Ухвала
від 07.05.2019 по справі 466/3676/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/3676/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 травня 2019 року м. Львів

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 з участю секретаря с\з ОСОБА_2 розглянув клопотання начальника слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 , погоджене прокурором другого відділу процесуального керівництва у кримінальному провадженні управління процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017140400000062 від 14.06.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України, -

в с т а н о в и в :

07 травня 2019 року начальник слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 , звернувся з клопотанням погоджене прокурором другого відділу процесуального керівництва у кримінальному провадженні управління процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017140400000062 від 14.06.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий покликається на те, що Слідчим відділом слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017140400000062 від 14.06.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України. В ході досудового розслідування досліджуються обставини привласнення посадовими особами Національної Гвардії України військового майна шляхом зловживання службовим становищем останніми під час здійснення державних закупівель продовольства для потреб військових частин та підрозділів НГУ.

Зокрема, з матеріалів вказаного кримінального провадження вбачається, що упродовж 2017-2019 років командування Центральної бази забезпечення ГУ НГ України (військова частина НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) та суб`єкти підприємницької діяльності уклали договори про закупівлі товарів харчової промисловості за державні кошти на загальну суму понад 70 млн. грн., згідно яких постачальники поставляли рибні консерви та м`ясну продукцію у військову частину НОМЕР_1 , а в подальшому розподіляли на склади непорушних запасів та поточного зберігання у військові частини НГ України, в тому числі 3002 (м. Львів),4114 (м. Львів) та 3007 ( АДРЕСА_2 ).

В свою чергу закуплені військовою частиною НОМЕР_1 рибні консерви та м`ясна продукція були придбані контрагентами у ТзОВ «Буський консервний завод» (ЄДРПОУ 00376403) під видами інших торгових марок, при чому експертні висновки на поставлені партії товарів не відповідали реально поставленій продукції, що свідчить про її неналежну якість, кількість (вагу) інгредієнтів та невідповідність реальному терміну зберігання.

Таким чином, недоброякісна продукція через бездіяльність посадових осіб Національної Гвардії України потрапляє для споживання особовому складу військових частин та призводить до отруєння військовослужбовців, зниженням їх бойової готовності та нанесенням економічних збитків державі.

29.04.2019 року у 57 військовослужбовців однієї із військових частин Національної Гвардії України виявлено розлади травлення, які ймовірно спричиненні через недоброякісну рибну та м`ясну продукцію виготовлену з порушенням держстандартів.

Із повідомлення 1 ГВ 6 Управління ГУ ВКР ДКР СБУ вбачається, щодо вчинення вищевказаного злочину ймовірно причетний громадянин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований в АДРЕСА_1 та проживає за адресою: АДРЕСА_3 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, право власності на зазначене житло не значиться. Право користувачем будинку є Національна академія сухопутних військ ім. П. Сагайдачного.

У зв`язку із викладеним та враховуючи, що в органу досудового розслідування наявні достатні підстави вважати, що частина майна та документи пов`язані з обставинами вчинення кримінального правопорушення,знаходяться у житлі та володінні громадянина ОСОБА_5 , а відтак з метою їх виявлення та фіксації просить клопотання задоволити.

В судове засідання слідчий не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутності, зазначив, що клопотання підтримує у повному обсязі.

Відповідно до ч.4 статті 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя вважає, що клопотання підставне та підлягає до задоволення.

Так, згідно ст. 234 ч. 1, ч. 2 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення обшуку по місцю вказаному в клопотанні, на підставі викладеного і керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя -

постановив:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку житла та володіння громадянина ОСОБА_5 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , з метою відшукання, виявлення та вилучення речей, предметів та документів, які пов`язані із вчиненням кримінального правопорушення за період 2017-2019 років, зокрема: консерв та м`ясної продукції, річних планів закупівель продовольства, щомісячних заявок начальників продовольчих служб на потребу продовольства, розпоряджень посадових осіб на виїзд техніки за продуктами харчування із шляховими листами, журналом виходу техніки з парку, наряди на отримання продовольства, товарно-транспортні накладні та супровідні документи (сертифікати якості, ветеринарні посвідчення), книги складського обліку (форма З-7), книги реєстрації карток складського обліку (форма З 14), доручення на отримання продукції,договори купівлі продуктів харчування, накладні, документи, що підтверджують якість харчування платіжні доручення, мобілізаційні завдання військових частин, мобільних телефонів, флеш-накопичувачів, комп`ютерної техніки та обладнання, витягів з програмного бухгалтерського обліку, інформації з електронних поштових скриньок та інших носіїв інформації, записних книжок, блокнотів, зошитів, чорнових записів, інших речей, предметів та документів в яких наявні відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Виконання ухвали доручити начальнику слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 , слідчим цього ж відділу ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , начальнику управління нагляду за додержанням законів, виконанням судових рішень у кримінальному провадженні та при проведенні оперативно-розшукової діяльності військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_8 , начальнику відділу процесуального керівництва у кримінальному провадженні управління процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_9 та прокурорам цього ж відділу ОСОБА_10 ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , начальнику другого відділу процесуального керівництва у кримінальному провадженні управління процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_13 та прокурорам цього ж відділу ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , прокурору відділу представництва інтересів держави, протидії корупції у військовій сфері та в оборонно-промисловому комплексі управління представництва інтересів держави, протидії корупції у військовій сфері та в оборонно-промисловому комплексі військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_17 , прокурорам військової прокуратури Львівського гарнізону ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 та ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 та слідчому цієї ж прокуратури ОСОБА_29 прокурорам військової прокуратури Луцького гарнізону ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , ОСОБА_34 , та слідчому цієї ж прокуратури ОСОБА_35 , прокурорам військової прокуратури Рівненського гарнізону ОСОБА_36 , ОСОБА_37 , ОСОБА_38 , ОСОБА_39 , ОСОБА_40 , ОСОБА_41 , ОСОБА_42 та слідчому цієї ж прокуратури ОСОБА_43 ,

Строк дії ухвали становить один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81596654
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —466/3676/19

Ухвала від 13.05.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні