Ухвала
від 08.05.2019 по справі 439/1945/18
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 439/1945/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

8 травня 2018 року м. Броди

Бродівський районний суд Львівської області в складі головуючого судді Бородійчук О.І., з участю секретаря судового засідання Скорик І.Б., розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження в м. Броди цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Бродівські мальви про відшкодування матеріальної шкоди,

в с т а н о в и в:

10 грудня 2018 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить стягнути з Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Бродівські мальви код ЄДРПОУ 40705384 на його користь матеріальну шкоду в розмірі 27733 (двадцять сім тисяч сімсот тридцять три) грн.; стягнути з відповідача на користь позивача судові витрати в даній справі.

18 лютого 2019 року відкрито провадження у справі.

08 травня 2019 року суду подано Мирову угоду та спільну письмову заяву сторін про затвердження цієї угоди.

Спільна заява сторін та Мирова угода приєднані до матеріалів справи. Сторонам роз`яснено наслідки затвердження угоди та наслідки закриття провадження у справі, що передбачені ст. 256 ЦПК України.

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, однак, подав суду заяву в якій просить слухання справи проводити у його відсутності, Мирову угоду підтримав, просить суд її затвердити.

Представник відповідача Голова правління ОСББ Бродівській мальви Мізюк О.Я. в судове засідання не з`явилася, однак, подала суду заяву, в якій просить слухання справи проводити у її відсутності, Мирову угоду підтримала, просить суд її затвердити.

Суд розглянув справу без фіксування судового засідання звукозаписувальними технічними засобами, що відповідає положенням ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Суд, розглянувши Мирову угоду, дослідивши представлені суду докази, взявши до уваги заяви позивача, представника відповідача, вважає за можливе затвердити Мирову угоду із наступних підстав.

Відповідно до вимог ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і може стосуватися лише прав та обов`язків сторін.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Відповідно до ч. 2 ст. 256 ЦПК України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Сторони добровільно досягли згоди про відшкодування матеріальної шкоди, про що 08.05.2019 року уклали Мирову угоду.

Сторони домовились, що ОСББ Бродівські мальви визнають позовні вимоги позивача на суму 27733 та погоджуються зарахувати відшкодування завданих збитків як: суму стягнення заборгованості по утриманню будинку, споруд та прибудинкової території на вказану суму з позивача

ОСОБА_1 та сплати членських внесків в майбутньому до зарахування повністю суми, завданих збитків позивачу на загальну суму завданої шкоди ОСОБА_1 на загальну суму 27733 гривень.

Сторони заявляють, що умови цієї угоди стосуються лише правовідносин сторін, які є предметом спору по даній справі та, що ні в процесі укладення цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, у тому числі й держави.

Сторони погодили, що з моменту затвердження даної мирової угоди судом, та належного її виконання в них відсутні будь-які майнові та немайнові претензії один до одного, які випливають з правовідносин щодо відшкодування матеріальної шкоди відповідачем на користь позивача.

Сторони зобов`язуються всіляко сприяти один одному, а також не чинити перешкод один одному при виконанні даної угоди.

В разі добровільного не виконання сторонами умов даної мирової угоди,

правомочна сторона залишає за собою право звернення до суду з позовом про спонукання до виконання мирової угоди.

Згідно вимог ст. 142 ЦПК України у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі суд вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

За таких обставин ОСОБА_1 слід повернути з державного бюджету 50 відсотків вищезгаданих сум.

Зважаючи на викладене, керуючись ст. 142, 207, 208, 247, 255, 256 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити мирову угоду, укладену між ОСОБА_1 та Головою ОСББ Бродівські мальви Мізюк Оксаною Ярославівною у справі № 439/1945/18 про відшкодування матеріальної шкоди, згідно якої сторони домовились, що ОСББ Бродівські мальви визнають позовні вимоги позивача на суму 27733 гривень та погоджуються зарахувати відшкодування завданих збитків як: суму стягнення заборгованості по утриманню будинку, споруд та прибудинкової території на вказану суму з позивача

ОСОБА_1 та сплати членських внесків в майбутньому до зарахування повністю суми, завданих збитків позивачу на загальну суму завданої шкоди ОСОБА_1 на загальну суму 27733 гривень.

Повернути ОСОБА_1 з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого ним при поданні позову відповідно до квитанції N ПН1527198 від 06.12.2018 року, а саме, 352,40 гривень.

Закрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного житлового будинку Бродівські мальви про відшкодування матеріальної шкоди

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Львівського апеляційного суду через Бродівський районний суд Львівської області.

Суддя Бородійчук О.І.

Дата ухвалення рішення08.05.2019
Оприлюднено09.05.2019
Номер документу81593890
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —439/1945/18

Ухвала від 08.05.2019

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бородійчук О. І.

Ухвала від 18.02.2019

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бородійчук О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні