Ухвала
від 02.05.2019 по справі 826/17409/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

02 травня 2019 року м. Київ № 826/17409/18

Окружний адміністративний суд міста Києва в складі: судді Бояринцевої М.А., при секретарі судового засідання Кравченку Я.В., розглянувши у підготовчому засіданні матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "ОМП-2013" до Національного банку України про визнання протиправним та скасування рішення №164 від 14.06.2018, зобов'язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "ОМП-2013" звернулося до суду з позовом, в якому просить:

- визнати протиправним та скасування рішення комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсай ту) платіжних систем Національного банку України від 14.06.2018 № 164;

- зобов"язати Національний банк України поновити реєстрацію міжнародної платіжної системи "TYME" та її учасників;

- зобов"язати Національний банк України поновити дію ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків від 17.09.2014 № 18, виданої Товариству з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "ОМП-2013";

- зобов"язати Національний банк України поновити дію генеральної ліцензії Національного банку України на здійснення валютних операцій від 25.05.2016 № 190, виданої Товариству з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "ОМП-2013".

В підготовчому засіданні 26.04.2019 суд поставив на обговорення клопотання відповідача про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Службу безпеки України.

Представник відповідача підтримав подане через канцелярію суду клопотання про залучення третьої особи та зазначив, що Комітетом Національного банку України з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем було прийнято рішення від 14.06.2018 № 164 "Про скасування реєстрації міжнародної платіжної системи "TYME" з огляду на обставини, викладені у листі Служби безпеки України від 11.06.2018 № 8/1/3-7134ДСК.

Представник позивача заперечив щодо залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Службу безпеки України та зазначив, що рішення у справі не вплине на її права, обов"язки та інтереси.

Відповідно до частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З урахуванням наведеного та враховуючи, що спірні правовідносини виникли в зв"язку із висновками Служби безпеки України, що діяльність МПС TYME в цілому містить ризики виникнення загроз національній безпеці України, суд приходить до висновку про залучення Служби безпеки України до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, оскільки рішення у справі може вплинути на її права, обов"язки та інтереси.

Керуючись положеннями ст.ст. 49, 243 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Службу безпеки України (01601, м.Київ, вул. Володимирська, 33).

2. Зобов"язати позивача надіслати на адресу третьої особи копію позовної заяви з доданими до неї матеріалами, докази чого надати суду.

3. Зобов"язати відповідача надіслати на адресу третьої особи копію відзиву, докази чого надати суду.

4. Запропонувати третій особі подати до суду письмові пояснення відповідно до статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України протягом 10 календарних днів з дня отримання копії позовної заяви.

Повідомити, що при поданні до суду заяв по суті справи, інших заяв, клопотань, заперечень необхідно надати докази їх надіслання іншим учасникам справи.

Повідомити, що відповідно до частини дев"ятої статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.А. Бояринцева

Дата ухвалення рішення02.05.2019
Оприлюднено02.05.2019
Номер документу81482987
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення №164 від 14.06.2018, зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —826/17409/18

Ухвала від 21.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 22.01.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Рішення від 25.09.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 02.05.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 21.02.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 28.12.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 20.11.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 01.11.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні