Ухвала
від 19.04.2019 по справі 200/4922/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

19 квітня 2019 р. Справа №200/4922/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Галатіна О.О., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання протиправною бездіяльності державних виконавців відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківський області, суд -

В С Т А Н О В И В:

08 квітня 2019 року на електрону адресу Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання протиправною бездіяльності державних виконавців відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківський області.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 12 квітня 2019 року дану позовну заяву залишення без руху для усунення недоліків, зокрема, надання уточненої позовної заяви із визначенням обов'язкових реквізитів, належного відповідача, визначитись із позовними вимогами, а також надати документу про сплату судового збору (квитанції установи банку або відділення зв'язку, які прийняли платіж або платіжне доручення, підписане уповноваженою посадовою особою банку і скріплене печаткою установи банку з відміткою про дату виконання платіжного доручення) за подання адміністративного позову майнового характеру у відповідності до Закону України "Про судовий збір".

Від представник позивача 16 квітня 2019 року засобами електронного зв'язку надійшла квитанція про сплату судового збору у розмірі 768,40 грн. заява про уточнення предмету позову в якій просить: визнати протиправною бездіяльність ОСОБА_2 і ОСОБА_3, державних виконавців відділу Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Відповідно до ч. 1 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи: подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до пункту 4 частини п'ятої статті 160 КАС України в позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Відтак, позивач в прохальній частині позову просить суд визнати протиправною бездіяльність ОСОБА_2 і ОСОБА_3, державних виконавців відділу Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області та не зазначає в чому саме полягає бездіяльність щодо виконання рішень Селидовського міського суду, які знаходяться в зведеному виконавчому провадженні.

У мотивувальній частині позову позивач навіть не зазначив, в чому саме на його думку полягає протиправна бездіяльність відповідачів, крім того в прохальній частині позову, позовні вимоги залишились неконкретизованими.

Отже, з прохальної частини позову неможливо встановити повний зміст позовних вимог. Зазначений недолік позовної заяви може бути усунений позивачем шляхом надання суду уточненних позовних вимог, з якої було б чітко зазначено, яку саме бездіяльність позивач просить суд визнати протиправною.

Згідно ч.2 ст.121 КАС України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне продовжити процесуальний строк для залишення позовної заяви без руху з метою надання позивачем уточненої позовної заяви.

Керуючись ст.ст. 121, 160, 161, 169, 171, 243, 248 КАС України, суддя -

У Х В А Л И В:

Продовжити термін для усунення виявлених судом недоліків позовної заяви - протягом п'яти днів з дня отримання цієї ухвали.

В разі невиконання ухвали позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Галатіна О.О.

Дата ухвалення рішення19.04.2019
Оприлюднено02.05.2019
Номер документу81473327
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності державних виконавців відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківський області, суд

Судовий реєстр по справі —200/4922/19-а

Ухвала від 22.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 04.09.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 06.08.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Рішення від 02.07.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 19.06.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 23.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 10.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 06.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 02.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 19.04.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні