Ухвала
від 22.04.2019 по справі 320/1973/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

22 квітня 2019 року м. Київ № 320/1973/19

Суддя Київського окружного адміністративного суду Колеснікова І.С., розглянувши позовну заяву

Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області

до Колективного сільськогосподарського підприємства "Осиківське"

про стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Головне управління Державної фіскальної служби у Київській області із позовом до Колективного сільськогосподарського підприємства "Осиківське" про стягнення 16 542 грн. в рахунок погашення простроченої заборгованості перед державою.

Пунктом 3, 6 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (у редакції, чинній з 15.12.2017) встановлено, що суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи: відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до пунктів 4, 5 та 8 частини п`ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України у позовній заяві зазначаються: зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; докази, що підтверджують вказані обставини; докази, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності).

Позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів (частина четверта статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України).

Із змісту позовної заяви вбачається, що Колективному сільськогосподарському підприємству "Осиківське" було надано кредитну бюджетну позичку/ фінансову допомогу по договору "Про надання фінансової допомоги на закупівлю сільськогосподарської продукції за державним контроктом 1997 року". Втім, такого договору до позовної заяви позивачем не додано.

Згідно подання УДКСУ у Макарівському районі від 28.03.2019 № 21 станом на 01.03.2019 в результаті невиконання зобов'язань по вказаному договору, за Колективним сільськогосподарським підприємством "Осиківське" обліковується заборгованість на суму 16 542 грн.

Втім, позивачем не додано обґрунтованих відомостей та доказів на підтвердження висунутої вимоги, а саме є відсутніми докази факту перерахування (надання) та отримання Колективним сільськогосподарським підприємством "Осиківське" таких коштів, та детальний розрахунок заявленої до стягнення суми заборгованості.

Відтак, судом встановлено невідповідність викладених обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, та наданих доказів на їх підтвердження.

Зазначені обставини вказують на невідповідність позовної заяви вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно частини 1 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Частиною 2 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Недоліки позовної заяви можуть бути усунуті шляхом подання до суду:

-належним чином засвідченої копії договору "Про надання фінансової допомоги на закупівлю сільськогосподарської продукції за державним контрактом 1997 року".

-доказів перерахування (надання) коштів Колективному сільськогосподарському підприємству "Осиківське" по договору "Про надання фінансової допомоги на закупівлю сільськогосподарської продукції за державним контроктом 1997 року";

-доказів невиконання Колективним сільськогосподарським підприємством "Осиківське" своїх зобов'язань по вказаному договору;

- детального розрахунку суми заборгованості.

Керуючись статтями 160, 161, 169, 171, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області до Колективного сільськогосподарського підприємства "Осиківське" про стягнення заборгованості, - залишити без руху.

2. Встановити позивачеві десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії даної ухвали.

3. Роз'яснити позивачеві, що якщо недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, не будуть усунуті у встановлений судом строк, позовну заяву буде повернуто згідно пункту 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

4. Копію ухвали надіслати позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду .

Суддя Колеснікова І.С.

Дата ухвалення рішення22.04.2019
Оприлюднено24.04.2019
Номер документу81361950
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —320/1973/19

Рішення від 09.08.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 22.04.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні