Рішення
від 20.02.2019 по справі 309/333/19
ХУСТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 309/333/19

Провадження № 2/309/659/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 лютого 2019 року м. Хуст

Хустський районний суд Закарпатської області

у складі: головуючого-судді Лук`янової О.В.

за участю: секретаря судового засідання Орос В.М.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м.Хуст цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Березівської сільської ради про визнання права власності на земельну ділянку,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, посилаючись на те, що:

-вона являється власником житлового будинку б / н в АДРЕСА_2 , який нею побудовано за власні кошти;

-даний житловий будинок розташований на земельній ділянці, площею 0,1200га, яка їй була виділена рішенням тридцять третьої сесії шостого скликання Березівської сільської ради від 25 листопада 2011 року для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд;

-на даний час всі будівельні роботи повністю завершені і у 2014 році Хустським державним підприємством технічної інвентаризації виготовлено технічний паспорт на будинок;

-однак виготовити декларацію про готовність об`єкта до експлуатації для подальшої реєстрації будинку вона не може, оскільки у неї відсутній правовстановлюючий документ на земельну ділянку, на якій розташований будинок, який побудований нею без дозвільних документів, внаслідок чого її було притягнуто до адміністративної відповідальності;

-ще у 2014 році вона почала виготовляти правовстановлюючі документи на земельну ділянку, однак цього не зробила через брак коштів;

-на даний час вона вирішила довести процес виготовлення правовстановлюючих документів на дану земельну ділянку до логічного завершення, однак виявилося, що земельна ділянка не покрита генеральним планом забудови с.Березово,

звернулася до суду з позовом та просить: визнати за нею право власності на земельну ділянку, площею 0,1200га, призначену для обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, розташовану за адресою: АДРЕСА_2 .

В підготовче судове засідання позивач ОСОБА_1 не з`явилася, надавши до суду заяву, згідно якої позовні вимоги підтримала, просила їх задовольнити та просила розглянути справу у її відсутність.

Представник відповідача в підготовче судове засідання не з`явився, надавши до суду заяву, згідно якої позовні вимоги визнав, проти їх задоволення не заперечував та просив розглянути справу у відсутність представника Березівської сільської ради.

Ніяких інших заяв та клопотань від учасників справи до суду не надходило.

Процесуальні дії /забезпечення доказів, вжиття заходів забезпечення позову, зупинення і поновлення провадження/ у справі не проводилися.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України: у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За таких обставин суд вважає, що справу можливо вирішити у відсутності позивача та представника відповідача у підготовчому судовому засіданні, без фіксування судового процесу.

Відповідно до ч.4 ст.206 ЦПК України: у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Суд, перевіривши матеріали справи, вважає, що визнання відповідачем позову не суперечить закону, не порушує права, свободи та інтереси інших осіб, а тому є законні підстави для ухвалення рішення у попередньому судовому засіданні.

Керуючись ст.ст.12, 13, 81, 206 ч.4, 247 ч.2, 258-259, 263-265, 268, 273, 354-355 ЦПК України, ст.120 Земельного кодексу України, ст.ст.375-376 ЦК України, суд,-

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_1 /місце проживання: АДРЕСА_3 ; ІПН НОМЕР_1 / до Березівської сільської ради /місце знаходження: 90426, с.Березово Хустського району Закарпатської області, будинок №771; код в ЄДРПОУ 04349952/ про визнання права власності на земельну ділянку, задовольнити повністю.

Визнати за ОСОБА_1 право власності на земельну ділянку, площею 0,1200га, призначену для обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, розташовану за адресою: АДРЕСА_2 .

Повне судове рішення складено 1 березня 2019 року.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та /або/ обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду повністю або частково - у відповідності до п.п.15.5 п.15 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, - до Закарпатського апеляційного суду через Хустський районний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи /вирішення питання/ без повідомлення /виклику/ учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у ч.2 ст.358 цього Кодексу.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Хустського

районного суду: підпис: Лук`янова О.В.

З оригіналом вірно:

Суддя Хустського

районного суду: Лук`янова О.В.

СудХустський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення20.02.2019
Оприлюднено10.05.2019
Номер документу81623188
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —309/333/19

Рішення від 20.02.2019

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Лук'янова О. В.

Рішення від 20.02.2019

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Лук'янова О. В.

Ухвала від 30.01.2019

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Лук'янова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні