Ухвала
від 03.05.2019 по справі 127/11879/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/11879/19

Провадження №1-кс/127/6741/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 травня 2019 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши усудовому засіданніклопотання слідчого СУ ГУНП у Вінницькій області підполковника поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ГУНП у Вінницькій області підполковник поліції ОСОБА_3 25.04.2019 року звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивованотим,що у провадженні СУ ГУНПу Вінницькійобласті перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019020000000090 від 19.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) у 2018 р. на замовлення Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за бюджетні кошти проводили роботи з капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Магістральна в м. Хмільник, Вінницької області.

Так, 02.08.2018 року КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » проводилась тендерна закупівля робіт із капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Магістральна, в місті Хмільник, Вінницької області. (UA-2018-08-02-000313-b).

10.09.2018 переможцем торгів визнано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та 28.09.2018 було укладено договір про закупівлю робіт за бюджетні кошти № 28/М, на загальну суму 2790 687, 77 грн.

За отриманими під час досудового розслідування відомостями є підстави вважати, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » внесли завідомо неправдиві відомості до актів приймання-виконаних будівельних робіт щодо обсягів виконаних робіт та вартості використаних матеріалів, внаслідок чого заволоділи коштами місцевого бюджету.

З метою досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування в кримінальному провадженні №12019020000000090від 19.02.2019року, а також з метою недопущення знищення документів, які можуть бути речовими доказами у кримінальному провадженні, у ході розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: до договору № 28/М від 28.09.2018 укладеного між КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », проектно-кошторисної документації за вказаними договорами, актів приймання виконаних будівельних робіт, специфікацій, ресурсних відомостей, локальних кошторисів до зазначеного договору, договорів про здійснення технічного нагляду.

Слідчий ОСОБА_3 , в судове засідання не з`явився, однак надав до суду заяву, в якій просить дане клопотання розглянути без його участі. Вищевказане клопотання підтримує в повному обсязі.

ПредставникТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, хоча про розгляд справи був повідомлений завчасно та належним чином, про що свідчить заява слідчого. Суд вважає можливим розглянути клопотання у його відсутність відповідно до вимог ст.172 ч.1 КПК України.

Відповідно до ст. 107 ч. 4 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Суд, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 159 ч. 1, 2 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не встановлюють собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З договору про закупівлю робіт за бюджетні кошти № 28/М від 28.09.2018 вбачається, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) у 2018 р. на замовлення Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за бюджетні кошти проводили роботи з капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Магістральна в м. Хмільник, Вінницької області.

З доказівнаданих доматеріалів справивбачається,що ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » знаходитьсяза адресою: АДРЕСА_1 .

Приймаючи доуваги вищевикладене,суд вважає,що начас розглядувищевказаного клопотаннянаявні достатніпідстави длянадання дозволуслідчому натимчасовий доступдо документів, оскільки слідчим було доведено, що вказані документи знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та сам по собі або в сукупності із іншими документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Крім того, вказані документи можуть допомогти в розкритті даного злочину.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 163, 164, 165, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 , або оперативним працівниками, які діють за дорученням слідчого, дозвіл на тимчасовий доступ до документів, тобто можливість ознайомитися з ними та вилучити їх оригінали, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до договору № 28/М від 28.09.2018 укладеного між КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », проектно-кошторисної документації за вказаним договором, інших договорів на здійснення технічного та авторського нагляду за проведенням зазначених робіт, проведення експертиз проектно- кошторисної документації; документів щодо фактично понесених витрат по роботах за вказаними договорами, а саме: акти приймання виконаних будівельних робіт, відомості ресурсів та розрахунки загальновиробничих витрат до них, накладні, рахунки, договори на придбання товарно-матеріальних цінностей для виконання ремонтних робіт, документів що підтверджують розрахунки за них (платіжні доручення, видаткові касові ордери), шляхові листи, товарно-транспортні накладні, калькуляції, договори оренди (найму) автотранспорту та документи що підтверджують розрахунки за них, документи що підтверджують понесення загальноскладських витрат (дані обліку щодо наявності складських приміщень), звіти форми 1 -дф та звіти з праці за 2018 рік, дані щодо найманих працівників залучених до виконання робіт за вказаними договорами (договори, цивільно-правові угоди, штатні розписи), акти прихованих робіт, форми М-19; платіжні доручення, видаткові касові ордери, що підтверджують розрахунки за вказаними договорами.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення03.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81504746
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —127/11879/19

Ухвала від 03.05.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Чернюк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні