Ухвала
від 07.05.2019 по справі 607/9054/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.05.2019 Справа №607/9054/19

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання слідчого СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, -

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю в рамках кримінального провадження №12019210010000763 від 05 березня 2019 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України звернулася слідчий СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 .

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримала, просить його задовольнити.

Заслухавши слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Як зазначено у клопотанні, 06 січня 2016 року архієпископом ОСОБА_5 ( ОСОБА_6 ), як єпархіальним (правлячим) архієреєм релігійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_1 » було дано свою згоду на передачу (внесення) до Статутного капіталу TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » об`єкта нерухомого майна, а саме: нежитлова будівля (залишки початку будівництва гідроелектростанції), загальною площею 350, 4 кв.м., що розташована в с. Нирків Заліщицького р-ну Тернопільської обл. ринковою вартістю 90968,00 гривень

05 серпня 2016 року відбулись Загальні збори засновників TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 », відповідно до Протоколу № 2, було обрано голову загальних зборів; передано у власність TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » як не грошовий майновий вклад до Статутного капіталу Товариства об`єкт нерухомого майна нежитлову будівлю залишки початку будівництва гідроелектростанції загальною площею 350,4 кв. м., що в с. Нирків поза межами населених пунктів комплекс споруд та будівель №9; погоджено вихід зі складу учасників TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » релігійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та виплату її частки у Статутному капіталі Товариства.

Таким чином в один день було внесено та відчужено об`єкт нерухомого майна, яке належало на підставі Свідоцтва про право власності Тернопільській єпархії УАПЦ.

28 вересня 2016 року Протоколом №1 загальних зборів засновників TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а саме: ОСОБА_7 та релігійною організацією « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний код: НОМЕР_1 ), в особі Архієпископа Тернопільського і Подільського ОСОБА_5 ( ОСОБА_6 ) єпархіального (правлячого) архієрея релігійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_1 », було створено TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та визначено його місцезнаходження; відбулось формування статутного капіталу TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » затверджено та підписано статут TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 »; обрано директора TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 »; прийнято рішення зареєструвати статут TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

28 вересня 2016 року засновник TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний код: НОМЕР_1 ), в особі Архієпископа Тернопільського і Подільського ОСОБА_5 ( ОСОБА_6 ) єпархіального (правлячого) архієрея релігійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_1 », передав у власність вказаного Товариства, як не грошовий майновий вклад до статутного капіталу, об`єкт нерухомого майна -нежитлова будівля (руїни палацу XVIІ-XIX ст., реєстраційний номер 987126861220). Загальною площею 717 кв. м, що розташована в АДРЕСА_2 , ринковою вартістю 382 578.00-гри. Вище зазначене майно передали уповноваженій особі Засновнику (Директор Товариства) ОСОБА_7 для подальшої передачі на баланс TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

31 жовтня 2016 року відбулись загальні збори учасників TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 »» м. Заліщикй. Протоколом №2 за підписом Засновників Товариства, а саме ОСОБА_7 та Архієпископа Тернопільського і Подільського ОСОБА_5 ( ОСОБА_6 ) єпархіального (правлячого) архієрея релігійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_1 » вирішили вісім питань, посеред яких:

*передати TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » як грошовий немайновий вклад до Статутного капіталу Товариства об`єкт нерухомого майна - нежитлова будівля (руїни палацу 17-19 століть);

*про вихід зі складу учасників TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » релігійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

*затвердити розмір, співвідношення і перерозподіл часок учасників;

*внести зміни та доповнення до Статуту TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 »;

*надати повноваження директору TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_7 щодо передачі у власність (на баланс) TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 », нежитлової будівлі руїни палацу 17-19 століть та на виплату релігійної організації « ІНФОРМАЦІЯ_1 » її частки в Статутному капіталі Товариства.

З метою швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування, а також у зв`язку із необхідністю проведення перевірки, в ході якої необхідно встановити чи надходили на рахунки релігійної організацією " ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄПАРХІАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ) ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ АВТОКЕФАЛЬНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ" грошові кошти за виплату частки в Статутному капіталі TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 », виникла необхідність в отриманні інформації про рух коштів по рахунках релігійної організації " ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄПАРХІАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ) ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ АВТОКЕФАЛЬНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ" (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , відкритих в AT « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Відповідно доп.п.1,2ч.5,ч.6ст.163КПК України,слідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи:перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи;самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотаннямають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні.Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно з ст.ст. 60-62 Закону України «Про банки та банківську діяльність» інформація стосовно операцій за рахунками конкретної юридичної особи або фізичної особи - суб`єкта підприємницької діяльності за конкретний проміжок часу, яка містить банківську таємницю з розкриттям клієнтів іншого банку здійснюється тільки за рішенням суду.

З врахуванням вищевикладеного, а також того, що інформація, яка знаходиться у володінні AT « ІНФОРМАЦІЯ_5 » в АДРЕСА_3 має суттєве значення для дослідження обставин кримінального провадження, надасть можливість встановити осіб, що вчинили кримінальне правопорушення, необхідна для отримання доказів та приймаючи до уваги неможливість отримати відомості в інший спосіб, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до часткового задоволення за виключенням надання дозволу на проведення тимчасового доступу оперативним працівникам, оскільки вони не є стороною кримінального провадження. Окрім того, відмовляючи у частині надання дозволу працівникам оперативних підрозділів на здійснення тимчасового доступу, слідчий суддя звертає увагу на те, що відповідно до ч.1 ст.41 КПК України оперативні підрозділи здійснюють слідчі (розшукові) дії та негласні слідчі (розшукові) дії в кримінальному провадженні за письмовим дорученням слідчого, прокурора, детектива або прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а тимчасовий доступ до речей і документів згідно п.5 ч.2 ст.131 КПК України є заходом забезпечення кримінального провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159, 162, 163, 164, 309 КПК України, -

П О С Т А Н ОВ И В:

Клопотання слідчого СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю - задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому СВ ТВП ГУНП Національної поліції в Тернопільській області ОСОБА_3 на проведення тимчасового доступу до банківських документів, у яких міститься інформація про рух коштів по рахунках релігійної організації " ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄПАРХІАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ) ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ АВТОКЕФАЛЬНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ" (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 відкритих в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за період з 01.01.2016 по 10.04.2019 року із зазначенням інформації про осіб, які здійснювали операції, що вказані на даних рахунках, які зберігаються в приміщенні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за адресою АДРЕСА_3 із можливістю вилучення вказаних документів.

У задоволенні інших вимог клопотання відмовити.

Строк дії ухвали встановити протягом місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81640168
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —607/9054/19

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні