Ухвала
від 25.04.2019 по справі 757/18595/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/18595/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 квітня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

10.04.2019 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів, які знаходяться у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження зазначає, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні, внесеному 11.12.2017 до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12017000000001580, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Установлено, що службові особи АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за попередньою змовою з керівниками суб`єктів господарської діяльності та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами організували схему заволодіння грошовими коштами АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке перебуває в державній власності. Так в період 2016-2019 років службові особи АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під час проведення процедури державних закупівель послуг, пов`язаних з програмним забезпеченням, системною підтримкою та закупівлі машин для обробки даних надавали перевагу суб`єктам господарювання, які значно завищували вартість поставлених товарів робіт послуг та в подальшому через рахунки підконтрольних ним юридичних та фізичних осіб переводили отримані безготівкові кошти у готівку частину якої в подальшому передавали службовим особам АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

З`ясовано, що суб`єктами господарювання, які постачали послуги, пов`язані з програмним забезпеченням, системною підтримкою та закупівлею машин для обробки даних є ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 та « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 .

З метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, кола осіб причетних до вчинення указаного злочину, перевірку дотримання вимог законодавства під час проведення процедури державних закупівель послуг, пов`язаних з програмним забезпеченням, системною підтримкою та закупівлі машин для обробки даних, необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів документів, щодо фінансово-господарських стосунків АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 та « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , а саме: договорів, контрактів, угод та додатків до них, специфікацій, сертифікатів, авторських документів, звітів, рахунків фактур, видаткових та податкових накладних, товарно-транспортних накладних, актів приймання передачі, актів звірок, платіжних доручень, банківських виписок, документів проведення закупівлі, тендеру, протоколів, рішень, пропозицій та додатків до них, листування, економічного та технічного обґрунтування, службових записок, заявок на товари та послуги, документів первинного бухгалтерського обліку, що підтверджують наявність розрахунків за контрактами та договорами.

Оскільки АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » оголошувало процедуру державних закупівель послуг, пов`язаних з програмним забезпеченням, системною підтримкою та закупівлею машин для обробки даних, тому документи щодо проведення процедури державних закупівель у даний час знаходяться у вказаному товаристві, за адресою: АДРЕСА_1 .

Ураховуючи вищевикладене, а також те, що у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » знаходяться зазначені вище документи, вилучення яких надасть можливість слідчим у кримінальному провадженні здійснити їх огляди та долучити до матеріалів досудового розслідування в якості доказів обставин, які мають значення у кримінальному провадженні, а також використати експертом під час проведення експертиз, виникла необхідність в тимчасовому доступі та їх вилученні.

В судове засідання слідчий не з`явився, подав до суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності, в якій вимоги вказаного клопотання підтримав, просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику представника особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Як вбачається зі змісту п. 4 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя дослідивши в нарадчій кімнаті матеріали клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 108, 160, 162164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих: ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 на тимчасовий доступ до документів, які можуть становити комерційну таємницю та перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса АДРЕСА_1 , щодо фінансово-господарських стосунків АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 та « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , з можливістю вилучення їх копій, а саме: договорів, контрактів, угод та додатків до них, специфікацій, сертифікатів, авторських документів, звітів, рахунків-фактур, видаткових та податкових накладних, товарно-транспортних накладних, актів приймання-передачі, актів звірок, платіжних доручень, банківських виписок, документів проведення закупівлі, тендеру, протоколів, рішень, пропозицій та додатків до них, листування, економічного та технічного обґрунтування, службових записок, заявок на товари та послуги, документів первинного бухгалтерського обліку, що підтверджують наявність розрахунків за контрактами та договорами.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/18595/19-к

Примірник № 2 наданий слідчому Капличному В,А.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.04.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/18595/19-к

Ухвала від 25.04.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні