Ухвала
від 26.04.2019 по справі 758/4852/19
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/4852/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 квітня 2019 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва: ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу Подільського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу Подільського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_4 , звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Обґрунтовуючи клопотання, слідчий зазначала, що відділенням розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу Подільського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві проводиться розслідування кримінального провадження № 12018100070002904 від 26.07.18 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом жовтня-грудня 2017 року ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " отримало перемогу в тендерних закупівлях КП " ІНФОРМАЦІЯ_2 " закупівля UA-2017-09-21 -002358-b, предмет закупівлі - «капітальний ремонт зливостокової каналізації системи озер Опечень в Оболонському районі м. Києва» з очікуваною вартістю 5 145 000 грн., 26.10.17 укладено договір з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та в подальшому 26.12.17 отримало на власні рахунки бюджетні кошти за нібито виконані роботи згідно актів виконаних робіт.

03.08.18 було проведено огляд зливостокової каналізації системи озер Опечень за участю будівельного спеціаліста та встановлено, яким що роботи зазначені в договорі між ТГОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не виконані взагалі, зливостокова каналізація знаходиться в занедбаному стані та візуально довгий проміжок часу не оновлювалась.

У ході аналізу господарської діяльності ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " було встановлено, що договори субпідряду по частині зазначених робіт було укладено з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 ".

Проаналізувавши діяльність ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " стало відомо, що вони входять до складу транзитно-конвертаційної групи фіктивних СГД, які мають однаковий алгоритм діяльності: діють з листопада 2017 року, перебувають на податковому обліку в Подільському районі м. Києва, реєстрація підприємств здійснювалася на одних і тих же громадян (зареєстровані та проживають в м. Дніпро), однакова адреса реєстрації, під час відправлення і доставки електронного файлу податкової накладної в електронному вигляді під час з`єднання користуються однією ІР-адресою: НОМЕР_1 (з метою маскування свого фактичного місця знаходження організатори «транзитно-конвертаційної групи» використовують спеціальне програмне забезпечення, що приховує їхнє реальне місцезнаходження та відображає провайдер, який розташований в Германії), відсутні наймані працівники (згідно форм 1ДФ), при проведені фінансово-господарських операцій здійснюється підміна ТМЦ (придбання товари широкого вжитку, продукти харчування, білизна та інші, реалізація - виготовлення продукції, будівельні послуги - категорія «пересорт»), що вказує на відсутність факту реального здійснення фінансово-господарської діяльності, за юридичними адресами підприємства не значаться.

Установлено, що під час відправлення і доставки електронного файлу податкової накладної в електронному вигляді під час з`єднання ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " користуються однією ІР-адресою: НОМЕР_2 , тобто вказані ОГД підконтрольні одним особам, в цей же час ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " в більшості зазначених вище тендерних закупівлях виступало учасником-конкурентом ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

У зв`язку з вищевикладеним, у досудового слідства є підстави вважати, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та інші товариства, за попередньою змовою із службовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » привласнили бюджетні кошти в сумі 5,1 млн. грн. чим завдали державному бюджету збитків в особливо великих розмірах.

На даний час в ході досудового розслідування виникла необхідність в одержанні тимчасового доступу до оригіналів документів щодо проведення «Реконструкції зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі м. Києва на ділянках озер ІНФОРМАЦІЯ_6 , Кирилівське та Йорданське, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_7 , для подальшого проведення експертних досліджень.

Посилаючись на зазначені обставини, слідчий просив задовольнити клопотання.

Крім того, у клопотанні заявлено клопотання про розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Слідчий у судове засідання не з`явився, подав до суду заяву, у якій просив розглянути клопотання за його відсутності, також клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя ухвалив розглядати клопотання за відсутності слідчого.

Представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, у судове засідання не викликався на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Вивчивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Установлено, що відомості про кримінальне правопорушення за ч. 5 ст. 191 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018100070002904 від 26.07.18.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Ураховуючи те, що документи щодо проведення «Реконструкції зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі м. Києва на ділянках озер ІНФОРМАЦІЯ_6 , Кирилівське та Йорданське, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_7 , а саме: проектна документація, документація щодо будівництва та реконструкції зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі м. Києва на ділянках озер ІНФОРМАЦІЯ_6 , Кирилівське та Йорданське, виконавча документація відповідно де договорів № 1021 від 09.08.18, № 1032 від 31.08.18 та № 1051 від 11.10.18, кошторисна документація щодо об`єкта «Реконструкція зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі» на ділянках озер Мінське, Кирилівське та Йорданське, висновки (експертні звіти) державної експертизи на кошторисну документацію щодо об`єкта «Реконструкцій зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі» на ділянках озер Мінське, Кирилівське та Йорданське, акти приймання-передачі послуг, акти приймання виконаних робіт форми № КБ-2в, довідки про вартість виконаних підрядних робіт (КБ-3, КБ-2) з відповідними додатками (розрахунок загальновиробничих розходів та витрат, підсумкові відомості ресурсів, загальновиробничих витрат до локального кошторису, підсумкові відомості ресурсів) за договорами № 1021 від 09.08.18, № 1032 від 31.08.18, № 1051 від 11.10.18 щодо «Реконструкції зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі» на ділянках озер Мінське, Кирилівське те Йорданське, розрахунково-платіжні відомості, платіжні доручення пре перерахування коштів на виконання умов договорів № 1021 від 09.08.18, № 1032 від 31.08.18, № 1051 від 11.10.18 щодо «Реконструкції зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі» на ділянках озер Мінське, Кирилівське та Йорданське, акти на закриття прихованих робіт (по всіх видах робіт, що являються прихованими) відповідно до договорів № 1021 від 09.08.18, № 1032 від 31.08.18, № 1051 від 11.10.18 щодо «Реконструкції зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі» на ділянках озер Мінське, Кирилівське та Йорданське, самостійно і в сукупності з іншими фактичними даними мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, приходжу до висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання.

Разом з тим, клопотання в частині вилучення оригіналів документів задоволенню не підлягає, оскільки в ньому не обґрунтована необхідність вилучення оригіналів.

Керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу Подільського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

ІНФОРМАЦІЯ_7 (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_1 ) надати старшому слідчому СВ Подільського управління поліції ГУНП з м. Києві ОСОБА_3 та/або працівникам оперативного підрозділу за дорученням слідчого тимчасовий доступ до документів щодо проведення «Реконструкції зливо стокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі м. Києва на ділянках озер ІНФОРМАЦІЯ_6 , Кирилівське та Йорданське, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_7 , а саме: проектної документації, документації щодо будівництва та реконструкції зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі м. Києва на ділянках озер ІНФОРМАЦІЯ_6 , Кирилівське та Йорданське, виконавчої документації відповідно де договорів № 1021 від 09.08.18, № 1032 від 31.08.18 та № 1051 від 11.10.18, кошторисної документації щодо об`єкта «Реконструкція зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі» на ділянках озер Мінське, Кирилівське та Йорданське, висновків (експертних звітів) державної експертизи на кошторисну документацію щодо об`єкта «Реконструкцій зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі» на ділянках озер Мінське, Кирилівське та Йорданське, актів приймання-передачі послуг, актів приймання виконаних робіт форми № КБ-2в, довідок про вартість виконаних підрядних робіт (КБ-3, КБ-2) з відповідними додатками (розрахунку загальновиробничих розходів та витрат, підсумкових відомостей ресурсів, загальновиробничих витрат до локального кошторису, підсумкових відомостей ресурсів) за договорами № 1021 від 09.08.18, № 1032 від 31.08.18, № 1051 від 11.10.18 щодо «Реконструкції зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі» на ділянках озер Мінське, Кирилівське те Йорданське, розрахунково-платіжних відомостей, платіжних доручень пре перерахування коштів на виконання умов договорів № 1021 від 09.08.18, № 1032 від 31.08.18, № 1051 від 11.10.18 щодо «Реконструкції зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі» на ділянках озер Мінське, Кирилівське та Йорданське, актів на закриття прихованих робіт (по всіх видах робіт, що являються прихованими) відповідно до договорів № 1021 від 09.08.18, № 1032 від 31.08.18, № 1051 від 11.10.18 щодо «Реконструкції зливостокової каналізаційної системи озер Опечень в Оболонському районі» на ділянках озер ІНФОРМАЦІЯ_6 , Кирилівське та Йорданське

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Ухвала виготовлена у двох примірниках, один з яких знаходиться в матеріалах справи.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.04.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81461494
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —758/4852/19

Ухвала від 26.04.2019

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні