Рішення
від 08.05.2019 по справі 605/66/19
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 605/66/19

РІШЕННЯ

Іменем України

"08" травня 2019 р. Підгаєцький районний суд

Тернопільської області

в складі:

головуючого судді Горуц Р.О.

за участю:

секретаря судового засідання Дармограй Т.І.

представника заявника Вийванко ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань в м. Підгайці цивільну справу за заявою ОСОБА_2 від імені та в інтересах якої діє ОСОБА_3 про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами, -

В С Т А Н О В И В :

Заявник вказуючи, що в свідоцтві про народження її сина її по батькові записано ОСОБА_4 , а в її паспорті громадянина України її по батькові вказано ОСОБА_5 , внаслідок чого вона не може у встановленому порядку прийняти спадщину після смерті свого сина, а тому звернулась в суд із заявою про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

В судовому засіданні представник заявника просить суд заяву задовольнити з підстав викладених у ній. Крім того, додала, що інших спадкоємців 1-ої черги за законом чи за заповітом, окрім заявниці, немає.

В судове засідання представники заінтересованих осіб - Бронгалівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області, Підгаєцької РДА не з`явились, хоча належним чином були повідомлені про дату, час та місце розгляду справи. Причин своєї неявки суду не повідомили.

Суд, заслухавши пояснення представника заявника, дослідивши матеріали справи, вважає за необхідне заяву ОСОБА_2 задовольнити, виходячи із наступних підстав.

У відповідності до п.1 ч.1, ч.2 ст.315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

У судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Судом встановлено, що заявниця ОСОБА_2 народилась ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Михайлівка Теребовлянського (на даний час Підгаєцького) району Тернопільської області, що підтверджується паспортом громадянина України серії НОМЕР_1 від 04 серпня 2000 року виданим Підгаєцьким РВ УМВС України в Тернопільській області.

В паспорті заявниці, який видавася на підставі її свідоцтва про народження, вірно записано її прізвище, ім`я та по батькові, а саме: ОСОБА_2 , проте у свідоцтві про народження сина заявниці ОСОБА_6 , її по батькові вказано не вірно, а саме: ОСОБА_2 .

ОСОБА_6 народився ІНФОРМАЦІЯ_2 року в сім`ї: батька ОСОБА_7 та матері ОСОБА_8 , що стверджується свідоцтвом про його народження серії НОМЕР_2 від 10 листопада 1961 року.

Заявниця зверталась до Підгаєцького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану із заявою про внесення змін до актового запису №19 від 10 листопада 1961 року складеного у виконавчому комітеті Бронгалівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про народження сина, а саме про виправлення її по батькові у графі «мати» з « ОСОБА_9 на Олексіївна» , однак їй в цьому було відмовлено, що видно із висновку Підгаєцького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області.

ОСОБА_6 на підставі державного акта на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_3 від 19 грудня 2005 року, належала земельна ділянка площею 4,26 га., яка розташована на території Бронгалівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області, кадастровий номер НОМЕР_4 .

ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_3 помер, що вбачається із свідоцтва про смерть серії НОМЕР_5 від 18 липня 2011 року виданого Бронгалівською сільською радою Підгаєцького району Тернопільської області.

Із довідок за вих.№№215, 562 відповідно від 12 травня 2017 року та 19 вересня 2018 року виданих виконавчим комітетом Бронгалівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області, вбачається, що ОСОБА_6 на час смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 проживав в АДРЕСА_1 разом із своєю матір`ю - ОСОБА_2 .

Той факт, що ОСОБА_6 є сином заявниці окрім вищезазначеного, підтверджується також паспортом останньої, в якому зазначено, що вона 28 травня 1960 року одружилась із ОСОБА_10 , який у свідоцтві про народження ОСОБА_6 вказаний його батьком.

За наведених вище обставин, суд дійшов до переконання, що заява ОСОБА_2 підставна, а тому підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 10, 12, 81, 263, 265, 319 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_2 від імені та в інтересах якої діє ОСОБА_3 про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами - задовольнити.

Встановити факт родинних відносин, а саме, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 є матір`ю ОСОБА_11 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Тернопільського апеляційного суду або через Підгаєцький районний суд Тернопільської області.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Заявник: ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_6 .

Представник заявника: ОСОБА_3 , а/с 1037 АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_7 .

Заінтересовані особи : Підгаєцька районна державна адміністрація, місце знаходження: м. Підгайці вул. Т.Шевченка, 39 Тернопільської області, код ЄДРПОУ 21152047.

Бронгалівська сільська рада Підгаєцького району Тернопільської області, місцезнаходження: с. Бронгалівка, код ЄДРПОУ 14052897.

Суддя: Р. О. Горуц

Дата ухвалення рішення08.05.2019
Оприлюднено09.05.2019
Номер документу81610525
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин між фізичними особами

Судовий реєстр по справі —605/66/19

Рішення від 08.05.2019

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 25.03.2019

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 13.02.2019

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні