Ухвала
від 08.05.2019 по справі 761/18315/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/18315/19

Провадження № 1-кс/761/12847/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 травня 2019 року м.Київ

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м.Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання cтаршого слідчого з ОВС п`ятого відділу управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32019000000000017 від 15.03.2019, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 28 ч.2 ст. 205 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчийз ОВСп`ятого відділууправління розслідуваннякримінальних провадженьГоловного слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ДФСУкраїни ОСОБА_3 звернувся доШевченківського районногосуду м.Києва зклопотанням,погодженим зпрокурором відділупроцесуального керівництвадосудовим розслідуваннямі підтриманнядержавного обвинуваченняГенеральної прокуратуриУкраїни ОСОБА_4 ,у кримінальномупровадженні,внесеному доЄдиного реєструдосудових розслідувань за №32019000000000017 від 15 березня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 28 ч.2 ст. 205 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у розпорядженні ТОВ Телерадіокомпанія « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтовано тим, що ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , які, відповідно до заяви від 25.01.2019 «Про вчинення злочинів» та ухвали Шевченківського районного суду м. Києва від 05.03.2019, яка була винесена за результатами розгляду скарги на бездіяльність уповноважених посадових осіб, діючи повторно, за попередньою змовою з невстановленими особами, у період 2018 року придбали та використали реквізити ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) та ПП « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_3 ) з метою прикриття незаконної діяльності - умисного ухилення від сплати податків та відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

Після державної реєстрації зазначених суб`єктів підприємницької діяльності у відповідних державних органах влади, невстановлені слідством особи усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх протиправних дій, використовують реєстраційні, статутні документи, печатки та банківські рахунки ПП « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_3 ) з метою прикриття незаконної діяльності.

Також встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) та СВК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_4 ) подають податкову звітність до органів ДФС України з одних і тих же IP адрес, а саме : НОМЕР_5 ; НОМЕР_6 ; НОМЕР_7 , НОМЕР_8 . Використовуючи для подання звітності відповідні поштові скриньки ІНФОРМАЦІЯ_4 та ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Крім того встановлено, що зазначені підприємства подають податкову звітність до органів ДФС України з однакових ІР адрес, а саме: НОМЕР_5 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_6 провайдером, яких є ТОВ телерадіокомпанія « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ).

Враховуючи викладене, з метою встановлення фактичного місцезнаходження комп`ютерної техніки на якій формується та з якої надається податкова звітність, а також встановлення фактичного місцезнаходження офісних приміщень підприємств, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ТОВ Телерадіокомпанія « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), АДРЕСА_1 .

Слідчий клопотанняпідтримав змотивів наведениху ньомута просив його задовольнити.

Вивчивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність підстав для його задоволення, виходячи із наступного.

Відповідно до ч.1 ст.131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Положеннями ст.132 КПК України передбачено, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. Застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора.

Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Згідно з ч. 1, ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Таким чином, слідчий суддя зобов`язаний перевіряти наявність об`єктивної необхідності та виправданість такого втручання у права і свободи особи, врахувати докази на підтвердження обставин, викладених у клопотанні, які мають бути надані ініціатором клопотання.

Як свідчать матеріали клопотання, досудовим слідством використані всі надані чинним законодавством можливості щодо отримання необхідної для розкриття кримінального правопорушення інформації, без застосування такого заходу його забезпечення, як розкриття інформації, яка охороняється законом.

Слідчим суддею враховується, що в інший спосіб одержати відомості, які містять банківську таємницю, в межах досудового розслідування неможливо.

Згідно з п. 2 ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

В клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що документи до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, перебувають у володінні установи ТОВ Телерадіокомпанія « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), АДРЕСА_1 , самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подано клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, окрім того, відомості, що містяться в речах і документах, можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні,

за таких обставин, керуючись вимогами ст.ст. 131, 132, 159-164 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого з ОВС п`ятого відділу управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32019000000000017 від 15 березня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 28 ч.2 ст. 205 КК України задовольнити .

Надати старшому слідчому з ОВС п`ятого відділу управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС України майору податкової міліції ОСОБА_3 , іншим слідчим слідчої групи, або/та за їх письмовим дорученням в порядку ст. 41 КПК України оперуповноваженим ГОУ ДФС України або/та в порядку ч. 6 ст. 218 КПК України співробітникам відповідного територіального підрозділу ДФС України тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ТОВ Телерадіокомпанія « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), АДРЕСА_1 , та надати можливість вилучити їх копії, а саме:

-договорів наабонентське обслуговуванняз усімадодатками додоговорів зізмінами тадоповненнями,документів,які містятьінформацію про точне місце розташування комп`ютерної техніки, з якої здійснювався доступ до мережі Інтернет та подача звітності, із зазначенням області, міста, вулиці, номерів будинку і квартири, чи офісу, назву підприємства чи особи користувача послуг Інтернету, яким надавався доступ до мережі Інтернет із використанням зазначених нижче IP адрес, адрес надсилання рахунків за надані послуги з користування Інтернет та інші відомості щодо користувачів, МАС-адрес пристроїв з яких надсилається звітність, з наступних ІР адрес, а саме:

ІР адреса НОМЕР_5

ІР адресаелектронна адресачасНОМЕР_5 ІНФОРМАЦІЯ_6 #120.01.2019 19:02109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_6 #120.01.2019 1:34109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_6 #120.01.2019 1:34109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_6 #120.01.2019 1:34109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_4 #120.01.2019 1:07109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_4 #120.01.2019 1:07109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_4 #120.01.2019 1:07109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_4 #119.01.2019 22:36109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_5 #119.01.2019 20:24109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_5 119.01.2019 20:24109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_5 119.01.2019 20:24109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_4 117.01.2019 20:00109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_7 116.01.2019 23:53109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_7 116.01.2019 23:44109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_7 116.01.2019 23:44109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_7 116.01.2019 23:44109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_5 116.01.2019 23:32109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_5 116.01.2019 23:10109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_5 116.01.2019 23:10109.200.248.53ІНФОРМАЦІЯ_5 116.01.2019 23:10

ІР адреса 46.250.18.159

ІР адресаелектронна адресачас46.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_8 #121.03.2019 20:1846.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_8 #121.03.2019 20:1746.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_8 #121.03.2019 20:1746.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_9 #120.03.2019 20:0146.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_9 120.03.2019 19:5846.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_8 120.03.2019 19:3646.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_8 120.03.2019 19:3646.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_8 120.03.2019 19:3646.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_8 120.03.2019 19:2346.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_8 120.03.2019 19:2346.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_8 120.03.2019 19:2346.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_4 120.03.2019 1:2046.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_4 120.03.2019 1:2046.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_4 120.03.2019 1:2046.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_5 119.03.2019 1:5246.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_5 119.03.2019 1:5246.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_10 119.03.2019 1:5246.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_10 119.03.2019 1:5246.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_10 118.03.2019 22:5946.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_4 113.03.2019 0:5946.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_4 113.03.2019 0:5946.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_4 113.03.2019 0:5946.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_6 112.03.2019 23:1446.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_6 112.03.2019 23:1446.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_6 112.03.2019 23:1446.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_7 112.03.2019 23:0546.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_7 112.03.2019 23:0546.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_7 112.03.2019 23:0546.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_5 112.03.2019 22:5846.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_5 112.03.2019 22:5846.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_5 112.03.2019 22:5846.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_11 104.03.2019 12:2146.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_11 104.03.2019 12:2146.250.18.159ІНФОРМАЦІЯ_11 104.03.2019 12:2146.250.18.159o ІНФОРМАЦІЯ_11 #104.03.2019 12:21

ІР адреса 213.231.22.50

ІР адресаелектронна адресачас213.231.22.50ІНФОРМАЦІЯ_10 120.02.2019 20:08213.231.22.50ІНФОРМАЦІЯ_10 120.02.2019 20:08213.231.22.50ІНФОРМАЦІЯ_10 120.02.2019 20:08213.231.22.50ІНФОРМАЦІЯ_10 120.02.2019 20:07213.231.22.50ІНФОРМАЦІЯ_4 119.02.2019 0:15213.231.22.50ІНФОРМАЦІЯ_4 119.02.2019 0:15213.231.22.50ІНФОРМАЦІЯ_4 119.02.2019 0:15

ІР адреса 94.74.122.97

ІР адресаелектронна адресачас94.74.122.97ІНФОРМАЦІЯ_4 110.02.2019 1:1194.74.122.97ІНФОРМАЦІЯ_4 110.02.2019 1:1194.74.122.97ІНФОРМАЦІЯ_4 110.02.2019 0:4694.74.122.97ІНФОРМАЦІЯ_4 110.02.2019 0:2094.74.122.97ІНФОРМАЦІЯ_4 110.02.2019 0:2094.74.122.97ІНФОРМАЦІЯ_4 110.02.2019 0:20

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити посадовим особам, у володінні яких перебувають зазначені документи, що відповідно до ч.1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.05.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —761/18315/19

Ухвала від 08.05.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Головчак М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні