Ухвала
від 12.04.2019 по справі 757/15174/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/15174/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 квітня 2019 року суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 погоджене з прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України Департаменту Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

До провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 .

В судове засідання слідчий не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, вимоги клопотання підтримує у повному обсязі, просить задовольнити.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явився, про розгляд клопотання повідомлявся належним чином.

На підставі ч. 4ст. 163 КПК Українислідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходяться витребувані документи(інформація).

Слідчий в своєму клопотання зазначив, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється розслідування у кримінальному провадженні №12017000000001548 від 22.11.2017 за фактом заволодіння бюджетними коштам, виділеними закладам охорони здоров`я на закупівлю медичних виробів шляхом підроблення сертифікатів відповідності на вказані медичні вироби та реалізації за бюджетні кошти неякісних та не забезпечених гарантійним і сервісним обслуговуванням медичних виробів за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами уповноважених органів сертифікації під час проведення робіт із оцінки відповідності медичних виробів обладнання та виробничих ділянок, що імпортується (ввозиться) на територію України здійснюється порушення вимог Технічних регламентів щодо медичних виробів, затверджених Постановами Кабінету Міністрів України № 753, 754, 755 від 02.10.2013, а також реалізацію за бюджетні кошти медичних виробів, не підтверджених за показниками безпечності та ефективності та без гарантійного обслуговування.

У ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 контрагентом з органом сертифікації медичних виробів та який здійснює сертифікацію і видає сертифікати відповідності на медичні вироби з можливими порушення вимог Технічних регламентів, що може призвести до введення в обіг в Україні неякісних та незабезпечених гарантійним та сервісних обслуговуванням медичних виробів, які також не підтверджені за показниками безпеки та ефективності.

Згідно відповіді на запит № 44/8 від 03.12.2018 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надасть відповідні документи згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Вище викладене свідчить про те, що органи досудового слідства не мають можливості в інший спосіб всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, як того вимагає ч. 2ст. 9 КПК України, тому з метою встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, необхідно отримати доступ до документів, та враховуючи, що провести відповідні заходи іншим шляхом неможливо.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, вивчивши всі надані матеріали, дійшов висновку про необхідність в частковому задоволенні клопотання про надання тимчасового доступу до документів, які знаходять у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , оскільки такі дані необхідні для ефективного здійснення досудового розслідування.В частині вилучення оригіналів відмовити на підставі ч.7 ст. 163 КПК України

Керуючись ст.108, ст.ст.160,162-164,166, ст.309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотаннястаршого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в особливо важливих справах ГСУ Національної поліції України ОСОБА_3 , а також слідчим, яким доручено здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, а саме: старшому слідчому в особливо важливих справах ГСУ НП України ОСОБА_5 , старшому слідчому в особливо важливих справах ГСУ Національної поліції України ОСОБА_6 , старшому слідчому СВ ЧВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_7 , слідчому СВ Сумського ВП ГУ НП в Сумській області ОСОБА_8 , старшому слідчому СВ Білоцерківського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_9 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_10 та, у порядку ст.40КПКУкраїни, співробітникам Служби безпеки України, тимчасовий доступ до оригіналів документів, які можуть містити відомості, що становлять комерційну таємницю, з можливістю вилучення їх оригіналів, що знаходяться у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 , зокрема:

1.1.договорів, з усіма додатками до доповненнями, що між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 та наступними суб`єктами господарювання: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_10 , ФОП ОСОБА_11 ідент. номер НОМЕР_11 , ФОП ОСОБА_12 ідент. номер НОМЕР_12 , ФОП ОСОБА_13 ідент. номер НОМЕР_13 , ФОП ОСОБА_14 ідент. номер НОМЕР_14 , ФОП ОСОБА_15 ідент. номер НОМЕР_15 , ФОП ОСОБА_16 ідент. номер НОМЕР_16 ,ФОП ОСОБА_17 ідент. номер НОМЕР_17 , ФОП ОСОБА_18 ідент. номер НОМЕР_18 , ФОП ОСОБА_19 ідент. номер НОМЕР_19 , ФОП ОСОБА_20 ідент. номер НОМЕР_20 , ФОП ОСОБА_21 ідент. номер НОМЕР_21 , ФОП ОСОБА_22 ідент. номер НОМЕР_22 , ФОП ОСОБА_23 ідент. номер НОМЕР_23 , ФОП ОСОБА_24 ідент. номер НОМЕР_24 , ФОП ОСОБА_25 ідент. номер НОМЕР_25 , ФОП ОСОБА_26 ідент. номер НОМЕР_26 , ФОП ОСОБА_27 ідент. номер НОМЕР_27 , ФОП ОСОБА_28 ідент. номер НОМЕР_28 , ФОП ОСОБА_29 ідент. номер НОМЕР_29 , ФОП ОСОБА_30 ідент. номер НОМЕР_30 ;

1.2.банківських виписок, платіжних доручень, рахунків фактур, актів прийому-передачі, актів взаєморозрахунків та довідок, прибуткових та видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, доручень на отримання ТМЦ, довідок про дебіторську та кредиторську заборгованість, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, а також інших документів, які складались на виконання указаних договорів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість зробити копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2 примірниках

Прим.1-знаходиться в матеріалах кримінального провадження №757/15174/19-к

Прим.2 - Слідчому ОСОБА_3

Копія:ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »

Виконавець: ОСОБА_1

12.04.2019р.

Дата ухвалення рішення12.04.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/15174/19-к

Ухвала від 12.04.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні