Ухвала
від 24.04.2019 по справі 759/7607/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/2590/19

ун. № 759/7607/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 квітня 2019 рокуслідчий суддя Святошинського району м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОВС СУ ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого з ОВС СУ ГУ НП в Київській області підполковника поліції ОСОБА_4 про накладення арешту на речові докази в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018111200000395 від 13.06.2018року заознаками складузлочину,передбачених ч. 3 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчим суддею встановлено, що відділом розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській областіздійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018111200000395 від 13.06.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Слідчий зазначив, що досудовим розслідуванням встановлено,що протягом 20172019 років службові особи КП Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської ради за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ Будівельна компанія Баланс привласнили чуже майно, а саме грошові кошти, виділені з місцевого бюджету на реконструкцію дошкільного навчального закладу Барвінок (далі Барвінок) по вулиці Балукова, 2-а в с. Крюківщина Києво-Святошинського району Київської області, якими розпорядились за власним розсудом, за наступних обставин:

Згідно інформації з мережі Інтернет, що міститься на офіційному сайті https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-04-01-000005-c встановлено, що КП Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської радиє замовником тендеру по реконструкціїБарвінок, переможцем якогообрано підприємство ТОВ Будівельна компанія Баланс.

16 травня 2017 року за результатами проведеного тендеруміж КП Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської радитаТОВ Будівельна компанія Баланс(далі ТОВ БК Баланс) укладений відповідний договір підряду щодо реконструкції Барвінка, вартість робіт на той час склала 29550000,0 грн.

Слідчий зазначив, що при цьому, до виконання будівельних робіт по реконструкції Барвінка, було залучено рядсубпідрядників, серед якихТОВ УкрбудКонстракшн, ТОВ "КИЇВ БІЛД-ГРУП", ТОВ Будівельна група Мегаполіс, ТОВ "ГРАНІТ-ФЛАГМА", ТОВ Будівельна компанія Укрбілд, яким ТОВ БК Баланс перераховані грошові кошти, а саме:

ТОВ УкрбудКонстракшнперераховано4860368,49 грн.;

ТОВ "ГРАНІТ-ФЛАГМА"перераховано 10166486,96 грн.;

ТОВ "КИЇВ БІЛД-ГРУП" перераховано 7685822,53 грн.;

ТОВ Будівельна компанія Укрбілдперераховано 2950529,15 грн.,

ТОВ Будівельна група Мегаполісперераховано 1600650,3 грн., що підтверджується зареєстрованими податковими накладними згідно з Єдиним реєстром податкових накладних АІС Податковий блок Державної фіскальної служби України.

Водночас, наявна інформація свідчить, що вказані підприємства будівельні роботи не виконували й не мали можливості їх виконати через відсутність найманих працівників, крім директора, головного бухгалтера та засновника в одній особі, а кошти перераховані ТОВ БК Балансбули переведені в готівку за допомогою підприємств із ознаками фіктивності, а саме:ТОВ Едвенчер Компані, ТОВ Краун Брідж, ТОВ Івенс Лофт, ТОВ Вейрон Лтд, ТОВ Інтерпромтрейдінг, ТОВ Тейнор Десіжн, ТОВ ІРЦ Євростандарт, ТОВ "ЕЛІТ ВІНЧІ ГРУП", ТОВ "МІФРОН", ТОВ "ІНТЕКС ПРОМ ІНВЕСТ", ТОВ "ДЕШКОМПАНІ", ТОВ "АВІС ІНВЕСТ", інших тав подальшому привласнені.

Допитаний як свідок засновник, директор та бухгалтер ТОВ УкрбудКонстракшн ОСОБА_5 показав, що він до реєстрації (перереєстрації), ведення фінансово-господарської діяльності, складання та подачі податкової звітності підприємства не мав ніякого відношення, будь-яких документів, пов`язаних із діяльністю підприємства не підписував, та нікого на це не уповноважував.

Слідчий зазначив, що допитана як свідок засновник, директор та бухгалтер ТОВ ІРЦ Євростандарт ОСОБА_6 показала, що вона зареєструвала (перереєструвала) вказане підприємство за грошову винагороду на прохання малознайомої особи, без мети ведення фінансово-господарської діяльності.

Окрім цього, за результатами аналізу баз даних АІС Податковий блок Державної фіскальної служби України з`ясовано, що у вищезазначених підприємств відсутні офісні та складські приміщення, основні засоби виробництва (будівельна техніка, автотранспорт, устаткування тощо), достатня кількість кваліфікованого персоналу, необхідні ліцензії та дозволи на виконання комплексу будівельно-монтажних робіт.

Далі, у вересні 2018 року, службові особи КП Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської радита ТОВ БКБаланс, з метою приховування привласнених ними грошових коштів, заздалегідь розуміючи про неможливість виконання робіт у повному обсязі, відповідно до умов тендеру, та у визначений термін, домовились про збільшення фінансування реконструкціїБарвінка.

Так, 20.09.2018, відповідно до протоколу №15 засідання тендерного комітету КП Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської ради щодо проведення переговорної процедури закупівлі, посилаючись на п. 6 ст. 35 Закону України Про публічні закупівлі, прийняте рішення про укладення договору з попереднім виконавцем робіт ТОВ БК Баланс.

Слідчий зазначив, що в результаті чого, 03.10.2018 між КП Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської ради та ТОВ БК Баланс укладений договір підряду №1-09/18 на додаткові роботи, на загальну суму 14 700000,0 грн., з яких більша частина отриманих коштів, перерахована на банківські рахунки ТОВ "СКАЙФОРД ГРУП", ТОВ "ГРАНІТ-ФЛАГМА", ТОВ "БУДГРАД КСД", ТОВ "ВІНКЕ ГРУП", ТОВ "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "МЕТРОПОЛІС", ТОВ "ТРІНГ ТОРГ" та вищезазначених підприємств із ознаками фіктивності, з метою їх подальшого незаконного переведення у готівку та привласнення.

Таким чином, воргану досудового розслідування є підставивважати, щовраховуючи ознакифіктивності субпідрядних підприємств, ТОВ БКБаланс не виконало в повномуобсязі будівельно-монтажні роботи та не поставило належні товарно-матеріальні цінності (далі ТМЦ) відповідно до вимог тендерної документаціїпо проектуБарвінок, а також штучно завищиловартістьвиконанихробіт, щопризвело до розкрадання бюджетних коштів.

Слідчий зазначив, що підприємства, які використані для штучного відображення виконання робіт при реконструкціїБарвінка, а саме ТОВ УкрбудКонстракшн, ТОВ "КИЇВ БІЛД-ГРУП", ТОВ Будівельна група Мегаполіс, ТОВ "ГРАНІТ-ФЛАГМА", ТОВ Будівельна компанія Укрбілд, ТОВ "СКАЙФОРД ГРУП",ТОВ "БУДГРАД КСД", ТОВ "ВІНКЕ ГРУП", ТОВ "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "МЕТРОПОЛІС", ТОВ "ТРІНГ ТОРГ" зареєстровані на одних осіб, які є єдиними працівниками даних підприємств і фактично до їх фінансово-господарської діяльності відношення не мають, що підтверджується результатами проведення слідчих (розшукових) дій, а поставка товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) в адресу суб`єктів підприємницької діяльності реального сектору економіки фактично не відбувається, а створюється лише видимість здійснення легальних господарських операцій.

З цією метою встановлені слідством особи створили видимість здійснення господарських операцій, для чого використали названі вище підконтрольні суб`єкти господарювання та підконтрольні ТОВ "ГРАНД УКР ТРЕЙДІНГ", ТОВ "ТАРІНГТОНТРЕЙД", ТОВ "СКАЙН ІНДАСТРІ", ТОВ "СОЦІАЛ ВУД", ТОВ "ФРАНК ІНДАСТРІ", ТОВ "СИВАШ ДЕВЕЛОПМЕНТ", ТОВ "УКРАЇНСЬКА ТОВАРНА ГРУПА "СИВАШ", ТОВ "МОДЕРНІНДУСТРІЯ", ТОВ "РАДВАРД", ТОВ "БУДМОНТАЖ ІНВЕСТ", ТОВ "ОДЕСА УКРБУД", ТОВ "ЧОРНОМОР УКР ТРЕЙДИНГ", ТОВ "РУЗВЕЛЬТ ГРУПП", ТОВ "УКР ЕКСПОРТ ГРУП", ТОВ "ЄВРОТОРГСОЮЗ", ТОВ "КОМФОРТ ДЕЛІВЕРІ", ТОВ "МЕЛІАС КОНСАЛТІНГ", ТОВ "ЕДІФЕР ЦЕНТРБУД", ТОВ "ОПТТОРГЛІМІТЕД", ТОВ "УТК ФУД ПОСТАЧ".

Слідчий зазначив, що за результатами штучно створених схем постачання іграшоки, взуття, шини, рибна продукція (скумбрія морожена, форель, креветки, лосось, хек, вугор смажений, заморожений, оселедці), фрукти, цукор, м`ясо курчат-бройлерів, маринади, соуси, радіатори, труби, авто деталі й авто матеріали та інші товари, які придбані ТОВ "ГРАНД УКР ТРЕЙДІНГ", ТОВ "ТАРІНГТОНТРЕЙД", ТОВ "СКАЙН ІНДАСТРІ", ТОВ "СОЦІАЛ ВУД", ТОВ "ФРАНК ІНДАСТРІ", ТОВ "СИВАШ ДЕВЕЛОПМЕНТ", ТОВ "УКРАЇНСЬКА ТОВАРНА ГРУПА "СИВАШ", ТОВ "МОДЕРНІНДУСТРІЯ", ТОВ "РАДВАРД", ТОВ "БУДМОНТАЖ ІНВЕСТ", ТОВ "ОДЕСА УКРБУД", ТОВ "ЧОРНОМОР УКР ТРЕЙДИНГ", ТОВ "РУЗВЕЛЬТ ГРУПП", ТОВ "УКР ЕКСПОРТ ГРУП", ТОВ "ЄВРОТОРГСОЮЗ", ТОВ "КОМФОРТ ДЕЛІВЕРІ", ТОВ "МЕЛІАС КОНСАЛТІНГ", ТОВ "ЕДІФЕР ЦЕНТРБУД", ТОВ "ОПТТОРГЛІМІТЕД", ТОВ "УТК ФУД ПОСТАЧ", ТОВ "АСФІКС ТРЕЙДІНГ", ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА АЛЬФАБУДПРОМ" перетворюються за допомогою ряду суб`єктів господарювання та ТОВ УкрбудКонстракшн, ТОВ "КИЇВ БІЛД-ГРУП", ТОВ Будівельна група Мегаполіс, ТОВ "ГРАНІТ-ФЛАГМА", ТОВ Будівельна компанія Укрбілд, ТОВ "СКАЙФОРД ГРУП", ТОВ "БУДГРАД КСД", ТОВ "ВІНКЕ ГРУП", ТОВ "БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "МЕТРОПОЛІС", ТОВ ТРІНГ ТОРГ у будівельно-монтажні роботи, які фактично не виконані або виконані самим переможцем тендеру ТОВ БК Баланс.

Дана група підприємств має однаковий алгоритм процесу існування та діяльності, який характеризується індивідуальними ознаками однакових адрес реєстрації; під час здійснення господарської діяльності, реєстрація підприємств на одних і тих же громадян; відкриття банківських рахунків в одних установах банку; формування податкового кредиту та зобов`язань з ПДВ за рахунок фінансово-господарських операцій з однією групою підприємств; реєстрацію податкових накладних в електронному вигляді з однаковимE-mail, а також здійснення реалізації неспоріднених груп товарів, відвантаженням номенклатури продукції, яка не закупалась взагалі та іншими складовими, що дають підстави віднести вищевказані підприємства до категорії підприємств, що мають ознакиризиковості та фіктивності.

Таким чином, слідство має достатні підстави вважати, що перераховані вище підприємства використовується з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягає у наданні КП Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської ради, ТОВ БК Баланс та іншим підприємствам реального сектору економіки, незаконних та протиправних послуг з привласнення бюджетних коштів, мінімізації податкових зобов`язань та конвертації безготівкових коштів в готівку.

Слідчий зазначив, що відповідно до отриманої інформації з інформаційно-аналітичної системи ДФС України встановлено, що задіяні в злочинній діяльностісуб`єкти господарювання мають банківські рахунки відкриті АТ ПУМБ (МФО 334851), а саме ТОВ "БУДГРАД КСД"рахунок № НОМЕР_1 (код валюти 980); ТОВ "СОЦІАЛ ВУД" рахунок № НОМЕР_2 (код валюти 980); ТОВ "ФРАНК ІНДАСТРІ" рахунок № НОМЕР_3 (код валюти 980); ТОВ "СИВАШ ДЕВЕЛОПМЕНТ" рахунок № НОМЕР_4 (код валюти 980); ТОВ "УКРАЇНСЬКА ТОВАРНА ГРУПА "СИВАШ" рахунок № НОМЕР_5 (код валюти 980); ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ГРУПА "МЕГАПОЛІС"рахунки № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 (код валюти 980), ТОВ "РУЗВЕЛЬТ ГРУПП" рахунок № НОМЕР_8 (код валюти 980), ТОВ "УКР ЕКСПОРТ ГРУП" рахунок № НОМЕР_9 (код валюти 980), ТОВ "ЄВРОТОРГСОЮЗ" рахунок № НОМЕР_10 (код валюти 980), ТОВ "КОМФОРТ ДЕЛІВЕРІ" рахунок № НОМЕР_11 (код валюти 980), ТОВ "МЕЛІАС КОНСАЛТІНГ" рахунок № НОМЕР_12 (код валюти 980), ТОВ "ЕДІФЕР ЦЕНТРБУД" рахунок № НОМЕР_13 (код валюти 980),ТОВ "ОПТТОРГЛІМІТЕД" рахунок № НОМЕР_14 (код валюти 980),ТОВ "ІНТЕРПРОМТРЕЙДІНГ"рахунок № НОМЕР_15 (код валюти 980),ТОВ "ЛАЙТС ТРЕЙДИНГ"рахунок № НОМЕР_16 (код валюти 980),ТОВ "АСФІКС ТРЕЙДІНГ" рахунок № НОМЕР_17 (код валюти 980),ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА АЛЬФАБУДПРОМ" рахунок № НОМЕР_18 (код валюти 980),які використовуються для забезпечення незаконної та протиправної діяльності та на які протягом 20172019 роки надходили та продовжують надходити кошти, у тому числі від КП Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської ради, ТОВ БК Баланс.

Слідчий зазначив, що враховуючи зазначене, орган досудового слідства має право та зобов`язаний накласти арешт на рахунки, а самеТОВ "БУДГРАД КСД" рахунок № НОМЕР_1 (код валюти 980); ТОВ "СОЦІАЛ ВУД" рахунок № НОМЕР_2 (код валюти 980); ТОВ "ФРАНК ІНДАСТРІ" рахунок № НОМЕР_3 (код валюти 980); ТОВ "СИВАШ ДЕВЕЛОПМЕНТ" рахунок № НОМЕР_4 (код валюти 980); ТОВ "УКРАЇНСЬКА ТОВАРНА ГРУПА "СИВАШ" рахунок № НОМЕР_5 (код валюти 980); ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ГРУПА "МЕГАПОЛІС" рахунки № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 (код валюти 980), ТОВ "РУЗВЕЛЬТ ГРУПП" рахунок № НОМЕР_8 (код валюти 980), ТОВ "УКР ЕКСПОРТ ГРУП" рахунок № НОМЕР_9 (код валюти 980), ТОВ "ЄВРОТОРГСОЮЗ" рахунок № НОМЕР_10 (код валюти 980), ТОВ "КОМФОРТ ДЕЛІВЕРІ" рахунок № НОМЕР_11 (код валюти 980), ТОВ "МЕЛІАС КОНСАЛТІНГ" рахунок № НОМЕР_12 (код валюти 980), ТОВ "ЕДІФЕР ЦЕНТРБУД" рахунок № НОМЕР_13 (код валюти 980),ТОВ "ОПТТОРГЛІМІТЕД" рахунок № НОМЕР_14 (код валюти 980),ТОВ "ІНТЕРПРОМТРЕЙДІНГ" рахунок № НОМЕР_15 (код валюти 980),ТОВ "ЛАЙТС ТРЕЙДИНГ" рахунок № НОМЕР_16 (код валюти 980), ТОВ "АСФІКС ТРЕЙДІНГ" рахунок № НОМЕР_17 (код валюти 980), ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА АЛЬФАБУДПРОМ" рахунок № НОМЕР_18 (код валюти 980)з метою припинення продовжування злочинної діяльності та здобуття доказів у кримінальному провадженні і визнання арештованих коштів речовими доказами.

Згідно положень ст. 59 Закону України Про банки і банківську діяльність від 07.12.2000 року, зупинення видаткових операцій за рахунками юридичних осіб здійснюється лише в разі накладення арешту, арешт на кошти юридичних осіб здійснюється за рішенням суду в порядку, встановленому законом.

Слідчий зазначив, що 17.04.2019 вказані грошові кошти, які знаходяться та які будуть надходити на рахунки, а самеТОВ "БУДГРАД КСД" рахунок № НОМЕР_1 (код валюти 980); ТОВ "СОЦІАЛ ВУД" рахунок № НОМЕР_2 (код валюти 980); ТОВ "ФРАНК ІНДАСТРІ" рахунок № НОМЕР_3 (код валюти 980); ТОВ "СИВАШ ДЕВЕЛОПМЕНТ" рахунок № НОМЕР_4 (код валюти 980); ТОВ "УКРАЇНСЬКА ТОВАРНА ГРУПА "СИВАШ" рахунок № НОМЕР_5 (код валюти 980); ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ГРУПА "МЕГАПОЛІС" рахунки № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 (код валюти 980), ТОВ "РУЗВЕЛЬТ ГРУПП" рахунок № НОМЕР_8 (код валюти 980), ТОВ "УКР ЕКСПОРТ ГРУП" рахунок № НОМЕР_9 (код валюти 980), ТОВ "ЄВРОТОРГСОЮЗ" рахунок № НОМЕР_10 (код валюти 980), ТОВ "КОМФОРТ ДЕЛІВЕРІ" рахунок № НОМЕР_11 (код валюти 980), ТОВ "МЕЛІАС КОНСАЛТІНГ" рахунок № НОМЕР_12 (код валюти 980), ТОВ "ЕДІФЕР ЦЕНТРБУД" рахунок № НОМЕР_13 (код валюти 980),ТОВ "ОПТТОРГЛІМІТЕД" рахунок № НОМЕР_14 (код валюти 980),ТОВ "ІНТЕРПРОМТРЕЙДІНГ" рахунок № НОМЕР_15 (код валюти 980),ТОВ "ЛАЙТС ТРЕЙДИНГ" рахунок № НОМЕР_16 (код валюти 980), ТОВ "АСФІКС ТРЕЙДІНГ" рахунок № НОМЕР_17 (код валюти 980), ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА АЛЬФАБУДПРОМ" рахунок № НОМЕР_18 (код валюти 980) визнані речовими доказами.

Речовий доказ зберігається в сторони кримінального провадження. Питання про долю речових доказів вирішується судом при ухваленні судового рішення, яким закінчується кримінальне провадження. При цьому гроші, цінності та інше майно, набуте в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них передаються в дохід держави.

Згідно п.1 ст.98 КПК України, встановлено, що речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можутьбути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюютьсяпід час кримінального провадження, в тому числі гроші, набутікримінально-протиправним шляхом.

Слідчий зазначив, що арешт майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження, тому у разі не накладення на рахунки, а самеТОВ "БУДГРАД КСД" рахунок № НОМЕР_1 (код валюти 980); ТОВ "СОЦІАЛ ВУД" рахунок № НОМЕР_2 (код валюти 980); ТОВ "ФРАНК ІНДАСТРІ" рахунок № НОМЕР_3 (код валюти 980); ТОВ "СИВАШ ДЕВЕЛОПМЕНТ" рахунок № НОМЕР_4 (код валюти 980); ТОВ "УКРАЇНСЬКА ТОВАРНА ГРУПА "СИВАШ" рахунок № НОМЕР_5 (код валюти 980); ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ГРУПА "МЕГАПОЛІС" рахунки № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 (код валюти 980), ТОВ "РУЗВЕЛЬТ ГРУПП" рахунок № НОМЕР_8 (код валюти 980), ТОВ "УКР ЕКСПОРТ ГРУП" рахунок № НОМЕР_9 (код валюти 980), ТОВ "ЄВРОТОРГСОЮЗ" рахунок № НОМЕР_10 (код валюти 980), ТОВ "КОМФОРТ ДЕЛІВЕРІ" рахунок № НОМЕР_11 (код валюти 980), ТОВ "МЕЛІАС КОНСАЛТІНГ" рахунок № НОМЕР_12 (код валюти 980), ТОВ "ЕДІФЕР ЦЕНТРБУД" рахунок № НОМЕР_13 (код валюти 980),ТОВ "ОПТТОРГЛІМІТЕД" рахунок № НОМЕР_14 (код валюти 980),ТОВ "ІНТЕРПРОМТРЕЙДІНГ" рахунок № НОМЕР_15 (код валюти 980),ТОВ "ЛАЙТС ТРЕЙДИНГ" рахунок № НОМЕР_16 (код валюти 980),ТОВ "АСФІКС ТРЕЙДІНГ" рахунок № НОМЕР_17 (код валюти 980),ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА АЛЬФАБУДПРОМ" рахунок № НОМЕР_18 (код валюти 980),відкритими у АТ ПУМБ (МФО 334851) арешту може призвести до зникнення, втрати, пересування грошових коштів.

Відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 131 КПК України видом заходів забезпечення кримінального провадження є арешт майна.

Відповідно до ст. 170 КПК України встановлено, що арешт може бути накладено на гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковому вигляді, і перебувають у власності підозрюваного або в інших фізичних або юридичних осіб з метою забезпечення погашення збитків завданих державі.

Слідчий зазначив, що отримані грошові кошти на розрахункові рахункиТОВ "БУДГРАД КСД" рахунок № НОМЕР_1 (код валюти 980); ТОВ "СОЦІАЛ ВУД" рахунок № НОМЕР_2 (код валюти 980); ТОВ "ФРАНК ІНДАСТРІ" рахунок № НОМЕР_3 (код валюти 980); ТОВ "СИВАШ ДЕВЕЛОПМЕНТ" рахунок № НОМЕР_4 (код валюти 980); ТОВ "УКРАЇНСЬКА ТОВАРНА ГРУПА "СИВАШ" рахунок № НОМЕР_5 (код валюти 980); ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ГРУПА "МЕГАПОЛІС" рахунки № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 (код валюти 980), ТОВ "РУЗВЕЛЬТ ГРУПП" рахунок № НОМЕР_8 (код валюти 980), ТОВ "УКР ЕКСПОРТ ГРУП" рахунок № НОМЕР_9 (код валюти 980), ТОВ "ЄВРОТОРГСОЮЗ" рахунок № НОМЕР_10 (код валюти 980), ТОВ "КОМФОРТ ДЕЛІВЕРІ" рахунок № НОМЕР_11 (код валюти 980), ТОВ "МЕЛІАС КОНСАЛТІНГ" рахунок № НОМЕР_12 (код валюти 980), ТОВ "ЕДІФЕР ЦЕНТРБУД" рахунок № НОМЕР_13 (код валюти 980),ТОВ "ОПТТОРГЛІМІТЕД" рахунок № НОМЕР_14 (код валюти 980),ТОВ "ІНТЕРПРОМТРЕЙДІНГ" рахунок № НОМЕР_15 (код валюти 980),ТОВ "ЛАЙТС ТРЕЙДИНГ" рахунок № НОМЕР_16 (код валюти 980),ТОВ "АСФІКС ТРЕЙДІНГ" рахунок № НОМЕР_17 (код валюти 980), ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА АЛЬФАБУДПРОМ" рахунок № НОМЕР_18 (код валюти 980)можуть бути перераховані на розрахункові рахунки інших фіктивних підприємств, що призведе до їх втрати та унеможливить відшкодування завданим державні збитків внаслідок вчиненого кримінального правопорушення, а тому у слідства достатньо підстав для вжиття заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді арешту видаткової частини даних рахунків за виключенням податкових платежів до бюджетів усіх рівнів.

Слідчий в судове засідання з`явився, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Розгляд клопотання проводиться згідно ч.2 ст. 163 КПК України.

Відповідно до ч. 1ст. 131 КПК Українизаходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно з ч. 2ст. 173 КПК Українипри вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати: правову підставу для арешту майна; можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення або суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність, можливість спеціальної конфіскації майна; розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою; розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження; наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

Відповідно до ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, слідчий проводить огляд місцевості, приміщення, речей та документів. При проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Відповідно до ч. 2 ст. 167 КПК України, тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди.

Слідчим суддею встановлено, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

В зв`язку із викладеним, керуючись ст. ст. 36, 131, 132, 170, 171 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого старшого з ОВС СУ ГУ НП в Київській області підполковника поліції ОСОБА_4 задовольнити.

Накласти арешт на грошові кошти, які у безготівковому вигляді знаходяться на рахункахТОВ "БУДГРАД КСД"(код ЄДРПОУ42203552) № НОМЕР_1 (код валюти 980); ТОВ "СОЦІАЛ ВУД"(код ЄДРПОУ42329478) № НОМЕР_2 (код валюти 980); ТОВ "ФРАНК ІНДАСТРІ"(код ЄДРПОУ42381014)№ НОМЕР_3 (код валюти 980); ТОВ "СИВАШ ДЕВЕЛОПМЕНТ"(код ЄДРПОУ42534455)№ НОМЕР_4 (код валюти 980); ТОВ "УКРАЇНСЬКА ТОВАРНА ГРУПА "СИВАШ"(код ЄДРПОУ42534633) № НОМЕР_5 (код валюти 980); ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ГРУПА "МЕГАПОЛІС"(код ЄДРПОУ41685040) № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 (код валюти 980), ТОВ "РУЗВЕЛЬТ ГРУПП"(код ЄДРПОУ41640150) № НОМЕР_8 (код валюти 980), ТОВ "УКР ЕКСПОРТ ГРУП"(код ЄДРПОУ42536997) № НОМЕР_9 (код валюти 980), ТОВ "ЄВРОТОРГСОЮЗ"(код ЄДРПОУ42149506) № НОМЕР_10 (код валюти 980), ТОВ "КОМФОРТ ДЕЛІВЕРІ"(код ЄДРПОУ42534958) № НОМЕР_11 (код валюти 980), ТОВ "МЕЛІАС КОНСАЛТІНГ"(код ЄДРПОУ42218071) № НОМЕР_12 (код валюти 980), ТОВ "ЕДІФЕР ЦЕНТРБУД"(код ЄДРПОУ41848677) № НОМЕР_13 (код валюти 980),ТОВ "ОПТТОРГЛІМІТЕД"(код ЄДРПОУ42148874) № НОМЕР_14 (код валюти 980),ТОВ "ІНТЕРПРОМТРЕЙДІНГ"(код ЄДРПОУ40672663) № НОМЕР_15 (код валюти 980),ТОВ "ЛАЙТС ТРЕЙДИНГ"(код ЄДРПОУ41570623) № НОМЕР_16 (код валюти 980), відкритих у АТ ПУМБ (МФО 334851),ТОВ "АСФІКС ТРЕЙДІНГ"(код ЄДРПОУ42473927) рахунок № НОМЕР_17 (код валюти 980),ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА АЛЬФАБУДПРОМ"(код ЄДРПОУ42517094) рахунок № НОМЕР_18 (код валюти 980), а також кошти, які в подальшому надходитимуть на вказані рахунки, до скасування арешту.

2.Заборонити розпоряджатися грошовими коштами, що знаходяться на рахункахТОВ "БУДГРАД КСД"(код ЄДРПОУ42203552) № НОМЕР_1 (код валюти 980); ТОВ "СОЦІАЛ ВУД"(код ЄДРПОУ42329478) № НОМЕР_2 (код валюти 980); ТОВ "ФРАНК ІНДАСТРІ"(код ЄДРПОУ42381014)№ НОМЕР_3 (код валюти 980); ТОВ "СИВАШ ДЕВЕЛОПМЕНТ"(код ЄДРПОУ42534455)№ НОМЕР_4 (код валюти 980); ТОВ "УКРАЇНСЬКА ТОВАРНА ГРУПА "СИВАШ"(код ЄДРПОУ42534633) № НОМЕР_5 (код валюти 980); ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ГРУПА "МЕГАПОЛІС"(код ЄДРПОУ41685040) № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 (код валюти 980), ТОВ "РУЗВЕЛЬТ ГРУПП"(код ЄДРПОУ41640150) № НОМЕР_8 (код валюти 980), ТОВ "УКР ЕКСПОРТ ГРУП"(код ЄДРПОУ42536997) № НОМЕР_9 (код валюти 980), ТОВ "ЄВРОТОРГСОЮЗ"(код ЄДРПОУ42149506) № НОМЕР_10 (код валюти 980), ТОВ "КОМФОРТ ДЕЛІВЕРІ"(код ЄДРПОУ42534958) № НОМЕР_11 (код валюти 980), ТОВ "МЕЛІАС КОНСАЛТІНГ"(код ЄДРПОУ42218071) № НОМЕР_12 (код валюти 980), ТОВ "ЕДІФЕР ЦЕНТРБУД"(код ЄДРПОУ41848677) № НОМЕР_13 (код валюти 980),ТОВ "ОПТТОРГЛІМІТЕД"(код ЄДРПОУ42148874) № НОМЕР_14 (код валюти 980),ТОВ "ІНТЕРПРОМТРЕЙДІНГ"(код ЄДРПОУ40672663) № НОМЕР_15 (код валюти 980),ТОВ "ЛАЙТС ТРЕЙДИНГ"(код ЄДРПОУ41570623) № НОМЕР_16 (код валюти 980),ТОВ "АСФІКС ТРЕЙДІНГ"(код ЄДРПОУ42473927) рахунок № НОМЕР_17 (код валюти 980), ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА АЛЬФАБУДПРОМ"(код ЄДРПОУ42517094) рахунок № НОМЕР_18 (код валюти 980), відкритих у АТ ПУМБ (МФО 334851)та грошовими коштами, які надходитимуть на зазначені поточні рахунки за винятком видаткових операцій по сплаті податків, зборів, інших обов`язкових платежів до державного бюджету, до скасування арешту.

3.Зупинити видаткові операції з грошовими коштами, що надходять в адресу ТОВ "БУДГРАД КСД"(код ЄДРПОУ42203552) № НОМЕР_1 (код валюти 980); ТОВ "СОЦІАЛ ВУД"(код ЄДРПОУ42329478) № НОМЕР_2 (код валюти 980); ТОВ "ФРАНК ІНДАСТРІ"(код ЄДРПОУ42381014)№ НОМЕР_3 (код валюти 980); ТОВ "СИВАШ ДЕВЕЛОПМЕНТ"(код ЄДРПОУ42534455)№ НОМЕР_4 (код валюти 980); ТОВ "УКРАЇНСЬКА ТОВАРНА ГРУПА "СИВАШ"(код ЄДРПОУ42534633) № НОМЕР_5 (код валюти 980); ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ГРУПА "МЕГАПОЛІС"(код ЄДРПОУ41685040) № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 (код валюти 980), ТОВ "РУЗВЕЛЬТ ГРУПП"(код ЄДРПОУ41640150) № НОМЕР_8 (код валюти 980), ТОВ "УКР ЕКСПОРТ ГРУП"(код ЄДРПОУ42536997) № НОМЕР_9 (код валюти 980), ТОВ "ЄВРОТОРГСОЮЗ"(код ЄДРПОУ42149506) № НОМЕР_10 (код валюти 980), ТОВ "КОМФОРТ ДЕЛІВЕРІ"(код ЄДРПОУ42534958) № НОМЕР_11 (код валюти 980), ТОВ "МЕЛІАС КОНСАЛТІНГ"(код ЄДРПОУ42218071) № НОМЕР_12 (код валюти 980), ТОВ "ЕДІФЕР ЦЕНТРБУД"(код ЄДРПОУ41848677) № НОМЕР_13 (код валюти 980),ТОВ "ОПТТОРГЛІМІТЕД"(код ЄДРПОУ42148874) № НОМЕР_14 (код валюти 980),ТОВ "ІНТЕРПРОМТРЕЙДІНГ"(код ЄДРПОУ40672663) № НОМЕР_15 (код валюти 980),ТОВ "ЛАЙТС ТРЕЙДИНГ"(код ЄДРПОУ41570623) № НОМЕР_16 (код валюти 980),ТОВ "АСФІКС ТРЕЙДІНГ"(код ЄДРПОУ42473927) рахунок № НОМЕР_17 (код валюти 980),ТОВ "БУДІВЕЛЬНА ФІРМА АЛЬФАБУДПРОМ"(код ЄДРПОУ42517094) рахунок № НОМЕР_18 (код валюти 980)на рахунки, відкритівАТ ПУМБ (МФО 334851) та які вже знаходяться на вищезазначених банківських рахунках за винятком видаткових операцій виключно з платежів до бюджетів всіх рівнів та державних цільових фондів, до скасування арешту.

4.Зобов`язати службових осіб АТ ПУМБ (МФО 334851) негайно, після оголошення ухвали слідчого судді, надати старшому слідчомув ОВССУ ГУНПв Київськійобласті підполковникуполіції ОСОБА_4 довідку про виконання зазначеної ухвали та залишок коштів на вищевказаних рахунках при накладенні арешту.

Ухвала слідчогосудді про арештмайна можебути оскарженадо Київськогоапеляційного судучерез суд,який ухваливсудове рішенняпротягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.04.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81413356
СудочинствоКримінальне
Сутьнакладення арешту на речові докази в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018111200000395 від 13.06.2018року заознаками складузлочину,передбачених ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —759/7607/19

Ухвала від 24.04.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні