Ухвала
від 23.04.2019 по справі 522/9206/18
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Провадження № 2/522/1274/19

Справа № 522/9206/18

УХВАЛА

23 квітня 2019 року м. Одеса

Приморський районний суд

у складі: судді Бондар В.Я.,

за участі секретаря судового засідання Грищук В.О.,

розглянувши в підготовчому засіданні в залі суду в місті Одесі матеріали цивільної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ЕЙ ВІ ГРУП до ОСОБА_1 та приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Янковської Ольги Сергіївни про встановлення факту, зобов`язання не чинити та зобов`язання усунути перешкоди у виконанні іпотечного договору та зобов`язання боржника виконати в натурі умови договору іпотеки,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Приморського районного суду м. Одеси перебуває цивільна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ЕЙ ВІ ГРУП до ОСОБА_1 та приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Янковської Ольги Сергіївни про встановлення факту, зобов`язання не чинити та зобов`язання усунути перешкоди у виконанні іпотечного договору та зобов`язання боржника виконати в натурі умови договору іпотеки.

Справа перебувала у провадженні судді Загороднюка В.І. та на підставі проведеного повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями, була передана судді Бондарю В.Я., ухвалою якого від 31.01.2019 року справа прийнята до провадження та призначена до розгляду за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання на 13.03.2019 року.

У підготовче засідання 13.03.2019 року учасники справи не з`явилися, розгляд справи було відкладено на 23.04.2019 року.

У підготовче засідання призначене на 23.04.2019 року сторони не з`явилися, про час та місце розгляду справи судом повідомлені належним чином, сторони по справі про причини неявки суд не повідомили.

Матеріали справи містять заяву ТОВ ФК Оріон про залучення до участі у справі процесуального правонаступника позивача та залучення третьої особи, що було зареєстроване канцелярією суду 10.09.2018 року, проте не було вирішено.

Суд, дослідивши матеріали справи та заяву про заміну сторони позивача та залучення третьої особи, дійшов наступних висновків.

Згідно договору про відступлення права вимоги (договір цесії) №03/2018-ц від 01.06.2018 року Товариство з обмеженою відповідальністю Ей ві Груп відступило право вимоги Товариству з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Оріон згідно прав вимоги до ОСОБА_1 .

Оригінали документів по договору, боржником у якому виступає ОСОБА_1 були передані ТОВ ФК Оріон згідно Акту приймання-передачі документації від 01.06.2018 року.

Згідно ч. 1 ст. 55 ЦПК України У разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Таким чином, необхідно замінити позивача ТОВ Ей Ві Груп процесуальними правонаступником - ТОВ ФК Оріон .

У відповідності до ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

З урахуванням викладеного, зважаючи на те, що ТОВ Ей Ві Груп є первісним кредитором у зобов`язанні з ОСОБА_1 та рішення суду може вплинути на його законні права та інтереси, суд вважає за можливе залучити його до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

Відповідно до ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Згідно ч. 1 ст. 197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи. Згідно п. 15 ч.2 вказаної статті, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 1 ст. 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. Згідно п. 3 ч. 2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В підготовчому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб та інших клопотань до суду більше не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

Судом в підготовчому засіданні було остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та роз`яснено порядок зібрання відповідних доказів необхідних для вирішення спірних правовідносин.

У зв`язку з викладеним суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 196-200, 259, 260 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Оріон про заміну позивача та залучення третьої особи - задовольнити.

Залучити до участі у справі 522/9206/18 Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Оріон (код ЄДРПОУ 41544462, м. Київ, вул. Велика Васильківська, буд. 13/1, офіс 417) в якості процесуального правонаступника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю ЕЙ ВІ ГРУП .

Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю ЕЙ ВІ ГРУП (код ЄДРПОУ 36146429, м. Київ, проспект Степана Бандери, буд. 8, корпус 17) до участі у справі 522/9206/18 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача.

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Оріон до ОСОБА_1 та приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Янковської Ольги Сергіївни, за участі третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю ЕЙ ВІ ГРУП , про встановлення факту, зобов`язання не чинити та зобов`язання усунути перешкоди у виконанні іпотечного договору та зобов`язання боржника виконати в натурі умови договору іпотеки до судового розгляду по суті о 14 год. 30 хв. 02 липня 2019 року залі засідань №205, в приміщенні Приморського районного суду м. Одеси за адресою: 65029, м. Одеса, вул. Балківська, 33.

В судове засідання викликати сторони по справі.

Ухвала не може бути оскарженою окремо від рішення суду, заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду в порядку передбаченому п.15.5 п.15 ч.1 Перехідних положень розділу ХІІІ ЦПК України.

Суддя В.Я. Бондар

Дата ухвалення рішення23.04.2019
Оприлюднено28.04.2019
Номер документу81445092
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, зобов`язання не чинити та зобов`язання усунути перешкоди у виконанні іпотечного договору та зобов`язання боржника виконати в натурі умови договору іпотеки

Судовий реєстр по справі —522/9206/18

Ухвала від 27.08.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Ухвала від 23.04.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Ухвала від 31.01.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Ухвала від 01.11.2018

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Загороднюк В. І.

Ухвала від 31.05.2018

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Загороднюк В. І.

Ухвала від 31.05.2018

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Загороднюк В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні