Рішення
від 24.04.2019 по справі 326/37/19
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія Справа № 326/37/19

Провадження № 2/326/103/2019

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 квітня 2019 року м. Приморськ

Приморський районний суд Запорізької області в складі:

головуючого - судді Чапланової О.М.,

при секретарі Бородай А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом Таврійського державного агротехнологічного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги, -

ВСТАНОВИВ:

Таврійський державний агротехнологічний університет в особі Відокремленого структурного підрозділу Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Свої вимоги обґрунтовує тим, що згідно укладених з Відокремленим структурним підрозділом Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету (далі ВСП НКТДАТУ ) договорів найму житлового приміщення відповідачем з 02.10.2012 року по 06.01.2018 року використовувалось для проживання житлове приміщення АДРЕСА_1.

В період з 01.01.2015 року відповідач користувався житловим приміщення гуртожитку на підставі договору найму житлового приміщення від 01.01.2015 року, з 01.01.2016 року - на підставі договору найму житлового приміщення від 01.01.2016 року, з 06.01.2017 року по 06.01.2018 року - на підставі договору найму житлового приміщення від 06.01.2017 року.

Гуртожиток знаходиться в оперативному управлінні ВСП НКТДАТУ , власником є держава Україна в особі Мінагрополітики України згідно із свідоцтвом про право власності на нерухоме майно, виданим виконкомом Приморської міськради 16.12.2009 року та витягом про реєстрацію права власності на нерухоме майно № 24808774, виданим Приморським КПТІ 16.12.2009 року (номер запису 64 в книзі 2). Гуртожиток зареєстровано як такий у встановленому порядку, згідно ст.127 ЖК України у виконкомі Приморської міськради.

Виконуючи функції управителя, ВСП НКТДАТУ обслуговує гуртожиток (будівлю та прилеглу територію) та здійснює оплату спожитих ним комунальних послуг, а саме: сплачує вартість водозабезпечення і водовідведення КП Чисте місто Приморськ , спожитої теплової енергії ТОВ Приморське орендне підприємство теплових мереж та вартість поставленої електроенергії ПАТ Запоріжжяобленерго .

Щомісячно у зазначений період ВСП НКТДАТУ нараховувались відповідачу суми плати за проживання та суми плати за комунальні послуги.

Відповідач, який за умовами договору найму до десятого числа кожного місяця зобов'язаний проводити оплату житлово-комунальних послуг, в період з 01.01.2015 року по 06.01.2018 року оплату послуг за проживання та комунальних послуг не здійснював. У зв'язку із несистематичною оплатою вартості проживання та комунальних послуг станом на 01.10.2018 року за боржником утворилась заборгованість в розмірі 2904,51 грн. згідно з довідкою бухгалтерії ВСП НКТДАТУ . Пільгами по сплаті боржник не користується, від плати вказаних послуг не звільнений. Договору про реструктуризацію заборгованості між сторонами не укладено. Дії відповідача порушують права та інтереси позивача.

Просив стягнути з відповідача на користь Таврійського державного агротехнологічного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету заборгованість за житлово-комунальні послуги за адресою: АДРЕСА_1 в період з 01.01.2015 року по 06.01.2018 року в сумі 2904,51 грн. та витрати на оплату судового збору в сумі 1762 грн.

28.03.2019 року через канцелярію суду надійшла заява про уточнення позовних вимог, в якій позивач просить суд стягнути з відповідачки на користь Таврійського державного агротехнологічного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету заборгованість за житлово-комунальні послуги за адресою: АДРЕСА_1 за період з 01.01.2016 року по 06.01.2018 року в сумі 3204 грн. 51 коп. та витрати на оплату судового збору в сумі 1762 грн. (а.с.220).

Позивач, повідомлений належним чином про час та місце розгляду справи, представника в судове засідання не направив.

Відповідач, який належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, у судове засідання не з`явився, про причини неявки до суду не повідомив, заяву про розгляд справи за його відсутності та відзив не надав.

В справі достатньо матеріалів про права та взаємовідносини сторін, позивач у письмовій заяві проти заочного розгляду справи не заперечував, тому, суд ухвалив на підставі ст.ст. 223, 280 ЦПК України розглянути справу заочно.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу при розгляді даної справи не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, судом фактично встановлено, що згідно із положенням про ВСП НКТДАТУ , затвердженим ректором Таврійського державного агротехнологічного університету 25.02.2015 року, прийнятим конференцією трудового колективу ВСП НКТДАТУ 23.02.2015 року, ВСП НКТДАТУ є правонаступником (у межах переданого йому майна та зобов'язань) Ногайського сільськогосподарського технікуму; вищим навчальним закладом першого рівня акредитації без права юридичні особи, який здійснює освітню діяльність, що забезпечує підготовку кадрів освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" за визначеними спеціальностями і відповідає стандартам вищої освіти, має відповідний рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення, наділений частиною майна Таврійського державного агротехнологічного університету (ТДАТУ), підпорядкованого Міністерству освіти і науки України, веде самостійній баланс, має реєстраційні рахунки в Державному казначействі України і рахунки в установах банків. Коледж від імені університету може бути позивачем, відповідачем, третьою чи іншою особою, що бере участь у судовій справі, має гербову печатку, штампи, власні знаки, логотип тощо. Скорочена назва: ВСП Ногайський коледж ТДАТУ (п.1.2). Безпосереднє управління діяльністю Коледжу здійснює директор, який затверджується та звільняється з посади ректором університету. Директор в межах наданих йому повноважень, зокрема вирішує питання фінансово-господарської діяльності Коледжу, затверджує його структуру й штатний розпис (п.4.2,4.3). Коледж є відокремленим структурним підрозділом університету, має самостійний баланс, рахунки в управлінні Державної казначейської служби України, поточні та депозитні рахунки в банках, печатку із зображенням Гербу України, найменуванням Міністерства освіти і науки України, Таврійського державного агротехнологічного університету і власним найменуванням (п.10.1). Майно, закріплене за Коледжем, а також доходи, отримані від використання цього майна, належать Коледжу на правах оперативного управління (п.10.4) (а.с.18-23).

Відповідно до Витягу з ЄДРПОУ Таврійський державний агротехнологічний університет зареєстрований як юридична особа, має Відокремлений структурний підрозділ Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету (а.с.25-26).

Відповідно до свідоцтва про право власності на нерухоме майно, виданого виконавчим комітетом Приморської міської ради 16.12.2009 року, власником гуртожитку за адресою: АДРЕСА_1, є Держава Україна в особі Міністерства аграрної політики України, в оперативному управлінні відокремленого структурного підрозділу Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету , 1/1 частка. Форма власності державна, підстава: рішення виконавчого комітету Приморської міської ради від 01.12.2009 року №365 (а.с.15). Аналогічні відомості зазначені у витязі про реєстрацію права васності на нерухоме майно, виданому Приморським КП БТІ від 16.12.2009 року (а.с.16).

01.01.2015 року, 01.01.2016 року, 06.04.2017 року відокремлений структурний підрозділ Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету (наймодавець) уклав договори найму житлового приміщення в гуртожитку №2 ВСП НК ТДАТУ з ОСОБА_1 (наймач). За цими договороми наймодавець передає в тимчасове платне користування, а наймач приймає жиле приміщення в будівлі гуртожитку №2 ВСП НК ТДАТУ за адресою: АДРЕСА_1, для проживання власного та членів своєї сім'ї у вказаному складі в порядку і на умовах, встановлених цим договором. Приймання-передача кімнати у користування та її повернення здійснюється за письмовим актом. В момент приймання-передачі кімната повинна бути в належному технічному та санітарному стані. В разі передачі наймачу, крім кімнати, інших речей чи обладнання, їх перелік та стан також зазначаються в акті приймання передачі (п.1.1, 1.2). Наймодавець зобов'язується передати кімнату в належному технічному та санітарному стані в зазначений договором строк (2.1.1), надавати інформацію наймачу про суму плати за проживання та суму відшкодування витрат на комунальні послуги (п.2.1.4). Наймач зобов'язується прийняти кімнату в зазначений у договорі строк та зробити оплату за проживання першого місяця передоплатно (п.2.2.1). До десятого числа кожного місяця проводити оплату за проживання та відшкодування витрат на комунальні послуги (п.2.2.3). Вартість проживання становить 135,10 грн. (п.4.1). Вартість проживання не враховує витрат на комунальні послуги. Витрати наймодавця на комунальні послуги відшкодовуються наймачем (п.4.2). Розрахунковим періодом є календарний місяць. Оплата за проживання здійснюється наймачем до десятого числа кожного наступного за розрахунковим місяця разом з оплатою відшкодувань витрат наймодавця на комунальні послуги. Оплата за проживання за перший місяць з первісного вселення здійснюється передоплатно (п.4.3). Плата за договором вноситься наймачем готівкою через касу наймодавця або на його розрахунковий рахунок за вибором наймача. Підставою здійснення наймачем платежів є рахунки наймодавця (п.4.4.). За несвоєчасне внесення плати за цим договором наймач сплачує наймодавцю пеню в розмірі 0,5% від суми заборгованості за кожен день прострочення, але не менше двох облікових ставок встановлених НБУ (п.5.2). У разі невнесення наймачем плати за цим договором понад два місяці після строку, встановленого п.4.2 договору, наймодавець порушує питання щодо припинення дії даного договору в односторонньому порядку (п.5.3) (а.с.7-12).

30.03.2015 року між ВСП Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету (споживач) та ВАТ Запоріжжяобленерго (постачальник) укладено договір про постачання електричної енергії, яка закуповується за державні кошти №112, за яким постачальник електричної енергії продає електричну енергію споживачу для забезпечення потреб електроустановок споживача з приєднаною потужністю, зазначеною у додатку №1 "Обсяги постачання електричної енергії споживачу", а споживач оплачує постачальнику вартість використаної (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору (а.с.36). Аналогічний договір про постачання електричної енергії, яка закуповується за державні кошти, за №112 укладений 09.03.2016 року (а.с.38).

24.03.2017 року між ВСП Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету (споживач) та ПАТ Запоріжжяобленерго (постачальник) укладено договір про постачання електричної енергії, яка закуповується за державні кошти, №112, за яким постачальник електричної енергії продає електричну енергію споживачу для забезпечення потреб електроустановок споживача з приєднаною потужністю, зазначеною у додатку №1 "Обсяги постачання електричної енергії споживачу", а споживач оплачує постачальнику вартість використаної (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору (а.с.192).

30.03.2015 року між ВСП Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету (споживач) та ПП Приморськ-Теплоенергія (виробник теплової енергії) укладений договір №24 на закупівлю послуг за державні кошти, за яким виробник зобов'язався надавати Споживачеві послуги з постачання водяної пари і гарячої води, а споживач їх прийняти і оплатити (п.1.1, 1.2) (а.с.40). Також 10.03.2016 року укладений аналогічний договір №34 на закупівлю послуг за державні кошти (а.с.44).

04.09.2017 року між ВСП Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету (споживач) та ПП Приморськ-Теплоенергія укладений договір №7 на закупівлю товару за державні кошти (а.с.196).

10.02.2015 року, 14.03.2016 року між ВСП Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету (споживач) та КП Чисте місто Приморськ Приморської міської ради Приморського району Запорізької області укладено договори №52В про постачання води з комунального водопроводу і прийом стоків до комунальної каналізації (а.с.46, 48).

21.07.2017 року між ВСП Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету (споживач) та КП Чисте місто Приморськ Приморської міської ради Приморського району Запорізької області укладено договір №52В на закупівлю послуг за державні кошти (постачання води з комунального водопроводу) (а.с.101).

На підтвердження внесення позивачем платежів за спожиті житлово-комунальні послуги надані платіжні документи, які підтверджують оплату підприємствам, з якими було укладено договори, за: спожиту теплову енергію, водопостачання, водовідведення, електроенергію (а.с.50-123, 124-179, 180-191).

Відповідно до довідки про заборгованість за проживання у гуртожитку, позивачем нараховані ОСОБА_1 суми за проживання, за спожиті: воду, електроенергію, теплову енергію . Заборгованість по сплаті становить 3204,51 грн. (а.с.124-125).

Відповідно до ч.3 ст.12, ч.ч.1, 6 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Відповідно до ст. 127 ЖК Української РСР для проживання робітників, службовців, студентів, учнів, а також інших громадян у період роботи або навчання можуть використовуватись гуртожитки. Під гуртожитки надаються спеціально споруджені або переобладнані для цієї мети жилі будинки.

Відповідно до ст. 130 ЖК Української РСР порядок користування жилою площею в гуртожитках визначається договором, що укладається перед вселенням на надану жилу площу в гуртожитку на підставі спеціального ордера відповідно до Примірного положення про користування жилою площею в гуртожитках, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

Згідно п.4 Правил користування приміщеннями житлових будинків і гуртожитків, затверджених Постановою КМУ від 08.10.1992 №572, власники, наймачі (орендарі) приміщень житлових будинків і гуртожитків мають право, зокрема на своєчасне отримання житлово-комунальних послуг належної якості згідно із законодавством.

Згідно п.7 вказаних Правил власник та наймач (орендар) квартири, житлового приміщення у гуртожитку зобов'язаний, зокрема оплачувати надані житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Відповідно до ст. 810 ЦК України за договором найму (оренди) житла одна сторона - власник житла (наймодавець) передає або зобов'язується передати другій стороні (наймачеві) житло для проживання у ньому на певний строк за плату. Підстави, умови, порядок укладення та припинення договору найму житла, що є об'єктом права державної або комунальної власності, встановлюються законом.

Судом встановлено, що між ОСОБА_1 та ВСП Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету укладені договори найму, за яким позивач передав в тимчасове платне користування, а відповідач прийняв жиле приміщення в будівлі гуртожитку №2 ВСП НК ТДАТУ для проживання. Позивач зобов'язався надавати інформацію відповідачу про суму плати за проживання та суму відшкодування витрат на комунальні послуги. Відповідач зобов'язався до десятого числа кожного місяця проводити оплату за проживання та відшкодування витрат на комунальні послуги. Вартість проживання становить 135,10 грн. та не враховує витрат на комунальні послуги. Витрати наймодавця на комунальні послуги відшкодовуються наймачем. Розрахунковим періодом є календарний місяць. Підставою здійснення наймачем платежів є рахунки наймодавця.

Згідно із ст.ст. 509, 526 ЦК України зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сорона зобов'язана вчинити на корист другої сторони певну дію. Зобов'язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства.

Порядок оплати за житлово-комунальні послуги визначений у Законі України Про житлово-комунальні послуги , яким передбачено, що плата за житлово-комунальні послуги нараховується щомісячно відповідно до умов договору в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Розмір плати за комунальні послуги розраховується, виходячи з розміру затверджених цін/тарифів та показань засобів обліку або за нормами, затвердженими в установленому порядку.

За положеннями п.5 ч.3 ст.20 Закону України Про житлово-комунальні послуги споживач зобов'язаний своєчасно оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Згідно ст. 13 вказаного Закону залежно від функціонального призначення житлово-комунальні послуги поділяються на: 1) комунальні послуги (централізоване постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізоване опалення, а також вивезення побутових відходів тощо); 2) послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, санітарно-технічне обслуговування, обслуговування внутрішньобудинкових мереж, утримання ліфтів, освітлення місць загального користування, поточний ремонт, вивезення побутових відходів тощо); 3) послуги з управління будинком, спорудою або групою будинків (балансоутримання, укладання договорів на виконання послуг, контроль виконання умов договору тощо); 4) послуги з ремонту приміщень, будинків, споруд (заміна та підсилення елементів конструкцій та мереж, їх реконструкція, відновлення несучої спроможності несучих елементів конструкцій тощо). Примірні переліки житлово-комунальних послуг та їх склад залежно від функціонального призначення визначаються центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства.

Таким чином, згідно із зазначеними нормами цього Закону споживачі зобов'язані оплатити житлово-комунальні послуги, якщо вони фактично користувалися ними. Відсутність договору на надання житлово-комунальних послуг сама по собі не може бути підставою для звільнення споживача від оплати послуг у повному обсязі.

Судом встановлено, що відповідачем у період з 01.01.2016 року по 06.01.2018 року використовувалось для проживання житлове приміщення - кімната АДРЕСА_1 та споживались житлово-комунальні послуги, які у вказаний період ним у повному обсязі не сплачувались. Власник майна Таврійський державний агротехнологічного університет в особі ВСП Ногайський коледж ТДАТУ здійснював оплату житлово-комунальних послуг відповідно до договорів, укладених з підприємствами-постачальниками, що знайшло підтвердження у судовому засіданні та підтверджується наданими позивачем доказами.

Згідно з договорами найму житлового приміщення в гуртожитку №2 ВСП НК ТДАТУ позивач зобов'язався передати відповідачу кімнату в належному технічному та санітарному стані в зазначений в договорі строк, надавати інформацію про суму сплати за проживання та суму відшкодування витрат на комунальні послуги, відповідач зобов'зався сплачувати рахунки за проживання та споживання житлово-комунальних послуг щомісяця. Позивач свої зобов'язання виконав в повному обсязі. Відповідач умови договору в частині своєчасної сплати за спожиті житлово-комунальні послуги не виконав, допустив невиконання вимог закону та порушив права позивача на своєчасне отримання відповідних виплат, передбачених договором найму житлового приміщення, тому права позивача підлягають поновленню, а вимоги про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги підлягають задоволенню.

Оскільки відповідач не сплачує вартість наданих житлово-комунальних послуг та допустив заборгованість, суд вважає, що позовні вимоги піддягають задоволенню у повному обсязі.

Необхідно стягнути з відповідача на користь Таврійського державного агротехнологічного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету заборгованість за житлово-комунальні послуги за адресою: АДРЕСА_1 за період з 01.01.2016 року по 06.01.2018 року в сумі 3204 грн. 51 коп.

Відповідно до ст. 141 ЦПК України, ЗУ Про судовий збір від 08.07.2011 р. № 3674-VІ з відповідача необхідно стягнути на користь позивача витрати по оплаті судового збору у сумі 1762 грн., які підтверджені наданим позивачем платіжним дорученням (а.с.1).

Керуючись: ст.ст. 16, 509, 526, 810 ЦК України, ст. 127, 130 ЖК України, Законом України Про житлово-комунальні послуги , ст.ст. 12, 13, 81, 141, 223, 264-265, 273, 280-282, 284, 289, 354 ЦПК України, ЗУ Про судовий збір від 08.07.2011 р. №3674- VІ суд, -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги Таврійського державного агротехнологічного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, на користь Таврійського державного агротехнологічного університету, адреса місцезнаходження: 72310, Запорізька область, м.Мелітополь, проспект Богдана Хмельницького, 18, ЄДРПОУ 00493698, в особі Відокремленого структурного підрозділу Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету , адреса місцезнаходження: 72102, вул. Морська, буд. 84, м. Приморськ, Запорізька область, ЄДРПОУ 35238560, заборгованість за житлово-комунальні послуги за період з 01.01.2016 року по 06.01.2018 року в сумі 3204 (три тисячі двісті чотири) грн. 51 коп.

Стягнути з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, на користь Таврійського державного агротехнологічного університету, адреса місцезнаходження: 72310, Запорізька область, м.Мелітополь, проспект Богдана Хмельницького, 18, ЄДРПОУ 00493698, в особі Відокремленого структурного підрозділу Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету , адреса місцезнаходження: 72102, м. Приморськ, вул. Морська, буд. 84, ЄДРПОУ 35238560, витрати по оплаті судового збору у розмірі 1762 (одна тисяча сімсот шістдесят дві) грн.

Повний текст рішення складено 03 травня 2019 року.

Копію рішення надіслати сторонам в порядку, передбаченому статтею 272 ЦПК України.

Заочне рішення може бути переглянуте Приморським районним судом Запорізької області за письмовою заявою відповідача, яка може бути подана до суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Позивач має право оскаржити заочне рішення в загальному порядку, надавши в Запорізький апеляційний суд апеляційну скаргу на рішення суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

У відповідності до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України, в редакції Закону України від 03.10.2017 року, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених цим кодексом, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Суддя: підпис О.М. Чапланова

З оригіналом згідно: суддя О.М. Чапланова

24.04.2019

Дата ухвалення рішення24.04.2019
Оприлюднено07.05.2019
Номер документу81552139
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги

Судовий реєстр по справі —326/37/19

Рішення від 24.04.2019

Цивільне

Приморський районний суд Запорізької області

Чапланова О. М.

Рішення від 24.04.2019

Цивільне

Приморський районний суд Запорізької області

Чапланова О. М.

Ухвала від 01.02.2019

Цивільне

Приморський районний суд Запорізької області

Чапланова О. М.

Ухвала від 14.01.2019

Цивільне

Приморський районний суд Запорізької області

Чапланова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні