Ухвала
від 03.05.2019 по справі 527/450/19
ГЛОБИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 527/450/19

провадження № 1-кс/527/684/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 травня 2019 року м. Глобине

Слідчий суддя Глобинського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Глобинського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до документів за матеріалами кримінального провадження №12019170140000129 зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 01 березня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

02 травня 2019 року до Глобинського районного суду Полтавської області надійшло клопотання старшого слідчого СВ Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Глобинського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до документів за матеріалами кримінального провадження №12019170140000129 зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 01 березня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, а саме: зобов`язати керівника ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , надати старшому слідчому СВ Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , чи іншій особі за його дорученням зразки крові потерпілої ОСОБА_5 1967 р.н.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що у провадженні Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12019170140000129 від 01 березня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 28 лютого 2019 року, близько 19 години, ОСОБА_6 , знаходячись по вул. Хорольській, в с. Майданівка Глобинського району, діючи умисно, з метою протиправного заподіяння смерті ОСОБА_5 , 1967 р.н., проник до будинку АДРЕСА_2 , після чого, реалізуючи свій злочинний умисел направлений на позбавлення життя потерпілої, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, наніс останній не менше семи ударів ножем в область тулубу, внаслідок чого ОСОБА_5 померла на місці.

Відповідно до лікарського свідоцтва про смерть №24 від 06.03.2019 року смерть ОСОБА_5 настала внаслідок гострої крововтрати, поранення обох легень, проникаючого ножового поранення обох плевральних порожнин.

В ході досудового розслідування виникла необхідність призначити генетичну експертизу по вилучених речових доказах, для якої необхідні зразки крові трупа ОСОБА_5

01.03.2019 року відповідно до положень ч. 3 ст. 233 КПК України проведено обшук домогосподарства за адресою: АДРЕСА_2 , під час якого виявлено та вилучено: 2 фрагменти металевого ножа зі слідами РБК на поверхні клинка та руків`я, які запаковано до картонної коробки; ніж з дерев`яною рукою із нашаруванням РБК, який запаковано до картонної коробки та ніж із полімерним руків`ям з нашаруванням РБК, виявлений у кімнаті № НОМЕР_1 домогосподарства, який поміщено до картонної коробки.

02.03.2019 року по АДРЕСА_3 , на узбіччі, було проведено огляд, в ході якого було виявлено та вилучено трикотажні рукавиці білого кольору.

На даний час, в ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні молекулярно-генетичної експертизи, для проведення якої необхідні зразки крові ОСОБА_5 .

Зразки крові ОСОБА_5 знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З метою повного та всебічного проведення досудового слідства, а також для встановлення істини в справі необхідно отримати доступ до речей (зразків крові) потерпілої ОСОБА_5 .

Слідчий зазначає, що у кримінальному провадженні є достатні дані про те, що інформація про перебування зразків крові потерпілої ОСОБА_5 знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_1 . Отримати зазначену інформацію у інший спосіб не можливо, тому необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних речей (зразків крові). Зазначену інформацію у подальшому використовувати з метою проведення молекулярно - генетичної експертизи.

У судове засідання слідчий не з`явився, направив до суду заяву, в якій просив проводити розгляд справи за його відсутності, клопотання підтримував.

Представник особи, у володінні якої перебуває майно, в порядку ч. 2 ст. 163 КПК України у судове засідання для розгляду клопотання не викликався.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, дійшов висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Статтею 160 КПК Українипередбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу.

Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогамКПК України.

Згідно з ч.5, 6ст.163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Таким чином, слідчим доведено, що тимчасовий доступ до речей, потрібен для проведення молекулярно-генетичної експертизи.

За викладених обставин, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.159-164,166 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Глобинського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до документів за матеріалами кримінального провадження №12019170140000129 зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 01 березня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України - задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 чи іншій особі за його дорученням тимчасовий доступ до речей (зразків крові), які знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_1 , з можливістю їх подальшого вилучення.

Зобов`язати керівника ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , надати старшому слідчому СВ Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , чи іншій особі за його дорученням зразки крові потерпілої ОСОБА_5 1967 р.н.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчийсуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.05.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —527/450/19

Ухвала від 29.05.2019

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Герасименко В. М.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 03.05.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 26.04.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 15.04.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 04.04.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Олефір А. О.

Ухвала від 04.04.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Олефір А. О.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні