Ухвала
від 11.04.2019 по справі 826/10006/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

11 квітня 2019 року м. Київ№ 826/10006/18 Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Вєкуа Н.Г., при секретарі судового засідання Ксендзова А.С., за участі представника відповідача Радоуцька А.С., представника третьої особи Палінчак А.О. розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовомГромадської організації "Стоп нелегал" доЦентрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації третя особаМіністерство юстиції України про визнання протиправними дій, зобов'язати вчинити дії, - В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулась Громадська організація "Стоп нелегал" (02068, м. Київ, вул. Драгоманова, буд. 2, корпус А, кв. 723, код ЄДРПОУ 40111224) з позовом до Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації (04071, м. Київ, вул. Воздвиженська, буд. 2, код ЄДРПОУ 40867327), третя особа Міністерство юстиції України (01001, м. Київ, вул. Архітерктора Городецького, буд 13, код ЄДРПОУ 00015622), в якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації щодо відсутності розгляду та погодження положення про Громадську раду при Центральному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань та пробації;

- зобов'язати Центральне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації розглянути та затвердити положення про Громадську раду при Центральному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань та пробації.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 03.07.2018 суддею Вєкуа Н.Г. справу прийнято до свого провадження та призначено підготовче засідання на 20 серпня 2018 року.

В судове засідання, яке мало відбутись 21.02.2019 позивач не з'явився. Натомість представник позивача надіслав до суду клопотання про відкладення, в якому зазначив, що представником позивача виступає Олекса Людмила Анатоліївна, яка в цей день буде представляти інтереси позивача в Окружному адміністративному суді м. Києва по справі №826/15538/18, в зв'язку з чим не зможе представляти інтереси ГО "Стоп нелегал" в даній справі.

Однак, судом було встановлено шляхом перегляду інформацію в КП "ДСС", що представник позивача не з'явився на те судове засідання, яким обґрунтовує неявку в судове засідання по справі №826/10006/18, а отже судом встановлено, що неявка представника позивача була без поважних причин і представник ввів суд в оману.

Суд керуючись положеннями ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України відклав розгляд справи на 11.04.2019. Про що сторін повідомлено судовими повістками про виклик.

Проте, в судове засідання, яке мало відбутись 11.04.2019 позивач не з'явився. Причин неявки позивачем суду не повідомлено. Клопотання про розгляд справи за відсутності позивача до суду не надано. Суд визнав неявку позивача в судове засідання 11.04.2019 не поважною.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 240 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо позивач не прибув (повторно не прибув, якщо він не є суб'єктом владних повноважень) у підготовче засідання чи у судове засідання без поважних причин або не повідомив про причини неявки, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності.

Отже, для залишення позовної заяви без розгляду на підставі п. 4 ч. 1 ст. 240 КАС України необхідними умовами є:

- повторна неявка належним чином повідомленого про час та місце судового засідання позивача;

- належним чином повідомлений про час та місце судового засідання позивач не повідомив про причини своєї неявки, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності.

При цьому, аналіз норм процесуального законодавства передбачає, що оцінку поважності причин неявки позивача у судове засідання дає суд, виходячи з наявних у справі доказів. Позивачем до матеріалів справи не надано жодного належного доказу неможливості прибуття в судове засідання.

Суд зазначає, що про призначення судового засідання на 21.02.2019 та на 11.04.2019, позивача повідомлено завчасно, про що свідчать матеріали справи.

Враховуючи те, що позивач, належним чином повідомлений про дату, час та місце судового засідання, без поважних причин не прибув у судове засідання, призначене на 21 лютого 2019 року та повторно без поважних причин не прибув у судове засідання, призначене на 11 квітня 2019 року, то наявні підстави для залишення позовної заяви без розгляду.

Крім того, суд дослідивши подані суду письмові докази та відзив відповідача, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, прийшов до висновку про неможливість розгляду та вирішення справи за відсутності сторін.

Відповідно до ч. 5 ст. 205 КАС України, у разі неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, суд залишає позовну заяву без розгляду, якщо неявка перешкоджає розгляду справи. Якщо відповідач наполягає на розгляді справи по суті, справа розглядається на підставі наявних у ній доказів.

Враховуючи що неявка позивача перешкоджає розгляду справи та від нього не надходило заяви про розгляд справи за його відсутності, або повідомлень про причини неявки, суд дійшов висновку про залишення позовної заяви Громадської організації "Стоп нелегал" без розгляду.

Керуючись ст. ст. 205, 240, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов Громадської організації "Стоп нелегал" до Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації, третя особа Міністерство юстиції України про визнання протиправними дій, зобов'язати вчинити дії - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення в порядку, визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України і може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 292-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст ухвали виготовлено та підписано 15 квітня 2019 року.

Суддя Н.Г. Вєкуа

Дата ухвалення рішення11.04.2019
Оприлюднено26.04.2019
Номер документу81428859
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, зобов'язати вчинити дії

Судовий реєстр по справі —826/10006/18

Ухвала від 11.04.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 03.07.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні