Ухвала
від 06.05.2019 по справі 173/1149/19
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/1149/19

Провадження №1-кс/173/457/2019

У Х В А Л А

іменем України

06 травня 2019 р. м. Верхньодніпровськ

Слідча суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області - ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

Розглянувшиувідкритому судовомузасіданні вмісті Верхньодніпровськуклопотання слідчого Верхньодніпровського відділення поліції Жовтоводського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040430000158 від 22.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 203-1 КК України,-

В С Т А Н О В И Л А :

03.05.2019 року до суду надійшло клопотання слідчого Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВПГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040430000158 від 22.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 203-1 КК України

В обґрунтування вимог за клопотанням слідчий посилається на наступне: 21.02.2019 р. близько 21.00 години до Верхньодніпровського ВП звернувся голова ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 із заявою про те, що за адресою: АДРЕСА_1 , було виявлено приміщення площею 15 кв.м., в якому здійснюється незаконна підприємницька діяльність - зайняття гральним бізнесом представниками ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ".

Під час виїзду СОГ, при проведенні огляду приміщення встановлено, що всередині приміщення розташовано комп`ютерні дерев`яні столи із стільцями, на яких знаходиться комп`ютерне обладнання у кількості 10 одиниць (системний блок персонального комп`ютера, монітор та миша), за допомогою яких здійснюється гра на гроші відвідувачами закладу, а також у адміністратора закладу мається окремий персональний комп`ютер у складі (системний блок персонального комп`ютера, монітор та миша) за допомогою якого здійснюється налаштування та керування процесом гри та ведення грального бізнесу. На діяльність закладу у адміністратора закладу маються наступні оглянуті документи: 1. Договір суборенди нежитлового приміщення №292 від 01.02.2019 року укладений між ФОП « ОСОБА_5 » ІПН: НОМЕР_1 (зареєстрований: АДРЕСА_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ: НОМЕР_2 (юр.адреса: АДРЕСА_3 , директор ОСОБА_6 ); 2. Копія ліцензії Міністерства Фінансів України № АВ 446756 на право випуску та проведення лотерей видана Підприємству з 100% іноземними інвестиціями « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ: НОМЕР_3 , АДРЕСА_4 . (дата видачі 02.09.2013 року, із строком дії з 30.03.2001 року по 30.03.2014 року); 3. Копія Додатку №1 від 03.12.2018 року до договору №1730/02 від 12.11.2016 року про те, що Підприємство з 100% іноземними інвестиціями « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (оператор державних лотерей, що діє на підставі ліцензії МФУ та відповідно до ЗУ «Про державні лотереї в Україні», в особі директора ОСОБА_7 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (в особі директора ОСОБА_6 ) погоджуються про те, що місцем пункту розповсюдження лотереї є: АДРЕСА_1 (із кількістю 10 лотерейних терміналів).

В ході досудового розслідування було встановлено, що відповідно до інформації з офіційного веб-порталу Підприємства з 100% іноземними інвестиціями « ІНФОРМАЦІЯ_3 » « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » зареєстровано як « ІНФОРМАЦІЯ_5 », яка має відповідні зареєстровані пункти розповсюдження лотереї, на території м. Верхівцеве Верхньодніпровського району Дніпропетровської області взагалі відсутні пункти розповсюдження лотереї ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Найближчі пункти розповсюдження: АДРЕСА_5 та м. Вільногірськ.

01.03.2019 року здійснено тимчасовий доступ до грального обладнання у приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_1 . Під час тимчасового доступу вилучено: 11 (одинадцять) одиниць системних блоків персонального комп`ютера; 11 (одинадцять) одиниць моніторів до них; 2 (дві) одиниці накопичувачі інформації USB-флеш носії.

01.03.2019 року допитано у якості свідка адміністратора вищевказаного грального закладу, яка засвідчила, що організацією грального бізнесу у приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за вищевказаною адресою займається ФОП « ОСОБА_5 ».

01.03.2019 року винесено постанову про визнання речовими доказами вищевказане вилучене гральне обладнання та направлено клопотання до Верхньодніпровського районного суду про накладення арешту на вилучене вищевказане гральне обладнання.

05.03.2019 року винесено Ухвалу суду про накладення арешту на вилучене вищевказане гральне обладнання.

01.04.2019 року винесено Ухвалу суду про призначення та проведення судової компютерно-технічної експертизи вищевказаного грального обладнання у ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою: АДРЕСА_6 .

04.04.2019 року вищевказане гральне обладнання направлено до ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою: АДРЕСА_6 для проведення судової компютерно-технічної експертизи.

25.04.2019 року до Верхньодніпровського ВП надійшли заяви від гр. ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , про те, що в період часу з 22.04.2019 року знову незаконно запрацював зал для надання послуг грального бізнесу за адресою: АДРЕСА_1 .

25.04.2019 року під час виїзду СОГ проведено огляд приміщення розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , в ході огляду встановлено, що всередині приміщення розташовано комп`ютерні дерев`яні столи із стільцями, на яких знаходиться комп`ютерне обладнання у кількості 9 одиниць (системний блок персонального комп`ютера, монітор та миша), за допомогою яких здійснюється гра на гроші відвідувачами закладу, а також у адміністратора закладу мається окремий персональний комп`ютер у складі (системний блок персонального комп`ютера, монітор та миша) за допомогою якого здійснюється налаштування та керування процесом гри та ведення грального бізнесу.

З метою перевірки даного факту, а також з метою повного та всебічного розслідування по кримінальному провадженню та встановлення всіх обставин скоєння злочину, проведення комп`ютерно-технічних експертиз грального обладнання, необхідно отримання тимчасового доступу і вилучення грального обладнання у загальній кількості 10 одиниць (системний блок персонального комп`ютера, монітор та миша), які зберігаються у приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , порядок якого встановлюється згідно з положеннями про тимчасовий доступ до речей і документів

У судове засідання слідчий не з`явився, подавши заяву про розгляд справи у його відсутність.

Особа, у володінні якої знаходяться речі в судове засідання не з`явився . Відповідно до п. 4 ст.162 КПК України, неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі та документи не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідча суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши додані до клопотання документи приходить до наступних висновків.

Встановлено, що 22.02.2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення за № 12019040430000158 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України.

Відповідно до ст. 132 КПК України визначено, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків. передбачених цим кодексом..

Згідно ч. 1, 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володіння якої знаходяться такі речі та документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їхні копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей та документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

ст.160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутись до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, за винятком зазначених у ст. 161 цього кодексу. Слідчий має право звернутись із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали додані до клопотання,слідча суддя вважає, що вказані в клопотанні речі перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " за адресою: АДРЕСА_1 .

Речі, доступ до яких просить надати слідчий, на думку слідчої судді дасть можливість виявити обставини вчинення даного кримінального правопорушення та причетних до його вчинення осіб, а також як самі по собі так і в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та підтвердити або спростувати наявність складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-1 КК України. Також необхідність тимчасового доступу до зазначених в клопотанні речей пов`язується з потребою проведення коп`ютерно-технічних експертиз грального обладнання. Крім того з пояснень слідчого встановлено, що працівникам поліції для огляду надані лише копії дозвільних документів, а оригінали зазначених документів у адміністратора закладу відсутні.

Тому клопотання про тимчасовий доступ до речей на думку слідчої судді підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 132, 159, 160-166 КПК України

У Х В А Л И Л А:

Клопотання слідчого Верхньодніпровського відділення поліції Жовтоводського відділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліції вДніпропетровській області ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, задовольнити .

Надати тимчасовий доступ до грального обладнання у загальній кількості 10 одиниць (системний блок персонального комп`ютера, монітор та миша), які зберігаються у приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 .

Здійснення тимчасового доступу доручити слідчому Верхньодніпровського ВП ЖВП ГУ НП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчому Верхньодніпровського ВП ЖВП ГУ НП України в Дніпропетровській області ОСОБА_10 , або іншій уповноваженій особі за дорученням.

Строк дії ухвали один місяць

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути надані під час підготовчого провадження в суді.

Слідча суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81661340
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040430000158 від 22.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 203-1 КК України

Судовий реєстр по справі —173/1149/19

Ухвала від 14.05.2019

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 06.05.2019

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні