Ухвала
від 08.05.2019 по справі 280/12/19
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

08 травня 2019 р. Справа № 280/12/19

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Яремчука Костянтина Олександровича, розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за позовом Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області до приватного підприємства "Спецбудкомплект-плюс" про стягнення коштів за податковим боргом,

ВСТАНОВИВ:

09 квітня 2019 року до Вінницького окружного адміністративного суду в порядку, передбаченому статтею 29 Кодексу адміністративного судочинства України, надійшла адміністративна справа за позовом Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області до приватного підприємства "Спецбудкомплект-плюс" про стягнення коштів за податковим боргом.

Ухвалою Вінницького окружного адміністративного суду від 10 квітня 2019 прийнято до свого провадження адміністративну справу та призначено судове засідання у справі на 10 травня 2019 року.

07 травня 2019 року на адресу суду від представника Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області надійшло клопотання про прийняття участі в судовому засіданні, призначеного на 10 травня 2019 року, в режимі відеоконференції. Клопотання мотивоване тим, що представник позивача не має можливості бути присутнім у судовому засіданні у Вінницькому окружному адміністративному суді через територіальну віддаленість такого суду та зайнятість у інших судових засіданнях. Також у клопотанні зазначено й суд, в якому необхідно забезпечити проведення відеоконференції, - Запорізький окружний адміністративний суд.

Визначаючись щодо заявленого клопотання, суд зважає на таке.

Особливості участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції врегульовано статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України), частиною 1 якої передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п'ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи (частина 2 статті 195 КАС України).

Водночас, у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п'ять днів до відповідного судового засідання (частина 7 статті 195 КАС України).

Незважаючи на те, що клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції надійшло до Вінницького окружного адміністративного суду лише 07 травня 2019 року (тобто, пізніше як за п'ять днів до судового засідання), суд з урахуванням положень частини 9 статті 120 КАС України вважає, що клопотання подане у передбачений Кодексом адміністративного судочинства України строк, адже поштову кореспонденцію позивачем передано до поштового відділення 02 травня 2019 року.

Відповідно до частини 8 статті 195 КАС України копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов'язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відтак, за результатами розгляду клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції суд дійшов висновку, що таке клопотання є обгрунтованим та підлягає задоволенню. Окрім того, слід забезпечити проведення відеоконференції у приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду.

Керуючись статтями 195, 248 КАС України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Допустити участь представника позивача Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області в судовому засіданні, призначеному на 10 травня 2019 о 14:00 годині, в режимі відеоконференції.

Забезпечити проведення відеоконференції у приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду (вул. Сергія Синенка, 65-В, м. Запоріжжя, Запорізька обл., 69041).

Копію ухвали невідкладно надіслати позивачу та Запорізькому окружному адміністративному суду.

Ухвала суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 КАС України.

Суддя Яремчук Костянтин Олександрович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.05.2019
Оприлюднено11.05.2019
Номер документу81610955
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/12/19

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Миніч Т. І.

Рішення від 10.06.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 24.05.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 08.05.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 10.04.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 06.03.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 19.02.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Рішення від 11.02.2019

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Пасічний Т. З.

Ухвала від 24.01.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 08.01.2019

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Пасічний Т. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні