Вирок
від 08.05.2019 по справі 400/1604/18
ПЕТРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 400/1604/18

Провадження № 1-кп/400/29/19

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 травня 2019 року

Петрівський районний суд Кіровоградської області

в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув смт.Петрове кримінальне провадження№ 12018120260000341 відносно

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який народивсяв містіЖовті ВодиДніпропетровської області,українця,громадянина України,пенсіонера,одруженого,не маючогона утриманнімалолітніх чинеповнолітніх дітей,з повноюсередньою освітою,зареєстрованого заадресою: АДРЕСА_1 ,проживаючого заадресою: АДРЕСА_2 ,ранішене судимого,-

заобвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України,

за участю сторін кримінального провадження:

зі сторони обвинувачення - прокурора ОСОБА_4 ,

зі сторони захисту - обвинуваченого ОСОБА_3 -

ВСТАНОВИВ:

Що 21.09.2018 року о 08:30 год., ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для допомоги у зварювальних роботах своєму внуку - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , прибув на власному велосипеді синього кольору до огородженої території бригади, що використовується товариством з обмеженою відповідальністю «Мітвел плюс» (ідентифікаційний код юридичної особи - 40215697), що розміщена по вулиці Шкільна будинок б/н в селі Йосипівка Петрівського району Кіровоградської області. На вказаній вище території, в тимчасовому господарському приміщенні - кладовій, зберігалося майно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , а саме електродриль марки «BOSCH» модель «PSB 500 RE» та бензопила марки «Makita» модель «DC S4610-35».

Цього ж дня, в обідній період доби, маючи вільний доступ до приміщень на території бригади товариства з обмеженою відповідальністю «Мітвел плюс», в кладовій, ОСОБА_3 побачив електродриль марки «BOSCH» модель «PSB 500 RE» і бензопилу марки «Makita» модель «DC S4610-35», що належать ОСОБА_6 , після чого в останнього виник злочинний умисел на їх крадіжку.

21.09.2018 року, в період часу з 13:00 год. до 13:20 год., ОСОБА_3 , реалізуючи свій злочинний намір, спрямований на таємне викрадення електродрилі марки «BOSCH» модель «PSB 500 RE» і бензопили марки «Makita» модель «DC S4610-35», що належать ОСОБА_6 , перебуваючи на огородженій території бригади, що використовується товариством з обмеженою відповідальністю «Мітвел плюс» (ідентифікаційний код юридичної особи - 40215697), що розміщена по вулиці Шкільна будинок б/н в селі Йосипівка Петрівського району Кіровоградської області, упевнившись, що його злочинні дії ніким не будуть помічені, в результаті чого діючи таємно, переслідуючи власний корисливий мотив, зайшов до приміщення кладової, де взяв електродриль та бензопилу, поклав їх до білого поліпропіленового мішка, що знайшов всередині кладовки та залишив викрадене біля власного велосипеду.

В цей же день о 17:40 год., ОСОБА_3 , продовжуючи свої злочинні дії, поклав білий пропіленовий мішок з електродрилю марки «BOSCH» модель «PSB 500 RE» і бензопилою марки «Makita» модель «DC S4610-35» на велосипед, на якому приїхав до території зазначеної вище бригади, та виїхав за її межі, тим самим вчинив крадіжку електродрилі марки «BOSCH» модель «PSB 500 RE» і бензопили марки «Makita» модель «DC S4610-35», що належать ОСОБА_6 , спричинивши останньому матеріальну шкоду на загальну суму 3679 гривень 03 копійки.

Своїми діями ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжку), тобто злочин передбачений частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

Потерпілим від кримінального правопорушення є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який народився в місті Жовті Води Дніпропетровської області, українець, громадянин України, не одружений, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 .

Допитаний всудовому засіданніяк обвинувачений ОСОБА_3 свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав у повному обсязі та суду пояснив, що дійсно 21.09.2018 року він для допомоги у зварювальних роботах своєму внуку - ОСОБА_5 , прибув на власному велосипеді до території бригади, що використовується ТОВ «Мітвел плюс», що розміщена в селі Йосипівка Петрівського району Кіровоградської області. В цей же день, маючи вільний доступ до приміщень на території бригади, в кладовій, він побачив електродриль та бензопилу, які поклав до мішка, що знайшов всередині кладовки, який поклав на велосипед, на якому приїхав до території бригади, та ввечері на ньому виїхав за межі бригади.

Відповідно до ч.3 ст. 349 КПК України, за згодою учасників процесу, судом визнано недоцільним дослідження доказів, стосовно тих фактичних обставин провадження, які ніким з учасників процесу не оспорюються. При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений та інші учасники процесу правильно розуміють зміст цих обставин, сумніву у добровільності та істинності їх позицій немає.

При встановлених обставинах суд вважає, що вина обвинуваченого у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення повністю доведена в судовому засіданні.

Злочинні дії обвинуваченого ОСОБА_3 суд кваліфікує за ч.1 ст.185 КК України як таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченої, суд визнає щире каяття.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого, суд не вбачає.

Обираючи вид та міру покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, який є злочином середньої тяжкості, дані про особу обвинуваченого та дані досудової доповіді, який має постійне місце проживання, посередньо характеризується за місцем проживання, раніше не судимий, є людиною похилого віку, приходить до висновку про те, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства та що йому необхідно призначити покарання у виді позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням.

Суд вважає, що дане покарання є необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження скоєння ним нових злочинів.

Цивільний позов не заявлено.

Долю речових доказів та питання процесуальних витрат слід вирішити відповідно до вимог ст. 374 КПК України.

Керуючись ст. ст. 369, 370, 371, 373, 374 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення злочину, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, і призначити йому покарання у виді 1 (одного) року позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_3 від відбування покарання з випробуванням, з однорічним іспитовим строком, поклавши на нього згідно ст.76 КК України обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави витрати, пов`язані із проведенням експертизи в сумі 190 грн. 00 коп.

Речові докази:

один велосипед жіночого типу (зі скошеною рамою) марки «Україна» повернути ОСОБА_3 ;

електродриль марки «BOSCH» модель «PSB 500 RE», бензопилу марки «Makita» модель «DC S4610-35», один білий пропіленовий мішок повернути потерпілому ОСОБА_6 .

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Кропивницького апеляційного суду через Петрівський районний суд Кіровоградської області, шляхом подачі апеляції протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Суддя (підпис)

З оригіналом згідно

Суддя Петрівського районного суду С. Колесник

СудПетрівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення08.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81604850
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —400/1604/18

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Вирок від 08.05.2019

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 23.04.2019

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 20.03.2019

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 27.12.2018

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні