Ухвала
від 10.05.2019 по справі 914/876/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

10.05.2019 р. Справа № 914/876/19

Господарський суд Львівської області у складі судді Трускавецького В.П., розглянувши матеріали

заяви:Львівського національного університету імені Івана Франка, м. Львів, про:забезпечення позову, поданої одночасно із позовом, У справі за позовом: Львівського національного університету імені Івана Франка, м. Львів, до відповідача:товариства з обмеженою відповідальністю Фірма Едельвейс , м. Львів, про: зобов`язання припинити дії із будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями та підземним паркінгом. Встановив.

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов Львівського національного університету імені Івана Франка до товариства з обмеженою відповідальністю Фірма Едельвейс про зобов`язання припинити дії із будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями та підземним паркінгом. Ухвалою суду від 10.05.2019 позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк у 10 календарних днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків, зазначених у цій ухвалі.

Одночасно із позовом ЛНУ ім. І.Франка подано до суду заяву про забезпечення позову, згідно з якою просить вжити заходів забезпечення позову шляхом накладення заборони ТзОВ Фірмі Едельвейс вчиняти певні дії, а саме: здійснювати будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями та підземним паркінгом за адресою: м. Львів, вул. Пекарська, 30-А. Подану заяву обґрунтовує тим, що Департаментом ДАБІ у Львівській області відповідно до наказу Держархбудінспекції від 14.03.2019 № 259 на підставі довідки про результати документальної перевірки від 13.03.2019 та направлення на проведення позапланової перевірки від 19.03.2019 № 21-мб/пз проведено позапланову перевірку Управління архітектури та урбаністики Департаменту містобудування Львівської міської ради стосовно дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил під час видачі містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями та підземним паркінгом на вул . Пекарській, 30-А зі знесенням існуючих на ділянці споруд, які затверджені рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради від 17.11.2017 № 1068 (замовник - ТзОВ Едельвейс ).

За результатами перевірки було виявлено: 1) містобудівні умови та обмеження видано з порушенням вимог чинної містобудівної документації - в частині допустимого відсотку забудови План зонування території м. Львова (Том 1. Частина 6. Зонування Личаківського району, (надалі - Зонінг); 2) порушено вимоги чинної містобудівної документації - Зонінгу в частині допустимої щільності населення. Як стверджує позивач у позові Департаментом ДАБІ у Львівській області складено акт перевірки від 05.04.2019, видано припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності від 05.04.2019 та прийнято рішення від 10.04.2019 № 21-мб/пз про зупинення дії містобудівних умов та обмежень прийнятих з порушенням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, однак вказаних доказів не було надано до суду. Також, заявник вказує про початок робіт із підготовки земельної ділянки для будівництва по при існуючі заборони ДАБІ.

Відповідно до частин 3, 4 статті 140 Господарського процесуального кодексу України, суд, розглядаючи заяву про забезпечення позову, може викликати особу, що подала заяву про забезпечення позову, для надання пояснень або додаткових доказів, що підтверджують необхідність забезпечення позову, або для з`ясування питань, пов`язаних із зустрічним забезпеченням. У виняткових випадках, коли наданих заявником пояснень та доказів недостатньо для розгляду заяви про забезпечення позову, суд може призначити її розгляд у судовому засіданні з викликом сторін.

Отже, враховуючи те, що заявник обґрунтовує заявлені вимог з посиланням на відповіді докази, які відсутні у матеріалах справи, для надання можливості сторонам надати додаткові докази як на підтвердження так і на спростування поданої заяви про забезпечення позову, суд вважає за необхідне призначити розгляд поданої заяви у судовому засіданні з викликом представників сторін.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 136, 139, 140, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву про забезпечення позову (вх. № 1208/19) призначити до розгляду у судовому засіданні з викликом представників сторін.

2. Судове засідання з розгляду заяви про забезпечення позову призначити на 13.05.19 р. о 14:00 год. , в приміщенні Господарського суду Львівської області (адреса: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх).

3. Викликати в судове засідання представників сторін.

4. Звернути увагу учасників справи, що

4.1. Заяви та клопотання, які подаються до суду, повинні відповідати статтям 169-170 Господарського процесуального кодексу України.

4.2. У випадку подання доказів до суду у всіх учасників справи існує обов`язок надіслання копій таких доказів усім іншим учасникам справи заздалегідь (частина 9 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Трускавецький В.П.

Дата ухвалення рішення10.05.2019
Оприлюднено10.05.2019
Номер документу81619353
СудочинствоГосподарське
Суть: зобов`язання припинити дії із будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями та підземним паркінгом

Судовий реєстр по справі —914/876/19

Ухвала від 04.07.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 04.07.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 23.05.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 21.05.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 16.05.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 10.05.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 10.05.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні