Ухвала
від 02.05.2019 по справі 360/1633/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду після усунення її недоліків та відкриття провадження у справі

02 травня 2019 року СєвєродонецькСправа № 360/1633/19 Суддя Луганського окружного адміністративного суду Смішлива Т.В, перевіривши матеріали адміністративної справи за позовом Луганської митниці ДФС ( місцезнаходження: 92701, Луганська область, місто Старобільськ вулиця Лангемака, будинок 76) до Рубіжанського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області (місцезнаходження: 93000, Луганська область, місто Рубіжне, вулиця Володимирська, будинок 36-б) про визнання дій протиправними та зобов'язати вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

11 квітня 2019 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Луганської митниці ДФС (далі - позивач) до Рубіжанського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області (далі- відповідач) в якому позивач просить суд:

- визнати дії (бездіяльність) старшого державного виконавця Рубіжанського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області ОСОБА_1 шодо повернення виконавчого документу стягувану без прийняття до виконання від 20.03.2019 № б/н - протиправними.

- скасувати повідомлення про повернення виконавчого документу стягувану без прийняття до виконання від 20.03.2019 № б/н старшого державного виконавця Рубіжанського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області ОСОБА_1О;

- зобов'язати Рубіжанський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області відкрити виконавче провадження на підставі постанови у справі про порушення митних правил від 21.02.2019 № 11/70200/19.

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що 21.02.2019 заступником начальника - начальником управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Луганської митниці ДФС розглянуто матеріали справи про порушення митних правил, розпочатої 14.01.2019, за ознаками вчинення громадянином ОСОБА_2 MAMAJONOV ASILBEK (Мамажонов Асільбек), адміністративного правопорушення, передбаченого ч. З ст. 481 Митного кодексу України. За результатом розгляду справи визнано винним громадянина ОСОБА_2 MAMAJONOV ASILBEK (Мамажонов Асільбек) у вчиненні порушення митних правил, передбаченого ч. З ст. 481 Митного кодексу України.

Накладено на громадянина ОСОБА_2 MAMAJONOV ASILBEK (Мамажонов Асільбек) адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17000,00 грн. У зв'язку з несплатою визначеного штрафу 11.03.2019 Луганською митницею ДФС до Рубіжанського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області була подана заява про відкриття виконавчого провадження щодо стягнення штрафу за № 61/9/Ю/12-70-20 з додатком - постановою у справі про порушення митних правил від 21.02.2019 № 11/70200/19. 26.03.2019 за вхідним № 69/9/Ю Луганською митницею ДФС отримано повідомлення від Рубіжанського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області про повернення виконавчого документа стягувану без прийняття до виконання у зв'язку з тим, що у виконавчому документі не зазначено реєстраційного номеру облікової картки платника податків. Луганська митниця ДФС вважає, що повідомлення про повернення виконавчого документу стягувану без прийняття до виконання від 20.03.2019 року № б/н Рубіжанського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області є необгрунтованим та протиправним.

Ухвалою суду від 15 квітня 2019 року позовну заяву Луганська митниця ДФС залишено без руху.

26 квітня 2019 року позивачем вимоги ухвали суду від 15 квітня 2019 року виконано, недоліки позовної заяви усунуто у строк, встановлений судом. Позовну заява приведено у відповідність з вимогами статей 160, 161, 171 КАС України.

Відповідно до частини другої статті 171 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України, підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі не встановлено, тому вважаю за необхідне відкрити провадження у цій справі.

Відповідно дана справа має бути розглянута з особливостями провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, встановлених статтею 287 КАС України.

За приписами частини третьої статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може запропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає для з'ясування всіх обставин у справі.

Керуючись статтями 5, 77, 160, 168, 171, 174, 175, 257, 260, 261, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглянути у судовому засіданні з викликом (повідомленням) сторін, із врахуванням особливостей провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, встановлених статтею 287 КАС України.

Призначити перше судове засідання для розгляду справи по суті на 08 травня 2019 року о 10 год. 00 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Запропонувати Рубіжанському міському відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області надати до суду протягом 5 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше ніж до першого судового засідання:

- відзив на позовну заяву разом зі всіма доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та доказами, що підтверджують надіслання (надання) позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз'яснити відповідачу, що відповідно до частини четвертої статті 159 КАС України неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити строк для подання до суду відповіді на відзив та заперечення - не пізніше ніж до першого судового засідання.

Зобов'язати Рубіжанське міське відділення державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області подати до суду у строк до 08 травня 2019 року такі докази:

- матеріали з розгляду заяви щодо примусового виконання постанови Луганської митниці ДФС № 11/70200/19 від 21.02.2019.

Роз'яснити сторонам, що згідно з частинами другою, четвертою, п'ятою статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Попередити сторони, що відповідно до частини дев'ятої статті 79 КАС України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Справа розглядатиметься суддею Смішливою Т.В. одноособово.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud1270/.

Повідомити сторони про можливість реєстрації в системі «Електронний суд» для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати учасникам справи разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідачу разом з ухвалою про відкриття провадження у справі надіслати копію адміністративного позову разом з доданими до нього документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяОСОБА_3

Дата ухвалення рішення02.05.2019
Оприлюднено02.05.2019
Номер документу81481868
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов'язати вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/1633/19

Ухвала від 05.11.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 04.10.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Ухвала від 05.09.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Рішення від 13.05.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 02.05.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 15.04.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні