Ухвала
від 25.04.2019 по справі 756/14683/18
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 квітня 2019 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3

секретаря судового засідання ОСОБА_4

представника власника майна ОСОБА_5

розглянула у відкритому судовому засіданні в м. Києві апеляційні скарги директора ТОВ ФК "АФІНАЖ" ОСОБА_6 , голови правління ПАТ "УКРАЇНСЬКА ІННОВАЦІЙНА КОМПАНІЯ" ОСОБА_7 на ухвалу слідчого судді Оболонського районного суду міста Києва від 15 листопада 2018 року,-

В с т а н о в и л а:

Цією ухвалою задоволено клопотання слідчого слідчого відділу Оболонського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_8 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_9 , про арешту майна та накладено арешт, із забороною нотаріусам, державним реєстраторам прав на нерухоме майно і органам державної реєстрації прав (в т. ч. Міністерству юстиції України та його територіальним органам, виконавчим органам сільських, селищних та міських рад, Київській, Севастопільській міській, районним у місті Києві та Севастополі державним адміністраціям, акредитованим суб`єктам, нотаріусам, державним виконавцям, приватним виконавцям, іншим особам та органам, які виконують функції державного реєстратора прав на нерухоме майно відповідно доЗакону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень») вчиняти будь-які нотаріальні та реєстраційні дії, в тому числі, але не виключно, набуття іпотекодержателем права власності на предмет іпотеки, відчуження іпотекодержателем предмета іпотеки від свого імені на підставі договору купівлі-продажу на користь третіх осіб, зміну власника предмета іпотеки, припинення іпотеки, вчинення виконавчого напису нотаріуса, видачу свідоцтва про придбання майна з прилюдних торгів, щодо нерухомого майна, що належить на праві власності Дочірньому підприємству Приватного акціонерного товариства «Оболонь» «Красилівське» (ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 22985686), (перелік та ідентифікуючі ознаки якого вказано в ухвалі слідчого судді).

Не погоджуючись з таким рішенням слідчого судді директор ТОВ ФК "АФІНАЖ" та голова правління ПАТ "УКРАЇНСЬКА ІННОВАЦІЙНА КОМПАНІЯ" подали апеляційні скарги.

В апеляційній скарзі директор ТОВ ФК "АФІНАЖ" просить скасувати ухвалу слідчого судді Оболонського районного суду міста Києва від 15 листопада 2018 року про накладення арешту на майно товариства.

В обґрунтування своїх вимог апелянт посилається на те, що 08.02.2008 року між ПАТ "Український інноваційний банк" (на даний час ПАТ "УКРІНКОМ") та ДП ЗАТ "Оболонь" "Красилівське" було укладено кредитну угоду №08-10, відповідно до якої боржнику були надані кредитні кошти у розмірі 37000000 грн., терміном повернення до 07.02.2016 року. В забезпечення виконання зобов`язання за кредитним договором між даними сторонами були укладені договори іпотеки, відповідно до яких були передані в іпотеку об`єкти нерухомого майна. У встановлений договором строк боржник кредит в повному обсязі не повернув. В подальшому між ПАТ "УКІНКОМ" та ТОВ ФК "АФІНАЖ" було укладено договори про відступлення права вимоги за вказаними вище договорами іпотеки. На даний час зазначені договори відступлення права вимоги недійсними не визнані, в Господарському суді міста Києва триває судовий розгляд з даного питання. Також апелянт зазначає, що жодних дій службовими особами апелянтів щодо шахрайського заволодіння нерухомим майном ДП ЗАТ "Оболонь`Красилівське", органом досудового слідства не встановлено, нерухоме майно, на яке накладено арешт не має ознак речових доказів.

Голова правління ПАТ "УКРАЇНСЬКА ІННОВАЦІЙНА КОМПАНІЯ" в своїй апеляційній скарзі за аналогічних доводів та підстав просить скасувати ухвалу слідчого судді Оболонського районного суду міста Києва від 15 листопада 2018 року в частині накладення арешту на майно товариства, постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання про арешт майна товариства.

Однак, до початку розгляду апеляційної скарги, до суду апеляційної інстанції надійшли письмові заяви представників власників майна про відмову від апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді Оболонського районного суду міста Києва від 15 листопада 2018 року.

Згідно ст. 403 КПК України, особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї до закінчення апеляційного розгляду. Захисник підозрюваного, обвинуваченого, може відмовитись від апеляційної скарги тільки за згодою підозрюваного, обвинуваченого. Якщо ухвала суду першої інстанції не була оскаржена іншими особами або якщо немає заперечень інших осіб, які подали апеляційну скаргу, проти закриття провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги, суд апеляційної інстанції своєю ухвалою закриває апеляційне провадження.

З огляду на вище викладене, як вважає колегія суддів, апеляційне провадження за апеляційними скаргами директора ТОВ ФК "АФІНАЖ" ОСОБА_6 , голови правління ПАТ "УКРАЇНСЬКА ІННОВАЦІЙНА КОМПАНІЯ" ОСОБА_7 на ухвалу слідчого судді Оболонського районного суду міста Києва від 15 листопада 2018 року, підлягає закриттю.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 403, 405, 407, 422 КПК України, колегія суддів, -

П о с т а н о в и л а:

Апеляційне провадження за апеляційними скаргами директора ТОВ ФК "АФІНАЖ" ОСОБА_6 , голови правління ПАТ "УКРАЇНСЬКА ІННОВАЦІЙНА КОМПАНІЯ" ОСОБА_7 на ухвалу слідчого судді Оболонського районного суду міста Києва від 15 листопада 2018 року, якою задоволено клопотання слідчого слідчого відділу Оболонського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_8 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_9 , про арешту майна та накладено арешт, із забороною нотаріусам, державним реєстраторам прав на нерухоме майно і органам державної реєстрації прав (в т. ч. Міністерству юстиції України та його територіальним органам, виконавчим органам сільських, селищних та міських рад, Київській, Севастопільській міській, районним у місті Києві та Севастополі державним адміністраціям, акредитованим суб`єктам, нотаріусам, державним виконавцям, приватним виконавцям, іншим особам та органам, які виконують функції державного реєстратора прав на нерухоме майно відповідно доЗакону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень») вчиняти будь-які нотаріальні та реєстраційні дії, в тому числі, але не виключно, набуття іпотекодержателем права власності на предмет іпотеки, відчуження іпотекодержателем предмета іпотеки від свого імені на підставі договору купівлі-продажу на користь третіх осіб, зміну власника предмета іпотеки, припинення іпотеки, вчинення виконавчого напису нотаріуса, видачу свідоцтва про придбання майна з прилюдних торгів, щодо нерухомого майна, що належить на праві власності Дочірньому підприємству Приватного акціонерного товариства «Оболонь» «Красилівське» (ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 22985686), (перелік та ідентифікуючі ознаки якого вказано в ухвалі слідчого судді), - закрити, у зв`язку із відмовою представників власників майна від апеляційних скарг.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДІ:




ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Справа № 11-сс/824/496/2019 Категорія ст.170 КПК України

Слідчий суддя суду 1-ї інстанції: ОСОБА_10

Доповідач: ОСОБА_1

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення25.04.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81550907
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності

Судовий реєстр по справі —756/14683/18

Ухвала від 25.04.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Рибак Іван Олексійович

Ухвала від 15.11.2018

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Шестаковська Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні