Постанова
від 02.05.2019 по справі 916/863/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання банкрутом

"02" травня 2019 р. Справа № 916/863/19

За заявою боржника: товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Марінталь" (67400, Одеська обл., Роздільнянський р-н, м. Роздільна, вул. Європейська, буд. 75. Код ЄДРПОУ 37946843)

про визнання банкрутом

Суддя Лепеха Г.А.

Представники: не з'явились.

Суть спору: Голова ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Марінталь" звернувся до господарського суду з заявою про визнання останнього банкрутом у зв'язку з неспроможністю сплатити заборгованість перед кредитором та недостатністю майна та грошових коштів для повного задоволення вимог кредиторів у порядку ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду Одеської області від 01.04.2019р. заяву голови ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Марінталь" про відкриття провадження у справі про банкрутство прийнято та призначено до розгляду у підготовчому засіданні.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 16.04.2019р. відкрито провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Марінталь", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні докази, суд встановив.

Згідно до рішення керівництва товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Марінталь" діяльність товариства не носить прибутковий характер, не укладаються угоди згідно статних завдань, які б сприяли виведенню зі скрутного матеріального становища, у зв'язку з чим діяльність товариства завдає власникам лише збитки, вирішено ліквідувати товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Марінталь", затверджено склад ліквідаційної комісії, вирішено провести інвентаризацію та доручити проведення інвентаризації, виявлення боржників та кредиторів товариства ліквідаційній комісії, після проведення інвентаризації визначитися з подальшою процедурою ліквідації.

За результатами проведеної ліквідаційною комісією інвентаризації, як вбачається із заяви та доданих до неї документів, встановлено, що у товариства існує кредиторська заборгованість в сумі 300 000 грн.

Із заяви вбачається, що на дату проведення інвентаризації активи товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Марінталь" для погашення кредиторської заборгованості відсутні.

Крім того, комісією з припинення юридичної особи, призначеною у зв'язку з прийняттям товариством рішення про ліквідацію, були проведені наступні заходи:

- опубліковано в порядку ст.105 Цивільного кодексу України повідомлення про припинення товариства з метою виявлення його кредиторів;

- складено проміжний ліквідаційний баланс відповідно до ч.1 ст.111 Цивільного кодексу України після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами;

- проведено аналіз виявлених активів та пасивів товариства, з якого вбачається неможливість задоволення виявлених вимог кредиторів через недостатність вартості майна та прийняття у зв'язку з вказаними обставинами рішення щодо звернення до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч.1 ст.95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Частиною 2 ст.95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Приймаючи до уваги, що майна боржника недостатньо для задоволення наявних боргів, ліквідаційна комісія з дотриманням положень ч.1 статті 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звернулась до суду з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство, оскільки при ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі, суд вважає за можливе визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Марінталь" банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

У відповідності до ч.3 ст.95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Керуючись ст.ст. 37, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Марінталь" (67400, Одеська обл., Роздільнянський р-н, м. Роздільна, вул. Європейська, буд. 75. Код ЄДРПОУ 37946843).

2. Відкрити відносно товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Марінталь" (67400, Одеська обл., Роздільнянський р-н, м. Роздільна, вул. Європейська, буд. 75. Код ЄДРПОУ 37946843) ліквідаційну процедуру. Ліквідатором банкрута призначити голову ліквідаційної комісії Куліша Ю.І.

3. З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Марінталь" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

4. Скасувати арешт, накладений на майно боржника чи інші обмеження щодо розпорядження майном боржника. Заборонити накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута.

5. Зобов'язати ліквідатора провести ліквідаційні заходи та після завершення всіх розрахунків з кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс в порядку ст.46 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ".

6. Призначити засідання для розгляду справи на "11" червня 2019 р. о 10:10. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т Шевченка, 29, в залі судових засідань № 15 (5й поверх), тел. 0(482)307-965.

7. Зобов'язати представити:

ліквідатора банкрута - звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс.

8. Визнати явку у судове засідання обов'язковою .

Примірник постанови надіслати: ТОВ "Торговий дім Марінталь" (67400, Одеська обл., Роздільнянський р-н, м. Роздільна, вул. Європейська, буд. 75); Управлінню державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради (м. Одеса, вул. Черняховського, 6), Роздільнянському міжрайонному ВДВС ГТУЮ в Одеській області (м. Роздільна, вул. Європейська, 75а).

Повний текст постанови складено та підписано 02 травня 2019 р.

Постанова набирає законної сили в порядку в порядку ч.4 ст. 8 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та може бути оскаржена у відповідності до ч.2 ст.8 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 254, 255 ГПК України .

Суддя Г.А. Лепеха

Дата ухвалення рішення02.05.2019
Оприлюднено02.05.2019
Номер документу81480582
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/863/19

Ухвала від 11.06.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 02.05.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 16.04.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 01.04.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні