Ухвала
від 03.05.2019 по справі 342/253/19
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/253/19

Провадження № 2-о/342/32/2019

УХВАЛА

03 травня 2019 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Ничик Г.І.

за участю секретаря судового засідання Петруняк Н.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Городенка справу за заявою ОСОБА_1, в інтересах якої діє представник - адвокат ОСОБА_2, про встановлення факту родинних відносин (заінтересована особа - Чортовецька сільська рада Городенківського району Івано-Франківської області),

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1, спадкоємець за заповітом ОСОБА_3, звернулася в суд з заявою, в якій просить встановити факт родинних відносин між ОСОБА_3, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_4, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4, яка дочкою і матір'ю. Провадження у даній справі відкрито 07 березня 2019 року.

Заявниця та її представник в судове засідання не з'явилися. Від представника заявниці до суду поступило клопотання про виклик в судове засідання свідків: ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_2, ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_5., жителів с. Чортовець Городенківського району Івано-Франківської області. В клопотанні покликається на те, що згадані свідки можуть підтвердити обставини, які свідчать про родинні відносини між ОСОБА_3, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_4, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4, яка дочкою і матір'ю. Дане клопотання просить розглядати без участі заявниці та представника.

Представник заінтересованої особи - Чортовецької сільської ради в судове засідання не з'явився. Чортовецька сільська рада подала до суду заяву про розгляд справи у відсутності представника сільської ради, не заперечує щодо задоволення заяви ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин.

Дії учасників справи не суперечать вимогам ст.211 ЦПК України, згідно якої учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Передбачених ч.2 ст. 223 ЦПК України підстав для відкладення розгляду справи судом не встановлено, судом прийнято рішення про розгляд справи за відсутності учасників справи.

Згідно вимог ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, оглянувши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно ч. 1 ст. 90 ЦПК України показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи. Не є доказом показання свідка, який не може назвати джерела своєї обізнаності щодо певної обставини.

У відповідності до ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім'я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

На підставі вище наведеного, для виконання завдань цивільного судочинства, суд приходить до висновку, що клопотання представника заявниці про виклик свідків слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 2, 12, 13, 76, 90, 91, 223, 247, 258, 260-261 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника заявниці про виклик свідків задовольнити.

Розгляд справи відкласти на 16 травня 2019 року на 10 год.

В судове засідання викликати учасників справи та свідків: ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, жительку АДРЕСА_1 ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_2, жительку АДРЕСА_2; ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_5., жительку АДРЕСА_3

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Суддя: Ничик Г. І.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення03.05.2019
Оприлюднено07.05.2019
Номер документу81546862
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —342/253/19

Рішення від 16.05.2019

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ничик Г. І.

Рішення від 16.05.2019

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ничик Г. І.

Ухвала від 03.05.2019

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ничик Г. І.

Ухвала від 07.03.2019

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ничик Г. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні