Рішення
від 08.05.2019 по справі 325/329/19
ПРИАЗОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/325/141/2019

Справа № 320/329/19

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 травня 2019 року Приазовський районний суд Запорізької області у складі головуючого судді Пантилус О.П., за участю секретаря судового засідання Орманджи Ф.К., представників ТОВ "Приморська вітроелектростанція-2" - адвоката Мажара О.О. та Лубинського Б.Б., відповідача ОСОБА_1 в режимі відеоконференції із Павлоградським міськрайонним судом Дніпропетровської області, розглянувши в смт.Приазовське Запорізької області у відкритому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Приморська вітроелектростанція-2", заявленого представником позивача - адвокатом Мажара Оленою Олександрівною до відповідача ОСОБА_1 , треті особи: Запорізька обласна державна адміністрація, фермерське господарство "Родник-1" про встановлення земельного сервітуту;

Керуючись ст.ст. 2, 12, 13, 18, 76-81, 141, 259, 263-265, 268 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

позов товариства з обмеженою відповідальністю "Приморська вітроелектростанція-2" до відповідача ОСОБА_1 , треті особи: Запорізька обласна державна адміністрація, фермерське господарство "Родник-1" про встановлення земельного сервітуту, задовольнити.

Встановити ТОВ Приморська вітроелектростанція-2 (код ЕДРПОУ: 41310377, юридична адреса: вул.Льва Толстого, 57, м.Київ, 01032) право земельного сервітуту щодо земельної ділянки площею 0.1675 га, що розташована за адресою: Запорізька область, Приазовський район , Ботіївська сільська об`єднана територіальна громада, загальна площа земельної ділянки складає 7,2800 га, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_1 , власником якої є ОСОБА_1 (ІПН: НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 ).

Визначити істотні умови сервітуту:

Об`єкт сервітутного права (площа, на яку поширюється земельний сервітут) та строк сервітуту:

- на період будівництва об`єктів ВЕС ТОВ Приморська вітроелектростанція-2 (строковий сервітут) - 0,1675 га в межах відповідно до Плану-схеми земельної ділянки з відображенням зони земельного сервітуту, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_1 , що є додатком № 1 до проекту договору про встановлення земельного сервітуту між ТОВ Приморська вітроелектростанція-2 та ОСОБА_1 ;

- на період експлуатації та обслуговування об`єктів ТОВ Приморська вітроелектростанція-2 (постійний сервітут) - 0,0000 га в межах відповідно до Плану-схеми земельної ділянки з відображенням зони земельного сервітуту, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_1 , що є додатком №1 до проекту договору про встановлення земельного сервітуту між ТОВ Приморська вітроелектростанція-2 та ОСОБА_1 .

Опис зони дії сервітуту згідно вказаного плану-схеми: частина ділянки площею 0,1675 га вздовж межі земельної ділянки, в тому числі частина земельної ділянки площею 0 кв.м., що використовується для забезпечення експлуатації та обслуговування об`єктів вітроелектростанції на постійній основі.

Вид сервітуту: право будівництва, експлуатації, обслуговування та ремонту об`єктів ТОВ "Приморська вітроелектростанція-2" (Отримувача сервітуту), з правом встановлення будівельних риштувань та складування будівельних матеріалів з метою будівництва, експлуатації, обслуговування та ремонту комплексу будівель та споруд ТОВ "Приморська вітроелектростанція-2", правом проїзду та використання будівельної техніки для виконання робіт, проходу робітників та іншими правами, безпосередньо пов`язаними з будівництвом, експлуатацією, обслуговуванням та ремонту комплексу будівель та споруд ТОВ "Приморська вітроелектростанція-2".

Строк дії сервітуту - 49 років.

Плата за користування сервітутом визначається за наступною формулою:

Пр = Пс*Уу *Цтз, де

Пр - розмір плати за сервітут;

Пс - площа частини земельної ділянки-1 (у гектарах), використання якої підлягає оплаті за умовами сервітуту. Її розмір визначається згідно з площею встановленого сервітуту; Уу = 35 ц/га - умовна урожайність пшениці; Цтз - середня ціна 1 центнера пшениці 3-го класу (гривень), визначена на 31 грудня року, за який здійснюється розрахунок плати за сервітут, відповідно до довідки Торгово-промислової палати у Запорізькій області (при розрахунку платежів на постійній основі згідно п. 1.4. Договору), або за останні три місяці періоду, у якому здійснюватимуться розрахунки (при розрахунку платежів в рамках здійснення будівництва/обслуговування та ремонту об`єктів ТОВ "Приморська вітроелектростанція-2" ).

Плата за користування сервітутом здійснюється шляхом безготівкового перерахування грошових коштів отримувачу:

- при виконанні будівельних робіт, а також робіт з ремонту об`єктів ТОВ "Приморська вітроелектростанція-2" - протягом 20-ти календарних днів з дати завершення виконання будівельних/ремонтних робіт;

- при щорічних виплатах (в рамках експлуатації та обслуговування об`єктів ТОВ "Приморська вітроелектростанція-2" за умови, що на Земельній ділянці розміщені об`єкти ТОВ "Приморська вітроелектростанція-2", елементи дорожнього покриття під`їзних шляхів, інші споруди довготривалого використання) - один раз на рік до 01 березня року, що слідує за звітним роком.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги до Запорізького апеляційного суду через Приазовський районний суд Запорізької області.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана на рішення суду подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Повний текст рішення суду буде складено 20.05.2019 року.

Суддя О.П. Пантилус

СудПриазовський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення08.05.2019
Оприлюднено09.05.2019
Номер документу81593771
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —325/329/19

Постанова від 22.09.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 16.09.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 03.02.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Постанова від 18.12.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 10.12.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 19.09.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 23.07.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Рішення від 08.05.2019

Цивільне

Приазовський районний суд Запорізької області

Пантилус О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні