Ухвала
від 24.04.2019 по справі 520/8761/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 520/8761/19

Провадження № 2/520/3832/19

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

24.04.2019 року

Суддя Київського районного суду м. Одеси Гниличенко М.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ТОВ ЛАН-НІК (код ЄДРПОУ 41517994, 45201, Волинська обл., Ківерцівський р-н., м. Ківерці, вул. Київська 46) про захист прав споживачів шляхом відшкодування матеріальної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

23.04..2019 року до Київського районного суду міста Одеси надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ ЛАН-НІК про захист прав споживачів шляхом відшкодування матеріальної шкоди в розмірі 12000 гривень 00 копійок.

Згідно частини 5 статті 28 ЦПК України позови про захист прав споживачів можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування споживача або за місцем заподіяння шкоди чи виконання договору.

Позовна заява віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Київського районного суду м. Одеси.

Позов заявлено з підстав ст.708 ЦК України, Закону України Про захист прав споживачів .

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила повинні бути визначені в ухвалі суду про відкриття провадження /п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України/.

Відповідно до ч. 2 ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Згідно ч. 1, 2 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

За умова ч. 6 ст. 19 ЦПК України, для цілей цього Кодексу малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч.3 ст.274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи у порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, та вважає, що вказана справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, окрім того позивач просить у позовній заяві про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження за його відсутності.

Відповідно до ч.2 ст.279 ЦПК України - розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться.

Оскільки предмет позовних вимог не підпадає під обмеження, які визначені ч. 4 ст. 274 ЦПК України, суд вважає, що вказана справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення/виклику/ сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться у судовому засіданні з повідомленням/викликом/ сторін.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі - відсутні.

Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 187-192, 260,261,274,353 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до провадження та відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ТОВ ЛАН-НІК (код ЄДРПОУ 41517994, 45201, Волинська обл., Ківерцівський р-н., м. Ківерці, вул. Київська 46) про захист прав споживачів шляхом відшкодування матеріальної шкоди.

Розгляд справи призначити в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними матеріалами у справі, у строки передбачені ст. 275 ЦПК України.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів направити учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 4 ст. 174 ЦПК України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позовну заяву.

Витребувати у ТОВ ЛАН-НІК (код ЄДРПОУ 41517994, 45201, Волинська обл., Ківерцівський р-н., м. Ківерці, вул. Київська 46) належним чином засвідчені копії документів щодо сплати грошових коштів за придбання товару ОСОБА_1 станом на січень 2019 року та наявну інформацію щодо товару.

Роз`яснити відповідачу, що згідно ч. 4 ст. 178 ЦПК копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Згідно п.2ч.5ст.178ЦПК до відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що згідно ч. 8 ст. 178 ЦПК України, у разі неподання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом десяти днів з дня отримання відзиву, а відповідач протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив подати заперечення.

Повідомити, що за клопотанням однієї із сторін розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині не дотримання правил підсудності до Одеського апеляційного суду через Київський районний суд м.Одеси шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. В інший частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Гниличенко М. В.

Дата ухвалення рішення24.04.2019
Оприлюднено25.04.2019
Номер документу81378555
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів шляхом відшкодування матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —520/8761/19

Ухвала від 09.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Ухвала від 04.09.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Гниличенко М. В.

Ухвала від 24.04.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Гниличенко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні