Рішення
від 05.02.2019 по справі 415/5657/18
ЛИСИЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

у.н. 415/5657/18

н.п. 2/415/246/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 лютого 2019 року

Лисичанський міський суд Луганської області в складі:

головуючого судді Фастовця В.М.,

за участю секретаря судового засідання Васильєвої В.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Лисичанську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Лисичанську про поновлення на роботі, -

В С Т А Н О В И В :

Позивачказвернулась до суду з позовом, в якому просить поновити її на посаді лікаря ветеринарної медицини Міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Лисичанську.

Позивачка у наданій суду письмовій заяві позов підтримала, просила справу розглядати за її відсутності.

Представник відповідача надав відзив на позовну заяву, у якому просив у задоволенні позовних вимог відмовити у повному обсязі.

Суд, дослідивши письмові докази у справі, вважає позов таким, що підлягає задоволенню.

У судовому засіданні встановлено,що 01 липня 2009 р. позивачку було прийнято на роботу до Міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Лисичанську.

03 травня 2018 р. позивачкою укладено контракт з Лисичанським прикордонним загоном Державної прикордонної служби України тривалістю на три роки про проходження громадянами України військової служби в Державній прикордонній службі України на посадах осіб сержантського і старшинського складу.

08 травня 2018 р. позивачку було звільнено з займаної посади лікаря ветеринарної медицини Міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Лисичанську згідно п.3 ст.36 КЗпП України.

Згідно ст. 17 Конституції України, Держава забезпечує соціальний захист громадян України, які перебувають на службі Збройних сил України та в інших військових формуваннях та членів їхніх сімей.

Згідно п.1 ст.6 ЗУ Про державну прикордонну службу , державна прикордонна служба України є правоохоронним органом спеціального призначення.

У зв'язку з цим на працівників Державної прикордонної служби поширюються вимоги ЗУ Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей , оскільки згідно ст.3 вказаного закону вони є суб'єктами, які належать до сфери дії закону.

Згідно ч.5 ст.14 ЗУ Про Державну прикордонну службу України , комплектування Державної прикордонної служби України військовослужбовцями і проходження ними військової служби здійснюються на підставі ЗУ Про військовий обов'язок і військову службу .

Ст.119 КЗпП України передбачені гарантії для працівників на час виконання державних або громадських обов'язків, а саме: на час виконання державних або громадських обов'язків, якщо за чинним законодавством України ці обов'язки можуть здійснюватись у робочий час, працівникам гарантується збереження місця роботи (посади) і середнього заробітку.

Працівникам, які залучаються до виконання обов'язків, передбачених законами України Про військовий обов'язок і військову службу та Про альтернативну (невійськову) службу , Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію , надаються гарантії та пільги відповідно до цих законів.

За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посади і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб-підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до ЗУ Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей .

Згідно ст.235 КЗпП України, у разі звільнення без законної підстави або переведення на іншу роботу, у тому числі з повідомленням про порушення вимог ЗУ Про запобігання корупції іншою особою, працівник повинен бути поновлений на попередній роботі органом, який розглядає трудовий спір.

Таким чином, суд вважає надані позивачкою докази достатніми та переконливими.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.10, 12, 263-265 ЦПК України, -

В И Р І Ш И В:

Позовну заяву ОСОБА_1, ІПН НОМЕР_1, яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 до Міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Лисичанську, код ЄДРПОУ 00710368, яка знаходиться за адресою: Луганська обл., м. Лисичанськ, вул. Карла Маркса, буд. 133 про поновлення на роботі задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 на посаді лікаря ветеринарної медицини Міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Лисичанську.

Рішення про поновлення на роботі підлягає негайному виконанню.

Рішення може бути оскаржене до Луганського апеляційного суду через Лисичанський міський суд шляхом подання апеляційної скарги протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення05.02.2019
Оприлюднено07.05.2019
Номер документу81548549
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —415/5657/18

Рішення від 05.02.2019

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

Ухвала від 05.02.2019

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

Ухвала від 30.01.2019

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

Ухвала від 30.08.2018

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

Ухвала від 08.08.2018

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні