Ухвала
від 26.04.2019 по справі 120/1395/19-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відмову у відкритті провадження в адміністративній справі

м. Вінниця

26 квітня 2019 р. Справа № 120/1395/19-а

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Слободонюк Михайло Васильович, розглянувши матеріали позовної заяви за позовом Бершадського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області (вул. Героїв України, 23, м. Бершадь, Вінницька область, 24400) до Ладижинського міського територіального медичного об`єднання (вул. Ентузіастів, 24, м. Ладижин, Вінницька область, 24321) про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

24.04.2019 року до Вінницького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Бершадського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області (далі - позивач) до Ладижинського міського територіального медичного об`єднання (далі - відповідач), в якій позивач просить суд стягнути з відповідача на його користь заборгованість із відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком №1 (за працівником - ОСОБА_1 ) та Списком № 2 (за працівником - ОСОБА_2) у сумі 3386,47 грн.

Згідно з пунктами 3 та 6 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу, а також чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі.

Вивченням матеріалів позовної заяви та існуючих офіційних відомостей з'ясовано, що рішенням 15 сесії 7 скликання Ладижинської міської ради № 483 від 16.11.2017 року вирішено припинити діяльність комунального закладу "Ладижинське міське територіальне медичне об`єднання" (код ЄДРПОУ 05484089) як юридичної особи. Підставою для прийняття міською радою, як засновником відповідача, такого рішення слугувало розширення мережі медичних закладів охорони здоров'я, а саме створення двох нових комунальних підприємств: "Неприбутковий центр первинної медико-санітарної допомоги" та "Ладижинська міська неприбуткова лікарня" Ладижинської міської ради.

Відповідно до частин 1 та 5 статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Як слідує із даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відповідач - "Ладижинське міське територіальне медичне об`єднання" (код ЄДРПОУ 05484089, місцезнаходження: 24321, Вінницька область, м. Ладижин, вул. Ентузіастів, 24) після проведення усіх ліквідаційних процедур припинило свою діяльність, про що вчинено запис від 09.08.2018 року за № 11771110016000036 про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 170 КАС України суддя відмовляє у відкритті провадження в адміністративній справі, якщо настала смерть фізичної особи чи припинено юридичну особу, яка не є суб'єктом владних повноважень, які звернулися із позовною заявою або до яких пред'явлено позовну заяву, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Припинення відповідача як юридичної особи відбулося у зв'язку з його ліквідацією, що не передбачає переходу прав i обов'язків ліквідованого до інших осіб, тобто без правонаступництва. Підтвердженням цьому слугує і той факт, що створені на матеріальній базі Ладижинського міського територіального медичного об'єднання новоутворені заклади охорони здоров'я: комунальне підприємство "Неприбутковий центр первинної медико-санітарної допомоги" Ладижинської міської ради, а також комунальне підприємство "Ладижинського міська неприбуткова лікарня" Ладижинської міської ради згідно своїх статутів є окремими юридичними особами публічного права і не є правонаступниками будь-яких інших осіб.

Отже, враховуючи те, що відповідач - Ладижинське міське територіальне медичне об`єднання як юридична особи є припиненим, а спірні правовідносини не допускають правонаступництва, приходжу до висновку про наявність підстав для відмовити у відкритті провадження по даній справі.

Відповідно до частини 5 статті 170 КАС України, повторне звернення тієї самої особи до адміністративного суду з адміністративним позовом з тих самих предмета і підстав та до того самого відповідача, як той, щодо якого постановлено ухвалу про відмову у відкритті провадження, не допускається.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 160, 161, 170, 172, 256, 295, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відмовити у відкритті провадження в адміністративній справі за позовом Бершадського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області до Ладижинського міського територіального медичного об`єднання про стягнення заборгованості.

2. Копію ухвали разом із позовною заявою та доданими до неї матеріалами повернути особі, яка подала позовну заяву.

3. Роз'яснити позивачу, що повторне звернення до адміністративного суду з тією самою позовною заявою не допускається.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Відповідно до ст. 295 КАС України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала складена та підписана суддею 26.04.2019.

Суддя Слободонюк Михайло Васильович

Дата ухвалення рішення26.04.2019
Оприлюднено02.05.2019
Номер документу81473170
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —120/1395/19-а

Ухвала від 26.04.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні