Ухвала
від 25.04.2019 по справі 440/1124/19
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про витребування доказів

25 квітня 2019 рокум. ПолтаваСправа № 440/1124/19

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Сич С.С.,

за участю:

секретаря судового засідання - Гнітько О.О.,

представника відповідача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами спрощеного позовного провадження справу за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

28 березня 2019 року позивач ОСОБА_2 звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області про визнання протиправним та скасування рішення Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області у формі листа №872/0/26-19 від 12 лютого 2019 року щодо відмови у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 2,0000 га для ведення особистого селянського господарства, яка розташована на території Вороньківської сільської ради Чорнухинського району Полтавської області, та зобов'язання Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області винести наказ про надання дозволу ОСОБА_2 на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення у власність площею 2,0000 га для ведення особистого селянського господарства, що знаходиться на території Вороньківської сільської ради Чорнухинського району Полтавської області.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 02 квітня 2019 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №440/1124/19, розгляд справи вирішено проводити за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи, призначено судове засідання для розгляду справи по суті на 09:30 25 квітня 2019 року, витребувано докази.

На виконання вимог ухвали суду відповідачем подано до суду, зокрема, копію державного акта на право колективної власності на землю серії ПЛ, виданого 11 червня 1996 року Селянській спілці ім. Карла Маркса.

Зі змісту вказаного державного акта на право колективної власності на землю серії ПЛ від 11 червня 1996 року, виданого Селянській спілці ім. Карла Маркса, вбачається що вказаному власнику передається у колективну власність 4013,5 гектарів землі в межах згідно з планом. Землю передано у колективну власність для ведення сільськогосподарського виробництва відповідно до рішення Вороньківської сільської Ради народних депутатів.

Частиною 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Статтею 72 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно з частиною 3 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частини 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Частиною 6 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

На підставі викладеного, з метою всебічного та повного з'ясування обставин справи, керуючись статтями 9, 77, 80, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,-

У Х В А Л И В:

Витребувати від Головного управління статистики у Полтавській області:

- інформацію про те, чи була зареєстрована в ЄДРПОУ Селянська спілка ім. Карла Маркса (с. Вороньки Чорнухинського району Полтавської області, код не відомо), якщо так, надати витяг з ЄДРПОУ, де буде зазначено ідентифікаційний код, найменування суб'єкта, види економічної діяльності, територіальна належність, форма власності, організаційно-правова форма господарювання, місцезнаходження;

- відомості чи наявна в ЄДРПОУ інформація щодо припинення (реорганізації) Селянської спілки ім. Карла Маркса, код не відомо).

Зазначені документи надати у строк до 13 травня 2019 року.

Роз'яснити, що у разі якщо особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Копію ухвали направити учасникам справи та до Головного управління статистики у Полтавській області.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Повний текст ухвали складено 25 квітня 2019 року.

Суддя С.С. Сич

Дата ухвалення рішення25.04.2019
Оприлюднено26.04.2019
Номер документу81428141
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —440/1124/19

Постанова від 01.07.2019

Адмінправопорушення

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Рішення від 21.05.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Рішення від 21.05.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 25.04.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 25.04.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 02.04.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні