наданих представником Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області документів та процесуальних документів, які містяться в компютерній програмі Діловодство спеціалізованого суду .

Враховуючи наведене вище, беручи до уваги приписи ст.ст. 384-390 КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав для часткового відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №812/2629/14 в частині процесуальних документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.384-390, 241-250 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Відновити втрачене провадження в адміністративній справі № 812/2629/14 в частині процесуальних документів: ухвали про відкриття провадження у справі від 18.04.2014; постанови Луганського окружного адміністративного суду від 07.05.2014.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

СуддяОСОБА_1

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.04.2019
Оприлюднено24.04.2019
Номер документу81361883
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/2629/14

Ухвала від 22.08.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 16.08.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 29.05.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 20.05.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 22.04.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 09.04.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Постанова від 07.05.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.С. Ушаков

Ухвала від 18.04.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.С. Ушаков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні