Ухвала
від 06.05.2019 по справі 759/8316/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/2850/19

ун. № 759/8316/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 травня 2019 року м. Київ

Слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській області підполковник поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській області підполковник поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, що погоджене прокурором відділу прокуратури в Київській області ОСОБА_4 , про проведення обшуку за місцем проживання керівника ТОВ «Прайвекс» ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення:

оригіналів підробленихтоварно-транспортнихнакладних,накладних провідпуск пиломатеріалів,специфікацій-накладнихна відпусклісоматеріалів необробленихдо ТТН,паперових іелектронних чернетокцих документів,печаток,штампів,оригіналів статутнихдокументів,копій паспортів,в томучислі оригіналіввикрадених тапідроблених паспортівна ім`якерівників,відбитків печаток,штампів,бланків документів,чорнових записів,схем таінших документів,що можутьсвідчити пропланування дійслужбових/посадовихосіб компаній«JungDihEnterprisesCorporation»,«ShanghaiLongLongWoodIndustryCo.,Ltd»,«GoldenRichIntlCo.,Ltd»,ТОВ «ДДКТрейдінг Експорт» (кодза ЄДР41692345),ФОП ОСОБА_6 (код НОМЕР_1 ),СВК «Зоря»(кодза ЄДР04529890),Київського обласногота помісту Києвууправління лісовогота мисливськогогосподарства (кодза ЄДР35278561),направлених нарозкрадання державногомайна тата/абоухилення вказанимипідприємствами відсплати податків,а такожсприяння впереведенні безготівковихкоштів вготівку задопомогою розрахунковихрахунків данихсуб`єктів господарськоїдіяльності,комп`ютерної техніки,магнітних,оптичних,електронних табудь-якихінших носіївінформації,в томучислі мобільнихтелефонів (смартфонів),на якихє відомостічи документищодо операційз вищевказанимипідприємствами тачернетки підробленихдокументів,інших предметівта документів,що свідчатьпро причетністьслужбових/посадовихосіб компанії«JungDihEnterprisesCorporation»,«ShanghaiLongLongWoodIndustryCo.,Ltd»,«GoldenRichIntlCo.,Ltd»,ТОВ «ДДКТрейдінг Експорт» (код за ЄДР 41692345), ФОП ОСОБА_6 (код НОМЕР_1 ), СВК «Зоря» (код за ЄДР 04529890), Київського обласного та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства (код за ЄДР 35278561) до вчинення розслідуваного кримінального правопорушення або інших кримінальних правопорушень; коштів здобутих злочинним шляхом та речей обіг яких обмежений, або заборонений.

Клопотання обґрунтовуєтьсятим,що у провадженні СУ ГУНПв Київськійобласті перебувають матеріали кримінального провадження, зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 21.09.2018 року за № 12018110000000544, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України.

Під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що протягом 2018 року невстановлені на даний час посадові особи суб`єктів господарювання задіяних у експорті лісопродукції з метою отримання сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, для здійснення експортних операцій, систематично подавали до Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства (далі - Управління) товарно-транспортні накладні та інші документи про походження деревини з явними ознаками підробки.

Так встановлено, що ТОВ «Прайвекс» протягом 2018 року реалізувало компанії «Philak Polska Spolka z ograniczona odpowiedziainoscia» виготовлений із необлікованої лісопродукції пиломатеріал чим завдали державі матеріальної шкоди на загальну суму 37 530 гривень.

13.11.2018, до Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, з метою отримання сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, для здійснення експортних операцій, звернулось ТОВ «Прайвекс» (код за ЄДРПО 42417197) та надали документи із інформацією про лісокористувачів-продавців лісопродукції, що експортується, а саме товарно-транспортні накладні, накладні про відпуск пиломатеріалів, специфікації-накладні та інші, видані ФОП ОСОБА_7 (код НОМЕР_2 ) та СВК «Зоря» (код за ЄДР 04529890).

В результаті чого, та на підставі наданих Управлінню документів, 13.11.2018, ТОВ «Прайвекс» виданий Сертифікат серії КВ № 549371.

Однак, допитаніяк свідкидиректор СВК«Зоря» ОСОБА_8 та ФОП ОСОБА_7 показали, що документи, використані ТОВ «Прайвекс» для отримання сертифікатів для експорту лісопродукції, підроблені та ними не видавались.

Враховуючи вищевикладене,з метоюнедопущення знищеннядоказів увказаному кримінальномупровадженні,відшукання тавилучення фіктивних документів щодо придбання та оприбуткування вказаної лісопродукції, записників з чорновими записами, комп`ютерної техніки та флеш накопичувачів, інших носіїв інформації, у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем проживання керівника ТОВ «Прайвекс» ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформації із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна право власності на квартиру, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровано за ОСОБА_9 .

На підставі наведеного, з метою відшукання та вилучення вище зазначених документів, предметів, майна, що мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що вони можуть знаходитися у зазначеному в клопотанні місці, а тому просять клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явився, подав клопотання про розгляд клопотання за його відсутності.

Дослідивши додані до клопотання документи, слідчий суддя дійшов висновку про те, що наявні в розпорядженні органу досудового розслідування докази в своїй сукупності в достатній мірі доводять наявність ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Доводи слідчого про те, що у вказаному приміщенні можуть знаходитися речі та предмети, які можуть свідчити про вчинення правопорушення, є обґрунтованими та заслуговують на увагу.

Відповідно до ст. 91 КПК України, сама подія кримінального правопорушення підлягає доказуванню, яке полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Разом з тим, згідно ст. 84 КПК України, доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, процесуальними джерелами яких можуть бути показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Також суд вбачає достатніми підстави вважати, що такі предмети мають значення для досудового розслідування, а відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню частково.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській області підполковник поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, задовольнити частково.

Надати дозвіл надати старшому слідчому в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_3 та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні №12018110000000544 від 21.09.2018 дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання керівника ТОВ «Прайвекс» ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення: оригіналів підробленихтоварно-транспортнихнакладних,накладних провідпуск пиломатеріалів,специфікацій-накладнихна відпусклісоматеріалів необробленихдо ТТН,паперових іелектронних чернетокцих документів,печаток,штампів,оригіналів статутнихдокументів,копій паспортів,в томучислі оригіналіввикрадених тапідроблених паспортівна ім`якерівників,відбитків печаток,штампів,бланків документів,чорнових записів,схем таінших документів,що можутьсвідчити пропланування дійслужбових/посадовихосіб компаній«JungDihEnterprisesCorporation»,«ShanghaiLongLongWoodIndustryCo.,Ltd»,«GoldenRichIntlCo.,Ltd»,ТОВ «ДДКТрейдінг Експорт» (кодза ЄДР41692345),ФОП ОСОБА_6 (код НОМЕР_1 ),СВК «Зоря»(кодза ЄДР04529890),Київського обласногота помісту Києвууправління лісовогота мисливськогогосподарства (кодза ЄДР35278561),направлених нарозкрадання державногомайна тата/абоухилення вказанимипідприємствами відсплати податків,а такожсприяння впереведенні безготівковихкоштів вготівку задопомогою розрахунковихрахунків данихсуб`єктів господарськоїдіяльності,комп`ютерної техніки,магнітних,оптичних,електронних табудь-якихінших носіївінформації,в томучислі мобільнихтелефонів (смартфонів),на якихє відомостічи документищодо операційз вищевказанимипідприємствами тачернетки підробленихдокументів,що свідчатьпро причетністьслужбових/посадовихосіб компанії«JungDihEnterprisesCorporation»,«ShanghaiLongLongWoodIndustryCo.,Ltd»,«GoldenRichIntlCo.,Ltd»,ТОВ «ДДКТрейдінг Експорт» (код за ЄДР 41692345), ФОП ОСОБА_6 (код НОМЕР_1 ), СВК «Зоря» (код за ЄДР 04529890), Київського обласного та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства (код за ЄДР 35278561) до розслідування даного кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Відповідно до ч. 3 ст. 309 КПК України ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81542736
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —759/8316/19

Ухвала від 06.05.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Скрипник О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні