Ухвала
від 20.04.2019 по справі 216/2065/19
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/2065/19

провадження 1-кс/216/2131/19

УХВАЛА

іменем України

про надання тимчасового доступу до документів

20 квітня 2019 року місто Кривий Ріг

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши в закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого слідчого відділу Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040230001415 від 24.07.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні слідчого відділу Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за № 12018040230001415 від 24.07.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що що упродовж 2017-2018 років службові особи органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ІНФОРМАЦІЯ_3 , використали свої службові повноваження в галузі земельних відносин та пов`язані з цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди іншими особами й всупереч прав та свобод громадян власників 44 домоволодінь села Новоселівка Широківського району Дніпропетровської області, розташованих у зоні зсуву, розпорядилися землями сільськогосподарського призначення, безоплатно переданих у власність колишніми членами колективного сільськогосподарського підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_4 ". Зокрема, в порушення принципів національної екологічної політики, затвердженої Законом України "Основних засад (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року", змінили цільове призначення понад 600 га ріллі та передали в оренду Публічному акціонерному товариству « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) для будівництва місця видалення відходів гірничодобувного виробництва, тобто розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов`язані з користуванням надрами (будівництво хвостосховища « ІНФОРМАЦІЯ_6 ») на території Новолатівської сільської ради Широківського району Дніпропетровської області (за межами населеного пункту).

В результаті розпорядження належним територіальній громаді нерухомим майном не з її волі, а іншим шляхом, заподіяно майнову шкоду у вигляді протиправного вилучення з її власності земель вартістю щонайменше 300 тис. грн, а також створено екологічно небезпечне середовище для життя і здоров`я людей, що проживають у 44 домоволодіннях села Новоселівка Широківського району Дніпропетровської області, розташованих на визнаній постановою Верховної Ради України від 12.07.2001 № 2661 території зоною надзвичайної соціально-економічної та екологічної ситуації у зв`язку із істотним негативним впливом техногенних об`єктів гірничорудних підприємств Кривбасу.

Так, проведеним у 2016 році комплексним аналізом екологічного стану навколишнього природного середовища (НПС) ІНФОРМАЦІЯ_7 встановлено, що внаслідок експлуатації об`єктів гірничозбагачувального комплексу, в тому числі побудованого без профільтраційного екрану на водорозділі балок Грушувата і Свистунова хвостосховища « ІНФОРМАЦІЯ_6 », призвело до суттєвих руйнівних техногенно-екологічних процесів, які продовжують тільки наростати. Відбулося погіршення якості та родючості земель на подвір`ях житлової забудови через потрапляння в ґрунт мінералізованих вод та осідання пило-газових викидів з відвалів, пляжів хвостосховищ та аглофабрик.

Генерацію цих процесів обумовили і продовжують обумовлювати створені гігантські підприємства гірничо-металургійного комплексу, а саме: на півночі та північному сході ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (діє з 1955 року) та гірничо-збагачувальний комбінат гірничого департаменту ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (діє з 1959 року), а на півдні - ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (діє з 1965 року). Окремий «вклад» внесено побудованою у 1971 р. майже у центрі території сільради, у балці Свистунова, великою (площею десь 300 га) гідротехнічною спорудою державного підприємства «Кривбасшахтозакриття» ставокнакопичувач шахтних вод високої мінералізації від ІНФОРМАЦІЯ_10 , а саме: ім.Артем ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », Гігант ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », Батьківщина і Жовтнева ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », ім.Фрунзе і Юбілейна ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » та ін.

Розташування нового хвостосховища виконується на основі матеріалів вибору і техніко-економічного порівняння майданчиків для його розміщення і організації санітарно-захисної зони з урахування кількості та властивостей відходів, що складуватимуться, рельєфу місцевості, відстані майданчиків від підприємства, грунтів основи майданчиків з визначенням схем транспортування (в ув`язці з перспективним планом розвитку підприємства і району розташування та інженерно-технічними заходами цивільного захисту (цивільної оборони) згідно з ДБН В.1.2-4, а також з урахуванням можливості організації промислового використання за складованих хвостів іншими підприємствами). Улаштування хвостосховищ згідно з ДБН 360 у межах промислових зон не допускається. (п. 4.12*. При розгляді проектної документації щодо формування промислових утворень треба особливу увагу звертати на впровадження нових технологій з орієнтацією на максимальну утилізацію промислових відходів.)

Як відзначають науковці, значні порушення гео-екологічної сталості мають місце на північносхідній ділянці території сільради між хвостосховищами « ІНФОРМАЦІЯ_14 » ПАТ ПівдГЗК, « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ПАТ ПівдГЗК і ГЗК ГД ПАТ АМКР, ставком-накопичувачем шахтних вод у балці Свистунова та лівим берегом річки Інгулець. Ця територія площею близько 1600 га в продовж останніх 50 55 років знаходиться під впливом фільтраційних високомінералізованих вод вказаних гігантських гідроспоруд, які на сьогодні нависають над рівнем берега річки на 60 (ставок - накопичувач) і 120 (хвостосховища) метрів. В результаті відбулися значні зміни в гідрогеологічній структурі території, змінився на засолений склад підземних вод усіх водних горизонтів, відбулися певні карстоутворюючі процеси на рівні вапняних геологічних структур, утворилися джерела мінералізованої води вдовж берега річки (деякі з продуктивністю до 10 л за секунду) з наслідками несанкціонованого скиду в Інгулець забруднюючих речовин. Крім вказаного гідрологічні порушення активізували зсувні явища на ділянці 4 км вдовж берега річки, в тому числі на території постійного місця проживання жителів села Новоселівки. В 1989 році в центрі лівобережної частини села виник перший зсув грунту розміром 350 м вздовж берегу р. Інгулець та 100 м вглиб забудов. Нові прояви зсуву поновились в 1996 році вище по схилу. За період з 1998 по 2004 рік зсувні процеси продовжувалися і зона зсувів з просадками поверхні землі розповсюдилась в межах села до 1км в північному напрямку і до 300 м вглиб на забудованому березі. Зсувні процеси, провали та руйнування продовжуються і до тепер, але спеціальних досліджень за останні 10 років не проводилось.

Розширення хвостосховища « ІНФОРМАЦІЯ_6 » лише поглибить руйнівні процеси, призведе до припинення існування села Новоселівка та створить загрозу подальшого існування сіл Латівка, Новолатівка та Інгулець. Перебування населення на територіях не придатних для проживання стане надскладною проблемою органу місцевого самоврядування та виконавчої влади ІНФОРМАЦІЯ_15 .

Хвостосховища відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2002 р. № 1788 відносяться до груп об`єктів підвищеної небезпеки, оскільки господарська діяльність на них може призвести до аварій екологічного і санітарно-епідеміологічного характеру.

При виборі майданчиків під хвостосховища рекомендується використовувати деградовані і малопродуктивні сільськогосподарські угіддя, сухі долини, балки, яри, відпрацьовані кар`єри. Слід надавати перевагу тим майданчикам, де немає надходження поверхневих вод, а також я основі яких залягають слабоводопроводні ґрунти. Майданчики хвостосховища рекомендується розміщувати з підвітряної сторони і нижче за рельєфом від населених пунктів та охоронних зон джерел водопостачання, поза зоною населеної сейсмічності від вибухових робіт, майданчик не повинен затоплюватися повеневими водами. При виборі майданчиків слід дотримуватися санітарних норм, а також норм і правил безпеки. Відведення майданчиків слід робити з урахуванням черговості їх освоєння.

Проте цих вимог стосовно нового будівництва хвостосховища « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ІІ карта) не дотримано. Попереднє погодження місця його розташування здійснено Верховною Радою України 21 грудня 2000 року (постанова №2179-ІІІ). Тобто до з`ясування інформації про фактичний стан небезпеки довкілля у цій місцевості.

Слідчим відділом Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області відповідні відомості внесено до ЄРДР за № 12018040230001415 з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст. 364 КК України та розпочато досудове розслідування.

05.04.2019 до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшло клопотання старшого слідчого СВ Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів, в якому слідчий просив винести рішення, яким надати тимчасовий доступ до речей і документів які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » юридична адреса: НОМЕР_2 , ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », м.Кривий Ріг, Дніпропетровська область а саме до оригіналів документів з можливістю вилучення належним чином завірених копій:

документів які підтверджують відшкодування сільськогосподарських втрат; протоколи громадських слухань з матеріалами що підтверджують повідомлення про їх проведення зацікавленої громадськості с. Новоселівка, Широківського району, Дніпропетровської області, окрім того про виконання рішення ІНФОРМАЦІЯ_17 від 15.07.1992 р. (11 сесія, 21 скликання) «Про дозвіл на розробку проекту вилучення земель ІНФОРМАЦІЯ_18 під реконструкцію першої черги об`єднаного хвостового господарства в заплав річки Інгулець».

копію довіреності та матеріалів на підставі яких видано розпорядження голови РДА від 04.09.2015 № К-237/0/393-15 якою уповноважено першого заступника голови ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 виступати покупцем земельних ділянок для суспільних потреб.

договори оренди укладені між ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), акти приймання передачі вільних від забудови та переданих для розміщення та експлуатації об`єкту гірничої інфраструктури, що пов`язаний з користуванням надрами (будівництво хвостосховища « ІНФОРМАЦІЯ_6 ») яка розташована на території Новолатівської сільської ради Широківського району Дніпропетровської області, документи фінансового характеру на підставі яких здійснено розрахунок сільськогосподарських втрат зі зміною їх цільового призначення колишніх земель КСП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », їх зарахування на відповідні рахунки власників та землекористувачів земельних ділянок за кадастровими номерами: 1225885500:05:006:0524; 1225885500:05:006:0551; 1225885500:05:005:0119; 1225885700:05:006:0545; 1225885500:05:005:0712; 1225885500:05:005:0425; 1225885500:05:005:0546; 1225885500:05:005:0069; 1225885500:05:005:0889; 1225885500:05:006:0229; 1225885500:05:006:0214; 1225885500:05:005:0365; 1225885500:05:006:0307; 1225885500:05:005:0597; 1225885500:05:005:0140; 1225885500:05:005:0434; 1225885500:05:006:0108; 1225885500:05:005:0139; 1225885500:05:005:0716; 1225885500:05:006:0374; 1225885500:05:005:0310; 1225885500:05:005:0728; 1225885500:05:005:0157; 1225885500:05:005:0268; 1225885500:05:005:0248; 1225885500:05:005:0387; 1225885500:05:006:0255; 1225885500:05:005:0300; 1225885500:05:005:0375; 1225885500:05:005:0204; 1225885500:05:005:0282; 1225885500:05:005:0085; 1225885500:05:005:0412; 1225885500:05:005:0343; 1225885500:05:009:0006; 1225885500:05:005:0188; 1225885500:05:005:0206; 1225885500:05:006:0330; 1225885500:05:005:0286; 1225885500:05:005:0340; 1225885500:05:005:0479; 1225885500:05:006:0180; 1225885500:05:006:0369; 1225885500:05:006:0339; 1225885500:05:006:0221; 1225885500:05:005:0274; 1225885500:05:005:0328; 1225885500:05:004:0066; 1225885500:05:005:0305; 1225885500:05:005:0082; 1225885500:05:005:0257; 1225885500:05:005:0863; 1225885500:05:005:0318; 1225885500:05:005:0142; 1225885500:05:005:0366; 1225885500:05:004:0176; 1225885500:05:006:0518; 1225885500:05:005:0877; 1225885500:05:005:0466; 1225885500:05:005:0304; 1225885500:05:005:0091; 1225885500:05:005:0270; 1225885500:05:005:0566; 1225885500:05:006:0324; 1225885500:05:006:0548; 1225885500:05:005:0892; 1225885500:05:005:0074; 1225885500:05:006:0262; 1225885500:05:005:0312; 1225885500:05:005:0726; 1225885500:05:005:0193; 1225885500:05:005:0757; 1225885500:05:005:0192; 1225885500:05:005:0180; 1225885500:05:005:0264; 1225885500:05:005:0333; 1225885500:05:005:0210; 1225885500:05:005:0153; 1225885500:05:006:0383; 1225885500:05:005:0711; 1225885500:01:150:0056; 1225885500:05:005:0203; 1225885500:05:005:0158; 1225885500:05:005:0345; 1225885500:05:005:0887; 1225885500:05:005:0330; 1225885500:05:006:0074; 1225885500:05:005:0240; 1225885500:05:005:0100; 1225885500:05:006:0544; 1225885500:05:005:0893; 1225885500:05:005:0134; 1225885500:05:006:0388; 1225885500:05:005:0303; 1225885500:05:004:0161; 1225885500:05:006:0103; 1225885500:05:006:0323; 1225885500:05:006:0226; 1225885500:05:006:0230; 1225885500:05:005:0886; 1225885500:05:005:0891; 1225885500:05:005:0872; 1225885500:05:006:0077; 1225885500:05:006:0219; 1225885500:05:006:0549; 1225885500:05:005:0080; 1225885500:05:005:0221; 1225885500:05:006:0184; 1225885500:05:009:0022; 1225885500:05:004:0175; 1225885500:05:005:0181; 1225885500:05:005:0552; 1225885500:05:005:0078; 1225885500:05:005:0298; 1225885500:05:005:0371; 1225885500:05:005:0147; 1225885500:05:005:0384; 1225885500:05:005:0269; 1225885500:05:005:0331; 1225885500:05:005:0378; 1225885500:05:005:0350; 1225885500:05:005:0370; 1225885500:05:005:0227; 1225885500:05:005:0161; 1225885500:05:005:0073; 1225885500:05:005:0241; 1225885500:05:005:0095; 1225885500:05:005:0874; 1225885500:05:005:0875; 1225885500:05:005:0198; 1225885500:05:005:0293; 1225885500:05:005:0529; 1225885500:05:005:0549; 1225885500:05:005:0515; 1225885500:05:005:0109; 1225885500:05:005:0587; 1225885500:05:006:0332; 1225885500:05:006:0275; 1225885500:05:006:0338; 1225885500:05:006:0353 ;1225885500:05:005:0697; 1225885500:05:006:0233; 1225885500:05:006:0348; 1225885500:05:007:0406; 1225885500:05:006:0372; 1225885500:05:006:0239; 1225885500:05:006:0357; 1225885500:05:006:0287; 1225885500:05:006:0386; 1225885500:05:006:0206; 1225885500:05:006:0090; 1225885500:05:006:0410; 1225885500:05:006:0078; 1225885500:05:006:0553; 1225885500:05:006:0556; 1225885500:05:006:0300; 1225885500:05:006:0293; 1225885500:05:005:0400; 1225885500:05:005:0145; 1225885500:05:005:0422; 1225885500:05:009:0013; 1225885500:05:005:0708; 1225885500:05:005:0072; 1225885500:05:005:0873; 1225885500:05:005:0292; 1225885500:05:005:0369; 1225885500:05:005:0885; 1225885500:05:006:0470; 1225885500:05:006:0380; 1225885500:05:006:0341; 1225885500:05:006:0314; 1225885500:05:006:0632; 1225885500:05:006:0244; 1225885500:05:005:0701; 1225885500:05:006:0366; 1225885500:05:006:0399; 1225885500:05:006:0539; 1225885500:05:006:0102; 1225885500:05:006:0541; 1225885500:05:006:0313; 1225885500:05:006:0216; 1225885500:05:006:0273; 1225885500:05:006:0547; 1225885500:05:006:0282; 1225885500:05:006:0413; 1225885500:05:006:0044; 1225885500:05:005:0001; 1225885500:05:005:0152; 1225885500:05:005:0391; 1225885500:05:005:0250; 1225885500:05:005:0405; 1225885500:05:005:0098; 1225885500:05:005:0254; 1225885500:05:005:0242; 1225885500:05:004:0065; 1225885500:05:005:0064; 1225885500:05:005:0884; 1225885500:05:005:0865; 1225885500:05:005:0215; 1225885500:05:005:0513; 1225885500:05:009:0003; 1225885500:05:005:0219; 1225885500:05:005:0216; 1225885500:05:005:0099; 1225885500:05:005:0407; 1225885500:05:004:0174; 1225885500:05:005:0888; 1225885500:05:006:0377; 1225885500:05:006:0378; 1225885500:05:005:0699; 1225885500:05:006:0238; 1225885500:05:006:0329; 1225885500:05:006:0315; 1225885500:05:006:0234; 1225885500:05:006:0334; 1225885500:05:006:0538; 1225885500:05:006:0540; 1225885500:05:006:0407; 1225885500:05:006:0261; 1225885500:05:006:0270; 1225885500:05:006:0318; 1225885500:05:006:0354; 1225885500:05:006:0278; 1225885500:05:006:0365; 1225885500:05:006:0104; 1225885500:05:006:0209; 1225885500:05:006:0422; 1225885500:05:006:0607; 1225885500:05:006:0024; 1225885500:05:006:0290; 1225885500:05:006:0071; 1225885500:05:006:0099; 1225885500:05:006:0052; 1225885500:05:006:0554; 1225885500:05:006:0558; 1225885500:05:006:0055; 1225885500:05:006:0092; 1225885500:05:006:0317; 1225885500:05:006:0134; 1225885500:05:006:0049; 1225885500:05:006:0139; 1225885500:05:006:0294; 1225885500:05:006:0013; 1225885500:05:006:0430; 1225885500:05:006:0427; 1225885500:05:005:0859; 1225885500:05:005:0576; 1225885500:05:005:0890; 1225885500:05:006:0343; 1225885500:05:006:0236; 1225885500:05:005:0698; 1225885500:05:005:0426; 1225885500:05:006:0319; 1225885500:05:007:0058; 1225885500:05:006:0286; 1225885500:05:006:0225; 1225885500:05:006:0060; 1225885500:05:006:0132; 1225885500:05:006:0403; 1225885500:05:006:0291; 1225885500:05:005:0119; 1225885500:05:006:0524; 1225885700:05:006:0545; 1225885500:05:006:0551; 1225885500:05:006:0277; 1225885500:05:006:0253; 1225885500:05:006:0342; 1225885500:05:006:0218; 1225885500:05:006:0536; 1225885500:05:006:0059; 1225885500:05:006:0056; 1225885500:05:006:0550; 1225885500:05:006:0557; 1225885500:05:006:0095; 1225885500:05:006:0296; 1225885500:05:005:0474; 1225885500:05:002:0258; 1225885500:05:005:0357; 1225885500:05:005:0526; 1225885500:05:005:0063; 1225885500:05:005:0355; 1225885500:05:005:0869; 1225885500:05:005:0277; 1225885500:05:005:0208; 1225885500:05:005:0194; 1225885500:05:005:0715; 1225885500:05:005:0894; 1225885500:05:005:0137; 1225885500:05:007:0036; 1225885500:05:009:0014; 1225885500:05:006:0570; 1225885500:05:006:0373; 1225885500:05:006:0335; 1225885500:01:009:0001; 1225885500:05:006:0400; 1225885500:05:006:0336; 1225885700:05:006:0546; 1225885500:05:006:0351; 1225885500:05:006:0276; 1225885500:05:009:0019; 1225885500:05:006:0344; 1225885500:05:006:0167; 1225885500:05:006:0190; 1225885500:05:006:0164; 1225885500:05:006:0076; 1225885500:05:006:0040; 1225885500:05:006:0072; 1225885500:05:006:0269; 1225885500:05:006:0112; 1225885500:05:006:0120; 1225885500:05:006:0428; 1225885500:05:006:0098; 1225885500:05:006:0205; 1225885500:05:006:0107; 1225885500:05:005:0430; 1225885500:05:005:0329; 1225885500:05:005:0255; 1225885500:01:009:0002; 1225885500:05:005:0362; 1225885500:05:005:0182; 1225885500:05:006:0014; 1225885500:05:006:0311; 1225885500:05:006:0569; 1225885500:05:005:0149; 1225885500:05:006:0301; 1225885500:05:005:0213; 1225885500:05:006:0228; 1225885500:05:005:0385; 1225885500:05:005:0230; 1225885500:05:005:0296; 1225885500:05:005:0156; 1225885500:05:005:0259; 1225885500:05:005:0272; 1225885500:05:006:0224; 1225885500:05:005:0868;

дозволи на користування надрами з невід`ємними додатками (угода, програма робіт, характеристика ліцензійної ділянки, екологічна катка та звіт Ф5ГР за 2017 рік) паспорт-місця видалення відходів хвостосховища об`єднане, хвостосховища « ІНФОРМАЦІЯ_19 », відвали лівобережні з дозволом на погодження з відходами гірничо-видобувної промисловості. Проекти планової діяльності з висновками державної екологічної експертизи або оцінки впливу на довкілля (п. 3 ч. 3 ст. 3 ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля»).

Клопотання мотивовано тим, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з метою всебічного, повного й неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, що підлягають доказуванню в порядку ст. 91 КПК України, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » юридична адреса: НОМЕР_2 , ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », м.Кривий Ріг, Дніпропетровська область

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав суду заяву про розгляд клопотання в порядку ч. 2 ст. 163 КПК України без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, а також без участі самого слідчого. Крім того, просив клопотання задовольнити.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження, дійшов висновку про те, що клопотання підлягає розгляду без участі особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, оскільки слідчим було доведено наявність реальної загрози зміни або знищення таких речей та документів, разом із тим, дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання слідчого з огляду на наступне.

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За приписами ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні в тому числі зазначаються: речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи, зокрема, перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи (ч. 5 ст. 163 КПК України).

При цьому, ч. 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Оскільки наявні достатні підстави вважати, що зазначені у клопотанні документи знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » юридична адреса: НОМЕР_2 , ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область та містять відомості, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, може бути використані як докази і неможливо іншими способами отримати ці відомості, тому заявлене клопотання підлягає частковому задоволенню, а саме в частині вилучення завірених належним чином копій цих документів. .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159, 160, 163, 164, 395 КПК України, слідчий суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого слідчого відділу Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити частково.

Надати старшому слідчому слідчого відділу Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » юридична адреса: НОМЕР_2 , ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, з можливістю вилучення завірених належним чином копій зазначених документів, а саме:

- документів, які підтверджують відшкодування сільськогосподарських втрат; протоколи громадських слухань з матеріалами що підтверджують повідомлення про їх проведення зацікавленої громадськості с. Новоселівка, Широківського району, Дніпропетровської області, окрім того про виконання рішення ІНФОРМАЦІЯ_17 від 15.07.1992 р. (11 сесія, 21 скликання) «Про дозвіл на розробку проекту вилучення земель ІНФОРМАЦІЯ_18 під реконструкцію першої черги об`єднаного хвостового господарства в заплав річки Інгулець».

- довіреності та матеріалів на підставі яких видано розпорядження голови РДА від 04.09.2015 № К-237/0/393-15 якою уповноважено першого заступника голови ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 виступати покупцем земельних ділянок для суспільних потреб.

- договорів оренди укладені між ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), акти приймання передачі вільних від забудови та переданих для розміщення та експлуатації об`єкту гірничої інфраструктури, що пов`язаний з користуванням надрами (будівництво хвостосховища « ІНФОРМАЦІЯ_6 ») яка розташована на території Новолатівської сільської ради Широківського району Дніпропетровської області, документи фінансового характеру на підставі яких здійснено розрахунок сільськогосподарських втрат зі зміною їх цільового призначення колишніх земель КСП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », їх зарахування на відповідні рахунки власників та землекористувачів земельних ділянок за кадастровими номерами: 1225885500:05:006:0524; 1225885500:05:006:0551; 1225885500:05:005:0119; 1225885700:05:006:0545; 1225885500:05:005:0712; 1225885500:05:005:0425; 1225885500:05:005:0546; 1225885500:05:005:0069; 1225885500:05:005:0889; 1225885500:05:006:0229; 1225885500:05:006:0214; 1225885500:05:005:0365; 1225885500:05:006:0307; 1225885500:05:005:0597; 1225885500:05:005:0140; 1225885500:05:005:0434; 1225885500:05:006:0108; 1225885500:05:005:0139; 1225885500:05:005:0716; 1225885500:05:006:0374; 1225885500:05:005:0310; 1225885500:05:005:0728; 1225885500:05:005:0157; 1225885500:05:005:0268; 1225885500:05:005:0248; 1225885500:05:005:0387; 1225885500:05:006:0255; 1225885500:05:005:0300; 1225885500:05:005:0375; 1225885500:05:005:0204; 1225885500:05:005:0282; 1225885500:05:005:0085; 1225885500:05:005:0412; 1225885500:05:005:0343; 1225885500:05:009:0006; 1225885500:05:005:0188; 1225885500:05:005:0206; 1225885500:05:006:0330; 1225885500:05:005:0286; 1225885500:05:005:0340; 1225885500:05:005:0479; 1225885500:05:006:0180; 1225885500:05:006:0369; 1225885500:05:006:0339; 1225885500:05:006:0221; 1225885500:05:005:0274; 1225885500:05:005:0328; 1225885500:05:004:0066; 1225885500:05:005:0305; 1225885500:05:005:0082; 1225885500:05:005:0257; 1225885500:05:005:0863; 1225885500:05:005:0318; 1225885500:05:005:0142; 1225885500:05:005:0366; 1225885500:05:004:0176; 1225885500:05:006:0518; 1225885500:05:005:0877; 1225885500:05:005:0466; 1225885500:05:005:0304; 1225885500:05:005:0091; 1225885500:05:005:0270; 1225885500:05:005:0566; 1225885500:05:006:0324; 1225885500:05:006:0548; 1225885500:05:005:0892; 1225885500:05:005:0074; 1225885500:05:006:0262; 1225885500:05:005:0312; 1225885500:05:005:0726; 1225885500:05:005:0193; 1225885500:05:005:0757; 1225885500:05:005:0192; 1225885500:05:005:0180; 1225885500:05:005:0264; 1225885500:05:005:0333; 1225885500:05:005:0210; 1225885500:05:005:0153; 1225885500:05:006:0383; 1225885500:05:005:0711; 1225885500:01:150:0056; 1225885500:05:005:0203; 1225885500:05:005:0158; 1225885500:05:005:0345; 1225885500:05:005:0887; 1225885500:05:005:0330; 1225885500:05:006:0074; 1225885500:05:005:0240; 1225885500:05:005:0100; 1225885500:05:006:0544; 1225885500:05:005:0893; 1225885500:05:005:0134; 1225885500:05:006:0388; 1225885500:05:005:0303; 1225885500:05:004:0161; 1225885500:05:006:0103; 1225885500:05:006:0323; 1225885500:05:006:0226; 1225885500:05:006:0230; 1225885500:05:005:0886; 1225885500:05:005:0891; 1225885500:05:005:0872; 1225885500:05:006:0077; 1225885500:05:006:0219; 1225885500:05:006:0549; 1225885500:05:005:0080; 1225885500:05:005:0221; 1225885500:05:006:0184; 1225885500:05:009:0022; 1225885500:05:004:0175; 1225885500:05:005:0181; 1225885500:05:005:0552; 1225885500:05:005:0078; 1225885500:05:005:0298; 1225885500:05:005:0371; 1225885500:05:005:0147; 1225885500:05:005:0384; 1225885500:05:005:0269; 1225885500:05:005:0331; 1225885500:05:005:0378; 1225885500:05:005:0350; 1225885500:05:005:0370; 1225885500:05:005:0227; 1225885500:05:005:0161; 1225885500:05:005:0073; 1225885500:05:005:0241; 1225885500:05:005:0095; 1225885500:05:005:0874; 1225885500:05:005:0875; 1225885500:05:005:0198; 1225885500:05:005:0293; 1225885500:05:005:0529; 1225885500:05:005:0549; 1225885500:05:005:0515; 1225885500:05:005:0109; 1225885500:05:005:0587; 1225885500:05:006:0332; 1225885500:05:006:0275; 1225885500:05:006:0338; 1225885500:05:006:0353 ;1225885500:05:005:0697; 1225885500:05:006:0233; 1225885500:05:006:0348; 1225885500:05:007:0406; 1225885500:05:006:0372; 1225885500:05:006:0239; 1225885500:05:006:0357; 1225885500:05:006:0287; 1225885500:05:006:0386; 1225885500:05:006:0206; 1225885500:05:006:0090; 1225885500:05:006:0410; 1225885500:05:006:0078; 1225885500:05:006:0553; 1225885500:05:006:0556; 1225885500:05:006:0300; 1225885500:05:006:0293; 1225885500:05:005:0400; 1225885500:05:005:0145; 1225885500:05:005:0422; 1225885500:05:009:0013; 1225885500:05:005:0708; 1225885500:05:005:0072; 1225885500:05:005:0873; 1225885500:05:005:0292; 1225885500:05:005:0369; 1225885500:05:005:0885; 1225885500:05:006:0470; 1225885500:05:006:0380; 1225885500:05:006:0341; 1225885500:05:006:0314; 1225885500:05:006:0632; 1225885500:05:006:0244; 1225885500:05:005:0701; 1225885500:05:006:0366; 1225885500:05:006:0399; 1225885500:05:006:0539; 1225885500:05:006:0102; 1225885500:05:006:0541; 1225885500:05:006:0313; 1225885500:05:006:0216; 1225885500:05:006:0273; 1225885500:05:006:0547; 1225885500:05:006:0282; 1225885500:05:006:0413; 1225885500:05:006:0044; 1225885500:05:005:0001; 1225885500:05:005:0152; 1225885500:05:005:0391; 1225885500:05:005:0250; 1225885500:05:005:0405; 1225885500:05:005:0098; 1225885500:05:005:0254; 1225885500:05:005:0242; 1225885500:05:004:0065; 1225885500:05:005:0064; 1225885500:05:005:0884; 1225885500:05:005:0865; 1225885500:05:005:0215; 1225885500:05:005:0513; 1225885500:05:009:0003; 1225885500:05:005:0219; 1225885500:05:005:0216; 1225885500:05:005:0099; 1225885500:05:005:0407; 1225885500:05:004:0174; 1225885500:05:005:0888; 1225885500:05:006:0377; 1225885500:05:006:0378; 1225885500:05:005:0699; 1225885500:05:006:0238; 1225885500:05:006:0329; 1225885500:05:006:0315; 1225885500:05:006:0234; 1225885500:05:006:0334; 1225885500:05:006:0538; 1225885500:05:006:0540; 1225885500:05:006:0407; 1225885500:05:006:0261; 1225885500:05:006:0270; 1225885500:05:006:0318; 1225885500:05:006:0354; 1225885500:05:006:0278; 1225885500:05:006:0365; 1225885500:05:006:0104; 1225885500:05:006:0209; 1225885500:05:006:0422; 1225885500:05:006:0607; 1225885500:05:006:0024; 1225885500:05:006:0290; 1225885500:05:006:0071; 1225885500:05:006:0099; 1225885500:05:006:0052; 1225885500:05:006:0554; 1225885500:05:006:0558; 1225885500:05:006:0055; 1225885500:05:006:0092; 1225885500:05:006:0317; 1225885500:05:006:0134; 1225885500:05:006:0049; 1225885500:05:006:0139; 1225885500:05:006:0294; 1225885500:05:006:0013; 1225885500:05:006:0430; 1225885500:05:006:0427; 1225885500:05:005:0859; 1225885500:05:005:0576; 1225885500:05:005:0890; 1225885500:05:006:0343; 1225885500:05:006:0236; 1225885500:05:005:0698; 1225885500:05:005:0426; 1225885500:05:006:0319; 1225885500:05:007:0058; 1225885500:05:006:0286; 1225885500:05:006:0225; 1225885500:05:006:0060; 1225885500:05:006:0132; 1225885500:05:006:0403; 1225885500:05:006:0291; 1225885500:05:005:0119; 1225885500:05:006:0524; 1225885700:05:006:0545; 1225885500:05:006:0551; 1225885500:05:006:0277; 1225885500:05:006:0253; 1225885500:05:006:0342; 1225885500:05:006:0218; 1225885500:05:006:0536; 1225885500:05:006:0059; 1225885500:05:006:0056; 1225885500:05:006:0550; 1225885500:05:006:0557; 1225885500:05:006:0095; 1225885500:05:006:0296; 1225885500:05:005:0474; 1225885500:05:002:0258; 1225885500:05:005:0357; 1225885500:05:005:0526; 1225885500:05:005:0063; 1225885500:05:005:0355; 1225885500:05:005:0869; 1225885500:05:005:0277; 1225885500:05:005:0208; 1225885500:05:005:0194; 1225885500:05:005:0715; 1225885500:05:005:0894; 1225885500:05:005:0137; 1225885500:05:007:0036; 1225885500:05:009:0014; 1225885500:05:006:0570; 1225885500:05:006:0373; 1225885500:05:006:0335; 1225885500:01:009:0001; 1225885500:05:006:0400; 1225885500:05:006:0336; 1225885700:05:006:0546; 1225885500:05:006:0351; 1225885500:05:006:0276; 1225885500:05:009:0019; 1225885500:05:006:0344; 1225885500:05:006:0167; 1225885500:05:006:0190; 1225885500:05:006:0164; 1225885500:05:006:0076; 1225885500:05:006:0040; 1225885500:05:006:0072; 1225885500:05:006:0269; 1225885500:05:006:0112; 1225885500:05:006:0120; 1225885500:05:006:0428; 1225885500:05:006:0098; 1225885500:05:006:0205; 1225885500:05:006:0107; 1225885500:05:005:0430; 1225885500:05:005:0329; 1225885500:05:005:0255; 1225885500:01:009:0002; 1225885500:05:005:0362; 1225885500:05:005:0182; 1225885500:05:006:0014; 1225885500:05:006:0311; 1225885500:05:006:0569; 1225885500:05:005:0149; 1225885500:05:006:0301; 1225885500:05:005:0213; 1225885500:05:006:0228; 1225885500:05:005:0385; 1225885500:05:005:0230; 1225885500:05:005:0296; 1225885500:05:005:0156; 1225885500:05:005:0259; 1225885500:05:005:0272; 1225885500:05:006:0224; 1225885500:05:005:0868;

дозволи на користування надрами з невід`ємними додатками (угода, програма робіт, характеристика ліцензійної ділянки, екологічна катка та звіт Ф5ГР за 2017 рік) паспорт-місця видалення відходів хвостосховища об`єднане, хвостосховища « ІНФОРМАЦІЯ_19 », відвали лівобережні з дозволом на погодження з відходами гірничо-видобувної промисловості. Проекти планової діяльності з висновками державної екологічної експертизи або оцінки впливу на довкілля (п. 3 ч. 3 ст. 3 ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля»).

Зобов`язати генерального директора ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » юридична адреса: 50026, ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » - ОСОБА_5 , надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі документів.

Відповідно до статті 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали про надання тимчасового доступу до документів визначити до 20 травня 2019 року.

Надати старшому слідчому слідчого відділу Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 оригінал ухвали про надання тимчасового доступу до документів для пред`явлення, а копію для вручення пгенеральному директору ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » юридична адреса: 50026, ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » - ОСОБА_5 ..

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала слідчого судді, яка не може бути оскаржена, набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.04.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81443936
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040230001415 від 24.07.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України

Судовий реєстр по справі —216/2065/19

Ухвала від 20.04.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 20.04.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні