Ухвала
від 22.04.2019 по справі 755/6389/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/6389/19

1кс/755/2995/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" квітня 2019 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , секретар судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого Дніпровського УП ГУНП в м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018100040005723 від 13 червня 2018 року за ознакою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,

в с т а н о в и в :

слідчий ДніпровськогоУП ГУНПв м.Києві ОСОБА_3 за погодженнямз прокуроромКиївської місцевоїпрокуратури №4 ОСОБА_4 звернувся дослідчого судді з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Мотивуючи клопотання,слідчий посилаєтьсяна те,що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за попередньою змовою з службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » шляхом зловживання своїм службовим становищем, заволоділи грошовими коштами місцевого бюджету через не виконання робіт по об`єкту: «капітальний ремонт елементів благоустрою Русанівського каналу (система зрошення)», згідно договору №848 від 13 грудня 2017 року загальною вартістю 7920779,49 грн., завдавши територіальній громаді міста Києва матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

04 квітня 2019 року директору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надіслана вимога в порядку ст. 93 КПК України на надання документів, які перебувають у них у власності, однак станом на 17.04.2019 вказані документи до ІНФОРМАЦІЯ_3 не надходили та відповіді не отримано.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження №12018100040005723 від 13 червня 2018 року за ознакою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про що внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України судове засідання проводиться без виклику представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у володінні якого знаходяться речі і документи, з наведених слідчим підстав.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, слідчий суддя дійшов такого висновку.

Згідно ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні є потреба у наданні тимчасового доступу до документів.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені речі і документи знаходяться у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також те, що такі документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використати як доказ відомості, що містяться у них і відсутність можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених речей і документів, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст. 131-132, 159-166, 309, 310, 395 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

клопотання слідчого Дніпровського УП ГУНП в м. Києві ОСОБА_3 задовольнити.

Надати у розпорядження (забезпечити) слідчим Дніпровського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 право тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ),яке розташованеза адресою: АДРЕСА_1 ,асаме до:

- дефектних актів, які складалися перед початком проведення капітального ремонту елементів благоустрою Русанівського каналу, що знаходиться в Дніпровському районі міста Києва;

- проектно-кошторисну документацію в повному обсязі на виконання робіт з капітального ремонту елементів благоустрою Русанівського каналу;

- експертного звіту щодо розгляду кошторисної частини проектної документації на виконання робіт з капітального ремонту елементів благоустрою Русанівського каналу;

- актів приймання виконаних будівельних робіт (КБ-2в) на виконання робіт з капітального ремонту елементів благоустрою Русанівського каналу;

- довідок про вартість виконаних будівельних робіт (КБ-3) на виконання робіт з капітального ремонту елементів благоустрою Русанівського каналу;

- актів здавання-приймання виконаних робіт (за формою №3) з капітального ремонту елементів благоустрою Русанівського каналу;

- актів на закриття прихованих робіт( по всіх видах робіт що являються прихованими) під час виконання робіт з капітального ремонту елементів благоустрою Русанівського каналу;

- загального журналу робіт з капітального ремонту елементів благоустрою Русанівського каналу;

- журналу технічного нагляду на виконання робіт з капітального ремонту елементів благоустрою Русанівського каналу;

- журнал авторського нагляду на виконання робіт з капітального ремонту елементів благоустрою Русанівського каналу;

- паспортів на вироби малих архітектурних форм та огорожі об`єкта з можливістю вилучення їх копій.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити, особі, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, як володілець речей або документів, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Особа, яка зазначена в даній ухвалі слідчого судді, як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених речей і документів вказаній особі за умови пред`явлення копії цього судового рішення.

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, або ж на вимогу останнього залишено копію вилучених документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.04.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —755/6389/19

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 22.04.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 22.04.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 22.04.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 22.04.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні